Крадат метали, полицията откри нелегална площадка

Неизвестно кога точно – през февруари или март, престъпник е задигнал медните жици от 4 междустълбия в землището на Белиш и е разбил необитавана къща в троянското село, като оттам откраднал още 3 електромотора. Кражбите станали ясни преди ден. Образувано е досъдебно производство, съобщават от полицията.
В края на миналата седмица пък при специална полицейска операция, свързана с черните и цветните метали, на територията, която обслужва Районното управление на МВР в Троян, е установена нелицензирана площадка в Зла река, Априлци. Там се изкупували черни и цветни метали. Униформените са иззели над тон и половина черни метали и 103 кг цветни. Те са оставени на отговорно пазене в помещение на община Априлци. Образувано е досъдебно производство.
А ние само ще добавим, че май отдавна трябваше да ни писне от тези кражби на жици от междустълбията, които зачестиха в последните месеци. И че спирането на тези посегателства е много просто, както разсъждават най-обикновените хора – като се ударят изкупвачите. Ама – нали трябва да има държавност за подобни работи…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.