Слаб интерес от бизнеса за срещата в общината

Снощи/понеделник, 26.април/ в залата на Общината се състоя обявената от общинското ръководство среща с представителите на местния бизнес, за да се чуят откровено техните искания и добрите предложения да влязат в стратегията за развитие. Интересът към събитието обаче бе изключително слаб – откликнали бяха неколцина от троянските предприемачи, останалото бяха общински служители, журналисти, общински съветници. Общинските съветници също не бяха представени така,както предполага една подобна среща, на която би трябвало да бъдат и да кажат своите проблеми хората, които осигуряват хляб на населението чрез работните места. „Общината е разпратила около 200 покани, в залата са не повече от 30 предприемачи“, каза в началото кметът Минко Акимов, който бе водещ на срещата. Градоначалникът бе сурово разкритикуван от Валя Букарева, шеф на троянското поделение на „Актавис“, която заяви, че на предишната среща с бизнеса е представила 15 свои предложения, но досега никой не е откликнал по тях, не я е потърсил.“За мен е несериозно отношението на Общината към хората, които дават предложения, повече няма да давам такива“, каза Букарева. Г-жа Букарева подчерта още, че в поканата формулировката е за адресат собственик на фирма, а тя не е такъв и съответно недоумява защо е поканена. В края на срещата д-р Станка Лалева, депутат в НС, заяви, че идеите на Валя Букарева са интересни, че трябва да им се обърне внимание и че е била силно впечатлена на предишната среща от това, че шефката на „Балканфарма-Троян“ е дошла подготвена, с обмислени предложения.
„Общината трябва да лобира на национално ниво, да осъществява срещи с инвеститори, с работодателските организации, с представители на посолства“, заяви Георги Николов, управител на Първа инвестиционна банка, който пръв разчупи леда на мълчанието след встъпителните думи на кмета. Г-н Николов също подчерта, че говори от свое име, тъй като не е собственик. Друг бизнесмен – Милко Вачев, каза, че в Троян трябва да се създаде Съюз на работодателите и препоръча при контакти с побратимените градове в делегациите да се включват и хората от бизнеса. Друго негово искане бе да се направи урегулирана индустриална зона в града. „Троян страда вече 20 г. от безидейност и некадърност, страдал е винаги и от липса на архитекти“, каза Вачев.

3 thoughts on “Слаб интерес от бизнеса за срещата в общината”

  1. ….„Общината е разпратила около 200 покани, в залата са не повече от 30 предприемачи“… … На изпратените покани пишеше, че срещата ще се проведе на 27.04.2010 г. /вторник/ от 16.00 ч., а как така се е състояла „Снощи/понеделник, 26.април/“ има някакво разминаване!?

  2. днес беше за туристическия бизнес, след малко ще дадем инфото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.