Катастрофа завърши със смърт на пешеходка

Нелепа смърт застигна вчера 86-годишна троянка. ЦВ.М. пресичала по обяд към 13,05 ч. улица „Васил Левски“ близо до моста за „Елма“, запътена за аптеката, когато била ударена от „Мерцедес“. Според полицейската информация шофьорът е на 18 години. Запознати твърдят, че момчето отскоро имало книжка. Жената паднала и се ударила лошо, откарана в болницата, починала в късния следобед. Погребението е утре, сряда. Образувано е досъдебно производство. В информацията се казва също, че жената изскочила внезапно на платното, че шофьорът опитал да спре, но спирачният път се оказал фатален.

63 thoughts on “Катастрофа завърши със смърт на пешеходка”

 1. abe teb kfo te int…kade e trqbvalo da bude puk i kat si e iskaral shofiorskite kursove shto da ne mu dadut a?a?a? ae po dobre si zatvaqri ustata tam pffF…..vnimavai malko s prikazkite k’Fo sh kaish aa??? :@

 2. mimzz или каквото си там:
  няма такава простотия като това дето си го изакал/а!!!
  утре като попадне бабата ти под колелата на някой такъв пикльо,друга песен ще пееш…

 3. Непозавам момчето нито потърпевшата но наистина ние младите шофиори не караме много разумно. Не съм запознат със случая но можеби ако е карал по-бавно е щяло да има др развитие

 4. Има ограничение на скороста в населено място. Ако се кара с нея гарантирам че може да се спре за секунда. Не мисля че има какво да се коментира.
  П.п. mimzz научи се да пишеш на БЪЛГАРСКИ!

 5. Така е на мама и на тати гъзарчетата това правят.Нетрябва и да види книжка повече.Дано си понесе необходимите последствия.

 6. Не заставам на ничия страна.Според мен и двамата са виновни,но понеже жената я няма вече,естествено виновния ще е само момчето.Ще призная,че съм кандидат шофьор и в момента имам изградена представа/преди по не се замислях/,какво става на пътя.Имах два три инфарктни момента и всичките бяха със възрастни хора.Направи ми впечатлени,че нямаше млади да те поставят в такава ситуация.Има пълна липса на култура на движение,па макар и пешеходец.Една бабка с бастуни ходеще почти по средата на пътя,щото там и е по равно от тротоара,друга внезапно изкочила на шосето/не на пешеходна пътека/,щото ние сме длъжни/да така е/ да я вардим без да мисли,че тази внезапна поява може да и коства живота.А и определено не е пъргава като 20 годишна.Има моменти когато не може да реагираш мигновенно ако е до теб.Бях изумена един път като пресичах по пеш. пътека,колите ме чакаха,но периферно усетих че нещо ме връхлетява.Удара не беше малък,заболя ме,но като се обърнах видях,че един старец на около70-80 г, едвам се задържа на колелото.Втрещих се не за друго,а вместо да се извини,той скочи срещу мен с просташки викове и обиди къде минавам???Другото което ме удиви е че той изобщо не реагира че пред него имаше обект някакъв.Той просто не виждаше.Дори и с огромните си диоптри,не видя мен и детето ми.И точно такъв можеше а и ще направи беля на някой шофьор,но той няма да е виновен.Всеки на платното за движение трябва да има елементарна култура на поведение и да не си мисли че другия е по-длъжен да го варди.Елементарните правила за движение ако се спазват ще има и спасени животи!

 7. На жените трябва със закон да се забрани да карат курсове за шофьори. Гледайте само как още невзела книжка, упреква и вини нас, пешеходците. И на всичкото отгоре се присмива на възрастните хора.

 8. Не се присмивам, нито защитавам някой незаслужено,нито упреквам някой незаслужено.Говорех за нещо изживяно и колкото и да ти е чудно КАТ, аз съм си най-вече пешеходка.И като такава също се изразих,но ти май не вдяваш лесно.
  Апропо,смени си ника,смешен е и не ти отива :).И поради изказването ти спрямо жените май излиза че си и женомразец на всичкото отгоре.Горкия.

 9. Не знам дали мразя жените, ама до сега два пъти ми е блъскана колата, и то от жени. В къщи жените са три, една голяма и две малки. Голямата я мразя понякога, малките ги обожавам. Дива, откажи се от шифьорските мераци! Зарекъл съм се третата женска която ме блъсне – да я напляскам. 😉

 10. 🙂 Едва ли, ще имаш някакви шансове. Ако посегнеш първа ти обещавам, че няма да викам колегите, ще викна бърза помощ. 🙂

 11. Незнам в случая кой е виновен,ама и пешеходците не гледат каде варвят, че и млади дори, а за шофьорите нямам думи, поне на мен изклучително рядко ми се е случвало да видя някой да спира на пешеходна пътека, на знак STOP … Дали някой изобщо мисли?!

