Първи фестивал на православната музика ще се проведе в Троянския манастир

Троянският манастир „Успение Богородично“ ще е домакин на Първия фестивал на православната музика „Общение на живите“, който ще се състои на 27 и 28 август. Проявата се организира по инициатива на Дамския хор „Общение“ при Троянската Света обител и е част от проект „3С – Култура, творчество, промяна. Дневен ред на творческите градове“, съобщават организаторите. Проектът се осъществява с подкрепата на Българско-Швейцарската програма за сътрудничество и се изпълнява от сдружение „Фабриката“.

Идеята на инициаторите е Фестивала „Общение на живите“ е да създаде нов културен продукт, развиващ богатия културно-исторически и духовен ресурс на региона. С привличането на изявени хорове и певци от страната, а впоследствие и от различни държави, ще бъде представено на местната общност и гостите богатството на православното песнопение.

Първите участници във фестивала са Камерен хор „Средец“ – София, Дамски хор „Благовестие“ при храма „Рождество на Пресвета Богородица“ – Поморие, Църковен хор при хрaма „Успение нa Пресветa Богородицa“- Ботевгрaд, и Хор „Общение“ при Троянски манастир.

Официалното откриване на събитието е на 27 август /събота/ от 10.30 часа, когато е и първият фестивален концерт. Заключителният концерт е на следващия ден от 11.00 часа след Света Божествена литургия в манастирския храм.

Фестивалът се организира в партньорство с Троянския манастир, Община Троян, спонсори и дарители.

Източник: Портал12

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩИНА с етикети , , . Постоянна връзка.

One Response to Първи фестивал на православната музика ще се проведе в Троянския манастир

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | Първи фестивал на православната музика ще се проведе в Троянския манастир

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.