Нов филм ще прожектират в Орешак

Читалището в Орешак продължава прекрасната идея да предлага на населението възможността да бъде в час с постиженията на съвременното българско кино. Този път ще има кинопрожекция на определения като романтичен трилър български филм “ Лов на дребни хищници“, идващ след преминалата с огромен успех прожекция на „Мисия „Лондон“ в най-голямото троянско село.
Режисьор е Цветодар Марков, а сред актьорите личат имената на Мариан Вълев, Силвия Петкова, Владимир Георгиев, Яна Титова, Бойко Кръстанов, Христо Шопов, Стефан Мавродиев, Гергана Кофарджиева, Емил Емилов, Людмила Сланева, Даниел Владимиров. Филмът представя годините на прехода
„Лов на дребни хищници“ със сигурност ще ви улови за час и половина размисли, а колко ще ви държи в плен, е друг въпрос, се казва в рекламата към лентата. Прожекцията е предвидена за този петък от 18 ч. в орешашкото читалище, а входът е на невероятната цена от 3 лв. Пропусналите „Мисия „Лондон“ пък ще могат да го видят същата вечер от 19,45 ч., съобщи секретарят на читалището Донка Василева.

11 thoughts on “Нов филм ще прожектират в Орешак”

 1. До там е докаран Троян и общината да се радват на кинопрожекция и това да е новина. Жалка работа.

 2. 1. Не виждам никой да подскача от радост
  2. Не е новина, а просто няма какво друго да напишат
  3. 😉

 3. Поздравявам Кмета на Орешак-Христо Терзиев. Инициативата е добра, Троян не е далеко и ако се предлагат и рекламират интересни филми-ще има успех не само финансов(поне да не е на загуба) но и поколението от 80-те години на сам да влезне в киносалон. Ефектно ще е да се рекламира с афиши(но е скъпо), но може и по кабелната. Важното в случая е, че някой нещо прави за културата на обществото. Вярно е, че всеки може да си гледа всичко по интернет, но киното, екрана, залата и общуването е друго.

 4. Новина е и още как! Ама явно на някой им е крив светът, да се сърдят на скъсания презерватив и да пратят рекламации на производителя!

 5. Браво , Тони!
  Определено е новина! И определено много хора подскачат от радост! Не всеки ден в нашето залющено градченце има кино. А да не говорим и за нови български филми…. Това че някой си ограничен кандидат студент неможе да го оцени, говори зле само и единствено за него… Вероятно още дълго ще си остане само кандидат….
  Но проблема не е в този човек, за когото се запънах сега. Проблема е местната управа. Имахме кино, нямаме кино….. Имаме си обаче руини на сред центъра на градеца ни. Само на 60 метра от тоновете бетон, които се изляха в реката за да си направим чаршийката……..
  Та за това ще подскачаме от радост, когато поне веднъж в годината ни удостоят с по едно филмче и само можем да се радваме, че е българско!

 6. Тия руини са частна собственост. И докато все още беше кино, се чакаше да се съберат пет човека, за да пуснат филма…
  На 11. октомври в читалището в Троян ще се прожектира „Мисия Лондон“, билетът е 3 лв. Дано се продължи с тази традиция.

 7. Поздрави за Орешак!!
  В тази връзка да кажа,че и в Троян на 11.10./понеделник/ от 17 и 19 ч. в читалището ще се излъчи българския филм „Мисия Лондон“.Предполагам,че ще има доста зрители зажаднели за български филм 🙂

 8. Всички знаем, че тези руини са частна собственост. Само дето незнаем кой и защо допусна първо да са частна собственост и второ да са руини вече толкова години…..

  Относно филма, бяхте ли миналата година, когато се прожектираше „Мисия Лондон“ ? В салона нямаше места. Дори и за правостоящи. В мижавия ни и залющен градец не всички са идиоти… Има и доста хора, които искат да живеят нормално , като всички останали хора по света. Има хора жадни за малко култура в ежедневието си, та било то и веднъж годишно за по един филм…… Колкото и да е жалко….. Един в годината….. Има , разбира се и хорица, които изобщо не се интересуват от нищо такова. Неможем да ги виним и тях… Всеки си има някакви проблеми и не на всеки му е до кино. Освен това всеки си има различна ценностна система и е напълно в реда на нещада да има и такива за които рИкийка, салатката и мача + разбира се и мазната чалгичка ще си останат на преден план. Какво като има някакъв си филм?! Пък той и български на всичкото отгоре…..
  Всеки със своите ценности, както вече казах.

 9. Съжалявам, ако звуча песимистично, но има посещаемост за този филм, защото го няма по торент тракерите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.