Конфискуваха риба на язовир „Сопот“

В нощта срещу 25.април Териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Ловеч е направило внезапна проверка за незаконен улов на язовир „Сопот“. Конфискувани са 2 км мрежи и 66 кг каракуда. Проверката е във връзка със заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за забрана на улова в държавните водоеми от 15.април до 31.май заради размножителния период. Извършителите на грубото нарушение засега са неизвестни. Акцията е била проведена с патрулна лодка на Агенцията, която на бавен ход с голяма метална котва по дъното на водоема е задържала мрежите и улова. Освободени са и 50 кг сом и шаран.
„Набезите на нарушителите в този период са интензивни, още по-интензивни обаче ще бъдат и нашите проверки. Служителите са подкрепени от изпълнителния директор на агенцията Явор Недев, което силно ги мотивира в работата“, заяви шефът на териториалната структура в Ловеч д-р Йордан Найденов. Областният управител Николай Нанков е разпоредил конфискуваната риба да се разпредели в трапезарията на Ловчанска митрополия и в защитените жилища за възрастни хора и за хора с психически проблеми в областния град, съобщи Елка Баръмова, Връзки с обществеността на Областния управител.
През седмицата Николай Нанков ще посети териториалното звено на Агенцията в Ловеч и ще обсъди с директора й работата и начините при следващи задържани количества риба те да бъдат незабавно транспортирани и до други социални заведения в Ловешка област.

3 thoughts on “Конфискуваха риба на язовир „Сопот“

  1. Браво !
    Евалата на агенцията и министъра !
    2 км мрежи не са малко. Радвам се, че сомчетата и шаранчетата които пускаме там със добрата воля и средствата на любителите рибари ( сред които скромно спадам и аз), са върнати на мястото им и те могат да продължат да си растат 🙂
    Шапка свалям на хората хванали мрежите.

  2. рибата от тази снимка е умряла, вижда се даже много добре.

  3. Каракудата е дадена на социалните домове, както пише по-горе…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.