НДСВ дариха книги на културните институции в Троян

НДСВ дариха книги на културните институции в ТроянНДСВ – Ловеч, Женска либерална мрежа и Младежката организация на партията дариха книги в Троян днес. Дарението се състои от литература, посветена на историята на българското царско семейство и включва заглавията „Трагичната съдба на един цар“,“Йоанна Българска – Царицата на милосърдието“, „Цар Фердинанд Български – Верност и Постоянство“, „Корона от тръни“.
Инициативата е част от дарителската кампания „Да опознаем историята“, организирана от Женската либерална мрежа, съобщи Зорка Георгиева, Връзки с обществеността на царистите.Книгите са за библиотеката при Народно читалище „Наука“, Читалището, Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства. Същите книги са дарени и на сродни институции в Ловеч по-рано днес.

7 thoughts on “НДСВ дариха книги на културните институции в Троян”

 1. Не са дарили книги, а са правили рекламна кампания.
  По-добре се запитайте какво свърши НДСВ през последните 3 години в ОбС Троян. Отговорът е нищо. 100% нищо, ако изключим екскурзиите на Гунешки в Париж и Елванген от името на ОбС Троян. Очевидно за нищоправене се дават добри награди.

 2. Така е bat sali,наистина е нещо хубаво за града.Особено във време когато читалищата изнемогват без пари,без нови постъпления на качествена литература, а има хора,които се интересуват,искат да четат,а като се иде в библиотеката не могат да намерят по някои дадени теми необходимите книги.Държавата ни абдикира от цялото ни образование,което си е голяма грешка.Книгите,които НДСВ дариха са изключителни ценни,с много високо качество.А разговора,който се проведе там,беше много интересен и съдържателен. 🙂

 3. „Не са дарили книги, а са правили рекламна кампания.“ – Е как да не са, като са…?! А рекламата си е реклама… „Атака“ примерно и тва не е направила… 😉

 4. До колкото ми е известно, Атака от много години насам раздава книги, брошури, DVD и всякакви материали, но директно на хората и без да ползва медийна пушилка.

 5. Дарението включва литература посветена на историята на българското царско семейство: „Трагичната съдба на един цар“ от проф. Ивайло Шалафов; „Йоанна Българска – Царицата на милосърдието“ от проф. Ивайло Шалафов и Любка Тасева; „Цар Фердинанд Български – верност и постоянство“ от Н.Н. Николаев; сборник „Трето българско царство”.
  Книгите са с изключителна стойност и са в лимитиран тираж, което прави дарението изключително ценно за Троян. Те обхващат исторически период, който много малко българи познават.
  Определено трябва да уважаваме миналото и да изваждаме поуки от него. Тези книги в това много трудно време са подходящи, защото книгите винаги обогатяват знанията. Можем да се гордеем с историята си.
  Ваня Давидова, сподели, че след времето на НДСВ, книги и пари за читалищните библиотеки няма.
  Цар и генерал Бойко спомена за медийна пушилка.Не бих я нарекла така,но определено местните медии трябва да го отразят,защото иначе много хора нямаше да знаят за ценната придобивка.А и Г-жа Давидова спомена,че скоро е имало и интерес за подобни книги,но за съжаление,не са имали подобни.Всяка една такава инициатива винаги е съпроводена с коментари като тези на Цар и генерал Бойко,но важното е придобивката не кой какво казва.Все пак книгите ще останат за поколения напред,докато неговия коментар няма дори да се помни до утре 🙂

 6. Явно ги раздава мнооого тайно, щом не сме разбрали 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.