Трифон Панчев: 24 май е празник, който ни вдъхва вяра в собствените сили и ни връща към възрожденските идеали и добродетели!

Уважами съграждани,


Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е най-българският празник. Той носи силата и величието на българския дух и ни изпълва с национална гордост и самочувствие.
24 май е празник, който ни вдъхва вяра в собствените сили и ни връща към възрожденските идеали и добродетели. На него се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий и пред духовния подвиг на техните ученици. Отдаваме почит към Словото и Знанието.
Един скъп ден, който силно докосва сърцата ни, защото на него си спомняме за родното училище и за любимите учители.
Въпреки трудното време, българските учители и дейци на културата не спряха да се борят за знанието и духовността. За тях е нашата благодарност днес – за силата, куража и отдадеността им! И защото показаха, че няма сила, която може да спре пламъка на просвещението!
Скъпи учители, творци и културни деятели, уважаеми съграждани, приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве, благоденствие и много енергия, за да продължи святото дело на славянските първоучители в името на българщината, националното ни достойнство и идентичност!
Просвещението е мисия на цял един народ, за да се съхрани през вековете!
Честит празник!
ТРИФОН ПАНЧЕВ,
кмет на община Дряново

Публикувано в Дряново, КУЛТУРА. Постоянна връзка.