Ловеч кани на среща с интересен творец

 Спас Мавров„Тангризмът – духовно учение на древните българи“ е темата на среща разговор със Спас Мавров в Клуба на дейците на културата в Ловеч в понеделник /13 септември/ от 17,30 часа. Мавров ще представи и книгата си „Български сакрални вълшебни приказки“, издадена през 2009 г. . В нея е представен езотеричният прочит и анализ на 14 сакрални български приказки.
Спас Мавров живее и твори в Казанлък. Той е скулптор, иконописец, автор на книги, поет. Преподава в Средното художествено училището по дизайн „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък. Завършил е Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“, специалност скулптура. Има участия в много международни изложби и биеналета. Работи в областта на малката пластика и миниатюрата. Творбата му „Богородица и Иисус“ е най-малката отливка в света на пластиката с височина 7 мм.
Повече от 30 години Спас  Мавров се занимава с езотерични науки. Придобива степен по линията на българските колобри, наследници на знанията на първия монотеистичен бог Танг-Ра.
Има редица изследвания и разработки в областта на тайното знание, които представя в няколко цикъла лекции: „Нестандартни проблеми в науката. Връзка между научно и езотерично знание“, „Езотерична астрология“, „Дванадесетте тайнства на Христос“ и др. По тези теми има множество публикации в периодичния печат./информацията е от Жанина Илиева, председател на КДК/

Публикувано в КУЛТУРА, ЛИЧНОСТИ с етикети , , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.