Синдик ще осребрява имущества, собственост на длъжника „ТрояМекс“

Синдик ще осребрява имущества, собственост на длъжника "ТрояМекс"Николай Митов – синдик на обявеното в несъстоятелност предприятие „ТрояМекс“ ООД – село Дълбок дол, ул. „Стара планина“ № 22, община Троян, ЕИК 110017636, по т. д. № 167/2009 г. по описа на Ловешкия окръжен съд, обявява на интересуващите се, че на 27 януари в канцеларията на синдика в Троян, ул. „Пряспа“ № 55, ще се проведе продажба на имущества, собственост на длъжника.
Става въпрос за свинарник, находящ се в землището на село Калейца, община Троян. Имотът представлява застроен и незастроен терен, целият от 36 079 кв. м и се продава заедно с построената в него животновъдна ферма – свинеферма. За изграждане и оборудване на трите еднотипни халета за отглеждане на животни е ползван инвестиционен кредит в размер на 1.350 млн. лева, съгласно Договор за инвестиционен банков кредит № 16 от 18 септември 2002 година. За обезпечение точното изпълнение на условията по този договор, както и срочното издължаване на кредита, заедно с всички лихви, вкл. и наказателни надбавки, таксите, комисионните и разноските по събирането на всички вземания на банката, кредитополучателят е учредил в полза на банката първа по ред договорна ипотека върху подробно описания недвижим имот. Описаните по-горе недвижими имоти са продават като обособена част при първоначална тръжна цена от 1 784 100 лева.
В търга са включени и стопански сгради, съоръжения и поземлени имоти в Телеугоителното стопанство в село Дълбок дол, община Троян, които се продават заедно (като обособена част) при първоначална тръжна цена от 463 700 лева.
Синдикът е включил в продажбата и движими вещи и съоръжения: мачтов трафопост (4 540 лева), дизелов агрегат ESE 165 DW (19 870 лева) и пароструйка – KARCHER 8/7-14 (2 930 лева).

Таксите и данъците по прехвърляне на имуществото са за сметка на купувача. Продажбата ще се проведе по реда на чл.717в от Търговския закон, чрез търг с тайно наддаване. Оглед на имуществото може да бъде извършван всеки работен ден след заявка. Книжата относно продажбата са на разположение на всички заинтересовани в канцеларията на синдика в Троян, ул. „Пряспа“ № 55, всеки ден до датата на провеждане на търга от 9 до 14 часа.

Наддавателни предложения ще се подават в деня на продажбата 27 януари от 9 до 17 часа.

Желаещите да участват в наддаването подават предложенията си в запечатан плик, като посочват име, съответно фирма на участника, седалище, адрес и телефон за кореспонденция, обект за наддават и предложената от тях цена с цифри и думи. Към предложението кандидатите прилагат: оригинал на банков документ за внесен задатък в размер на 10 на сто от началната цена на имуществото, за което участват, изрично пълномощно, в случай, че предложението се подава от пълномощник, доказателства за самоличност или правосубектност на представляваното юридическо лице или едноличен търговец, удостоверение за актуално състояние.

Резултатът от наддаването ще бъде обявен от синдика в деня на продажбата – 27 януари, веднага след изтичане на срока за подаване на предложенията, в присъствието на явилите се наддавачи.

Източник: Банкеръ

2 thoughts on “Синдик ще осребрява имущества, собственост на длъжника „ТрояМекс“”

  1. Интересно е дали въобще ще се яви някой кандидат. За тези полуразрошени и негодни свинарници някои хора не биха дали и една стотинка. Този синдик иска 1 милион и 784хил. , дали знае че тези имоти се намират в села край село Троян или си мисли че са около Берлин?

  2. DO administratorite na sajta.

    Pisha vi tuk za6toto sam zainteresovan ot sadbata na Troiameks. Imate li informacia kakvo se e sluchilo na targa. Dali ne se e nameril niakoi investitor koito da vuzrodi firmata i da suzdade novi rabotni mesta.

    Blagodaria vi predvaritelno!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.