Община Троян избира фирма за зимно поддържане и снегопочистване на четвъртокласните и местни пътища

Община Троян избира фирма за зимно поддържане и снегопочистване на четвъртокласните и местни пътищаOбщина Троян чрез открит конкурс по Наредбата за възлагане на малка обществена поръчка набира оферти за организиране на зимно поддържане и снегопочистване на четвъртокласните и местни пътища на територията на общината за зимен експлоатационен сезон 2010/2011 година.
Обществената поръчка касае зимно поддържане и снегопочистване на общинската (четвъртокласна) пътна мрежа през експлоатационния сезон 2010-2011 г., включващи почистване от сняг и лед и третиране против заледяване на настилките и съоръженията маршрути, по приложената към документацията за участие схема.
Документи могат да се закупят до 21 септември.

6 thoughts on “Община Троян избира фирма за зимно поддържане и снегопочистване на четвъртокласните и местни пътища”

  1. Имам следното предложение, което да залегне в тръжната документация към фирмата което за в бъдеще да бъде заложено като изискване от страна на възложителя. Приемайки видовете и количествата по зимно поддържане като реална необходимост общината изпуска един немаловажен проблем който след себе си води до немалки последствия. Третирането при заледени настилки със луга е до определени градуси, при по ниски тя е неефективна и се третира с пясък или сипица. Именно за сипицата става въпрос. Не сте ли забелязали когато настъпи топло време(напролет) в края на уличното платно до бордюрите какво голямо количество сипица има( с която фирмата е третирала). Кой я почиства и докато я почисти къде отива тя-отива във дъщдоприемната система на уличната мрежа и я затлачва и задръства. При първото силно снеготопене проблема със задръстени (непроводими) дъждоприемни шахти е на лице. Кой плаща на БКС да почиства улиците-общината, БКС почиства и утаителите на ДШ, ВиК възстановява проводимостта(продухва) С ВОМА. Това са пари които общината може да си спести.
    Та предложението ми е да се вмени (по договор)задължение на фирмата която опесъчава да си прибира напролет и фракцията. Така ще имаме по договор чисти улици и проводима дъждоприемна система. Дано това мое предложение го прочете Кмета и обсъди с ресорните експерти.

  2. ЕM/SI, нали ти е ясно, че фирмата-снегочистачка ще завиши на мига цената на услугата си! И най-вероятно тогава почистването на фракцията ще струва на Общината двойно и тройно по-скъпо…

  3. Няма да се завиши цената и то в пъти. Практиката ми като Председател или член на комисия за избор на изпълнител на обществена поръчка показва ,че кандидата дава оферта значително по-ниска от прогнозната цена. Което е добре за възложителя-в случая общината и в частност за мен като данъкоплатец, Особенно в сегашната криза кандидата предлага оферти с изключително малка печалба. Сключи ли се договор, ако фирмата не се справя има и неустойки. Идеята ми е да се извърши по-комплексно зимно поддържане и снегопочистване. Който поръчва музиката, да той плаща но и изисква качество.

  4. ЕM/SI, личи си, че имате опит във процедурите по възлагане поръчките, но за целта някой от нашата общинска администрация, следва да седне и да обработи тръжната документация със съответните условия и изисквания. Освен това много важен ще е и договорът, който ще се сключва, какви клаузи са предвидени в него и какви неустойки ще трябва да се налагат на изпълнителя, при несвършена работа от негова страна. Това трябва да се прецизира в детайли и да се обмисли предварително. Иначе сте абсолютно прав, и аз лично адмирирам Вашето предложение, но да видим дали някой ще прочете предложението Ви и евентуално да се съобрази с него, имам в предвид общинската администрация, и то визирам точно този от когото зависи, т.е. градоначалникът. Но ще поживеем ще видим. Дано се окаже в крайна сметка, че не сте писали напразно.

  5. tova koeto predlagate nqma kak da stane.az rabotq v tazi firma koqto shte po4istva snega zimata i vi kazvam 4e tova e nevazmojno da stane.ne moje da opesa4avame ulicite,da izrinem snega i da ni karate i da si priberem pqsaka ot ulicata.nqma kak da stane!a takiva kato vas ni psuvat cqla nosht 4e im pre4im po patq a ne pitate kakvo e da se 4isti po cqla nosht.vie praznuvate Koleda i Nova godina nali?? a nie ne taka 4e ne mi kazvai kakvo trqbva da si pribera ot ulicata!

  6. На последния коментиращ-Не си ти човека който казва какво може и какво не може по улиците на Троян. Това уважаеми е Кмета, щото той е стопанина на града. Аз предлагам на общината да каже какво да иска и какво да се почества за да ни е чист града и с работеща дъждоприемна система, а ти уважаеми като не харесваш работата която работиш-смени я.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.