 12. Спорът тук е излишен, защо се дракате излишно. Понеже най- опасни са движещите се с „консервените кутии“, на тях законът вменява отговорността за произшествията. О т тях се изисква най-вече изучаване, изпит(доказване на познанието) и спазване на приетите в закона и правилника изисквания. А спора за жени мъже е просто смешен. КАТ съвземи се брат, така не се говори с дама. Но твой си проблем, твоя воля! Ти преценяваш това за себе си, не аз. Извини ме!

 13. Това за шофьорката Дива:
  *
  Дебнат двама катаджии на магистрала „Тракия“ скрити в близките храсти. В далечината се заформя облак прах, който приближава доста бързо към засадата им.
  По-опитния катаджия загледал облака през бинокъла и завикал на по-неопитния си колега:
  – Бързо, сваляй панталоните и тичай с вдигната стоп палка на средата на платното !!!
  – Ама … как така да свалям панталоните, и да заставам на средата на платното? – зачудил се новака, мислейки, че шефа е превъртял.
  – Абе, бърже бре, ти български не разбираш ли, това е заповед, панталоните долу и на средата на платното!
  Какво да прави новобранеца се подчинил, смъкнал гащите и гол застанал на средата на платното загледан в бясно приближаващия облак прах.
  Постепенно от облака започнал да се различава силуета на спортен сребрист Мерцедес, който фучал с бясна скорост към полуголия полицай на платното.
  Стиснал очи полицая и вече се виждал на оня свят когато Мерцедеса със свирене на гуми спрял на около 50 см пред него, отворил очи невярващо полицая и гледа от колата слиза страховита блондинка, която била вперила сините си очи в мъжкото му достойнство с поглед изпълнен с досада.
  И тогава проговорила:
  – Пак ли проба за алкохол бре господин полицай?

 14. Андрей,kriss,Никога един от вас.. ли си какъв си там! Предопреждавам и не повтарям ..един коментар още и ви цепя главите прости дет немогат да мислят…Ако не искате проблеми не коментирайте…! Извинявам се за грубото отношение,но наистина не познавате момчето..и не знаете що за човек е и как шофира.., аз съм му приятел и доста пъти съм се возил с него. Може да шофира много добре !!! Разбрахме се надявам се..!!!Поздрави от Троян!

 15. На Пепа секса,пак секс и свирки и в главата,а после се сърди че някой и го казва :)Но поне може да чете,та да преписва вициве и да се прави на оригинална 🙂

 16. Абе че младите шофьори са под всякаква критика – няма спор.
  Ама и че пенсионерите си ходят като освободители по средата на платното – и това е факт.
  Не знам сега в конкретния случай кой е виновен, но ако бабата не е била на пешеходна пътека…съмнявам се да е невинна.
  Тъпото е, че който и да е виновен животеца на клетата жена няма да се върне. Ама за да не става това, книжки трябва да се давад под строг контрол, а не на всеки. А пенсионерите – да се олеждат по-внимателно и да носят сигнални жилетки !

 17. Това със сигналните жилетки е добра идея. Ама има само две разцветки от тях, а и пенсионерите не си падат по крещящите оцветки.

 18. Прочетох с удоволдствие коментарите. Бог да прости бабето. Изкефих се, че срещам съмишленик по въпроса за шофирането на ППС от жени. Поздравявам те КАТ! Ставаме във форума двама, но съм сигурен че ще има и други. КАТ-леко те коригирам-ти искаш забрана на шофьорските курсове за дами, а аз искам пълна забрана ( и на правоспособните)и даже когато се види да шофира някоя женица да и се ударят на първо време по 10 тояги на голо! Сега ще ми скочат феминистките, но скъпи женици-изобщо не ми пука за мнението Ви, защото управлявайки автомобил жените чувстват, а то с чувства не става -трябва и да се мисли. Приемам да управлявате на мъжете банковите сметки, кредитните и дебитните ни карти, тенджерите и тиганите в кухнята, но виждайки на пътя женица в кола или виждайки жалки опити да паркират на задна-ми идвате в повече.
  Така че браво на КАТ!

 19. Съгласен съм с Андрей, че ако е спазвана минималната скорост за шофиране в населено място, едва ли края ще е такъв. А пък Hero да си стои мирен в гащите. И най-добрия шофьор допуска грешки, важното е да се сведат до минимум. Ама докато някои малоумници разберат, че пред компютъра е едно, а зад волана – друго…

 20. Тоя дето цепи глави,дали иска да се видим и да си падне десетина пъти на вратлето?
  Много сте отворени тук, на яве никакви ви няма….
  А тоя малкия убиец трябва да е в затвора,пълнолетен е да го съдят!

