Кола блъснала колоездач

Снощи към 20,50 ч. в Троян лек автомобил „Дачия“навлязъл в насрещното движение и ударил 40-годишен велосипедист. П.Д., на 41 г., карал колата си към центъра, но при опит за изпреварване станала белята. Пострадалият Л.Л. се движел без светлини. Настанен е в болницата без опасност за живота. Дрегерът показал, че шофьорът е карал пийнал – в кръвта му имало 0,94 промила алкохол.  Взета му е кръв за химическо изследване. Образувано е досъдебно производство, гласи полицейският бюлетин.

8 thoughts on “Кола блъснала колоездач

 1. Има нетърпимост към колоездачите от страна на шофьорите, особено от по-младите.

 2. Не слагайте всички под един знаменател, моля !
  Че има тъпаци, заемащи 90 % от масата БГ шофьори – съм съгласен.
  Но има и хора, които наистина имат умения и най-вече култура и разум, за да пазят и уважават колегите си на пътя.
  Но масата за съжаление не струва !

 3. как няма да има като минко не е направил една велоалея в града!!!!!

 4. Съгласен съм, че всички ние имаме да се учим страшно много на култура при шофиране от колегите си по света. Аз също , за съжаление, не правя изключение. Уж всеки път като седна в колата си казвам от сега нататък вече ще съм примерен шофьор, но….. 🙁 все нещо става и се улавям, че правя глупости. Това не е нещо с което се хваля. Даже напротив… Трябва по-често да си мислим всичи по този въпрос.
  Не защитавам никого, но все пак в девет часа вечерта, не е ли редно да се обозначи този колоездач по някакъв начин? Вярно е че новите велосипеди нямат фарове, вярно е също, че е смешно да се кара колело със светлоотразителна жилетка. Има само един Сашко от Орешак, който кара с жилетка, каска, фарове и какво ли още не… Може би и ако улиците ни са без дупки и са малко-по (или поне малко) осветени, нещата биха били различни… Незнам…
  Освен това няма идея точно как се случило, от бюлетина по-горе не се разбира много ясно, аз лично съм бил сведетел на какви ли не велосипедисти …
  А що се отнася до алкохола, тук две мнения не трябва да има. Сигурен съм че на всички ни се е случвало да караме пийнали. Знаем, че тогава сме на максимум 1/3 от вниманието и рефлексите си. Това небива да се разешава. На никого и в никакъв случай.

 5. Нема да се подигравате на Бат’ Сашко ей !
  Много е печен той и от него по-скоро трябва всички да взимаме пример, отколкото да го ползваме за присмех. Колелото му е с преден и заден фар, както и с червена сигнализираща лампа, която мига постоянно.
  А иначе и на мене не един път ми се е искало да сляза от колага и да ошамаря някой колоездач, дето кара по осовата линия или на 1 метър в платното ми. Всичко е до въпрос на гледна точка, култура и възспитание. Ако не уважаваме себе си и колегите на пътя – виждате резултатите…на челните места по ПТП-та и смъртни случаи от тях сме в Европа. Айде всички да се замислим преди да се качим на велосипеда или колата си !!!

 6. Троян преобладава от изроди по пътя. Най-страшната отсечка от пътя ми София-Троян е отсечката – табела Троян – Лъгът!!! Дори само преди 2 седмици един с джип Кашкай забрави, че има СТОП и си лафеше по телефона, чист късмет че не ме потроши тогава. Подобни случаи има всеки ден в Троян!!!

 7. Алкохол 0.94 в кръвта, и най-големия глупак знае, че щом дрегера показва над 1 и, неможе в кръвта алкохола да е толкова! Големи химици са нашите доктори-афирим машала

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.