По кабелната – памет за Николай Ганков

Николай Ганков На 29 октомври, по случай 7-ата година от смъртта  на троянския общественик, читалищен секретар, театрален режисьор, автор и водещ на първото излъчвано на живо в област Ловеч предаване „Троянски дневник“ –Николай Ганков,  кабелната ТВ Зетра ще излъчи поставения за първи път на троянска сцена „Театрален пиано бар“.
В него най-важното за театъра през вековете – по света, у нас и  в Троян представят музикален дует „Фантазия“ /Амория Маркова и Мариета Куцарова/, както и актьорите от Читалищния театър Венелин Йорданов – Хъша и Радой Стойчев. Гласът, който ще ви пренесе през вековната история на театъра, е на водещата новините на ТВ „Европа“  Камелия Ганкова, съпруга на сина на Николай – Христо. Стари архивни ленти ще покажат интересни творчески интервюта на Ганков с актьорите Васил Михайлов, Ивайло Христов, Кръстъо и Елена Лафазанови, както и с покойния Иван Балсамаджиев.
Сценарист и режисьор на постановката е  Христо Ганков.
Във втората част ще видите шестия носител на приз „Николай Ганков“ за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности, който се връчва по случай Международния ден на театъра и в памет на Николай Ганков.
Театралният пиано бар и връчването на шестия приз „Николай Ганков“ ще може да видите само на 29 октомври от 19.00ч. и от 21.00ч. по ТВ Зетра -Троян.

Публикувано в КУЛТУРА, ЛИЧНОСТИ, ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.