 21. Айде стига бе, виновен е малкия, че пенсионерите ходят като космонавти по шосето. Трябва да чакам аз всеки път пенсионера да пресече 10 минути с бавна стъпка. Ако има пешеходна пътека – окей, така е по-закон, няма проблем. Ама да ми притичва през пътя пенсионер и да не знаеш кога и от къде ше ти изникне – айде моля ти се.
  Имал съм какви ли не абсурдни ситуации.
  Не оправдавам и водача, естествено. Ако е карал с 40-50 е нямало да се стигне до там, но – не е само негова вината !

 22. Темплар, ами ако вместо бабичка беше 5-6 годишно хлапе? Трябва да се внимава… особено в населените места. За Троян дори 50 км/ч ми се струват много.

 23. Не, не са много 50-60 км. Важното е къде гледаш, като караш, не мацките или пичовете които са в обсега на полезрението на шофиращия.
  Темплар и извън пешеходните пътеки пак шофьора е виновен, и то защото е квалифициран и е доказал пред компетентните органи, че е годен за това. Не винете нито пенсионерите, защото всички сме се устремили към това състояние със скоростта на времето, което тече вътре в нас, а за децата е ясно. Ще ги зачитаме на пътя, като наша смяна. С пожелание да бъдете здрави и внимателни зад волана.

 24. Кат и EM/SI са прави донякъде за това как управлява една жена кола и как маневрира на задна.Няма да споря,ама мигар вие пък сте толкова перфектни?Изпъква вашето черногледство спрямо женското съсловие,ама ако четете ЧЕРНАТА статистика мигар там ще изпъкнем като некадърни шофьори?Да цитирам ли данни от статистиката колко мъжлета с книжки или без са почернели семейства и колко жени?На една жена се падат най-малко десетина мъжаги причинили катастрофи я от преголямо самочувствие,я от алкохол,я от некадърност.Но това ви минава през погледа или ушите мимолетно,но видите ли жена….е това вече за вас е като смъртна заплаха.И тук вие отново го доказахте.Една жена си даде мнението и заплахите и обидите заваляха…..

 25. Няма как да се забрани този номер с жените драйверки.Тогава кой ще духа на инструктурите, за да вземе книжка??

 26. Аз нямам кола и не мисля да карам курсове. Виж нещото друго на младите инструктори, бих покарала…. дори и на задна 🙂

 27. Да те успокоя КАТ или КАТетър или както и друго просташко да се пишеш,че номера с духането на инструкторите няма как да мине.Камерите намат полови органи за да се уредят жените някак си!!!!

 28. V bedna darjava taka stava,zakonite ne se spazvat tova e.V London vsi4ko e v kameri po ulicite i zakonite se spazvat ot vsi4ki.Dokato si stapil na patia i kolite spirat za da preminesh – koga she stane v bg>????-Nikoga!!!

 29. да вземем да спираме по пешеходните пътеки каза:

  ако всеки спазва правилата за движения по пътищата няма да има такива трагични случей ако спирахме на пешеходни пътеки и пускахме пешеходците всичко щеше да е наред три пъти спрях на пешеходна пътека в троян и три те пъти щяха да ме ударят преди да спра гледам дали няма някой зад мен направо е ад просто нямам думи всеки си перчи с колата си в троян колко върви никой не мисли за последствията дано няма повече такива случей , но много се съмнявам за съжеление .

 30. Абе друго си е Иван (или Джон) от Лондон като ти го каже.Ние освен че сме бедни сме и тъпи и само не можем да се сетим какво трябва да се направи като превенция за да се спрат убийствата по пътя!Иване,(или Джон) то бива да вкарат закон в България да се спрат таратайките с които се хвалите идвайки си от острова, щото с десния волан сте потенциални убийци!Don’t you think?
  А тоя над мен,по-неграмотно не можа ли да пишеш?

 31. Като махнем граматичните грешки и липса на препинателните знаци на „да вземем да спираме по пешеходните пътеки“,човекът си е абсолютно прав!!!А и много съм съгласна с коментара за английските автомобили с десен волан.Те наистина са потенциални убийци.Но кой ли е виновен ,че се внасят???

 32. Дива, ако намекваш, че това е държавата-лъжеш се! държавата и политиците са първи блюстители на реда. Ние с теб май сме виновни, че сме се родели тук.
  С какъвто и волан да са колите-ляв, десен преден, заден, долен, горен все тая. Те трябва да са с читаво задкормилно устройство.

 33. Така е ARVi,с какъвто и волан да караме все тая ще е докато не се научим да спазваме някакви правила по пътищата.За държавата и политиците като първи блюстители на реда,изобщо не ми се говори.Но за десния волан съм против,защото имах нещастието един път да се кача в такава джипка.Усещането беше страшно,имах чувството,че всеки момент ще ме връхлети нещо,особенно когато ми се правиха на МЪЖ и с високи скорости се изпреварваше :)Сега ми е смешно,но наистина съм против това.Но всеки си има право на мнение и сигурно пак карам някой да подскача 🙂

 34. Само на една тъпа кокошка може да мине през пилешкия и мозък мислата, че колите с десен волан са „потенциални убийци“. Божкеее, прибери си вересиите.

 35. Дива права си накара Пепа да подскочи, като ужилена. Абе тя да не е влюбена в теб по някакъв нобяснимо суетен и екстравагантен начин. Какъв изящен стил използва само към твоята особа и какви образни слова реди по твой адрес. Май ще ти завидя. Е късметлийка си, няма две думи и само да се оплачеш, от липса на внимание. няма да си права , ако го сториш, да знаеш!

 36. да вземем да спираме по пешеходните пътеки каза:

  здравейте , извинявам се за граматичните грешки и липсата на препинателни знаци , но немисля ,че това е проблем по важна е темата колко са смотани повечето драйвъри в троян полвината са с купени книжки незнаят елементарни правила за движения по пътищата карат пияни , не слагат колани , не дават мигачи , защото те знаят на къде отиват писнало ми е всеки ден да се пазя от такива смотаняци всеки божи ден

 37. Абе вие като не сте били там от къде знаете какво е станало и недейте да ви знае много устата защото Hero си е много прав като незнаете какво по точно се е случило по добре недейте да говорите!!! пък и бабичката като не е внимавала мен какво ме интересува да е гледала преди да пресича и мога да ви кажа като всички викате не е ли била на пешеходна пътека еми не беше тогава във тоя случай тя си е виновна пък и ако е гледала какво прави и къде тръга нямаше сега да е мъртва тей че недейте да го обвинявате!!!

 38. Абе девойко не е ли ясно,че дори възрастната жена да е пресякла неправилно, ако шофьорът е бил на място, е можел да избегне…Бог да прости мъртвата, но факт е, че всички сме виновни на пътя – и тези дето карат и пешеходците…и се самоубиваме всеки ден, като че сме голям народ

 39. Специално троянските пешеходци са като овце, без извинение.
  Всяка вечер с колата изтръпвам поне по два пъти в града от пешеходци без жилетки или от колоездачи, които не могат да си гледат пътя и карат в насрещното !

 40. Е па убаво – нема го упрекФФФФФаме … повеке!!! А ти бегай на школо да си доучиш :@

 41. Леле тази е някаква пикла малолетна обаче :d
  Виновен невиновен има ли умрял …..
  В марсилия,малките хулиганчета хвърлят камъни по автомобилите който са ги опръскали.
  В Тоян днеска те опръска утре убие баба ти….

 42. Значи това е последната тема по този случай ..от сега нататък който има нещу да казва .. 0878674ххх или 0876689ххх или в скайп malkata_9564 или svetoslav_kremenski

 43. Пичове ае стига шото зиам се нервя … ша ва ебъ у разбирачите …той незнае дали му се пикае или му се прай секс ама прикаа … Интересно ми е тоя „батко“ Zlatarancho .. на колко е годинки миличкият … иии ако има нещо 0878674ххх звани оговаряме се …ии бокса и бухалката ии всичките подобни приятелчета…събирам само 5,6 човека и сте аут.. така че тихичко … Извинявам се за грешките ама не ми се занимава да пиша правилно!

 44. ае стига сте писали !!!

  КРАЙ НА ТЕМАТА ВЕЧЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 45. Нещо май не разбрах (може би, защото не ви се занимава да пишете правилно), ама трябва да звъним на тия телефони, за да дойдете 5-6 човека да ни набиете ли? 😀

 46. Боже, Божееее!!! Ние ли сме ги правили???! А пък някои врякат, че Бойко ни наричал „мат`рял“… ми то от такъв материал…. Ужас! Ей hero, стой си мирен в гащите, защото ти е малка пишката да плашиш баща си!!

 47. Мили ми Hero, за какъв хуй са ти бокса, бухалките и приятелите? Не е ли по-лесно да се качиш на тате на автомобила и да мачкаш наред? Пък „тате“ да съжалява после, защо навремето не си е направил чикия!

 48. ае млъквайте вече бее.. спрете щот накрая наистина ще си изядете боя..пфф… идиоти :Х:Х:Х:Х:Х

 49. Мислех, че поне тук се разсъждава върху темите и се говорят сериозни неща, а то пак същото – недорасли пъпчасали пубери се карат … отврат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.