15 избраха Балев за председател

Ангел БалевАнгел Балев е новият председател на Общинския съвет в Троян. Той бе избран днес на извънредно заседание, тъй като през юни съветниците гласуваха недоверие на досегашния председател Минко Акимов. Днес той подаде официално оставка, за да няма законови пречки и нарушения при отстраняването му. Ангел Балев бе предложен от Николай Тодоров, който каза, че говори от името на „Избор за Троян“, ГЕРБ, ДСБ и РЗС. БСП чрез Дилян Енкин предложи Станислав Съев. При тайното гласуване стана ясна договорката между местните представители на различни политически сили. Балев бе избран с 15 гласа, за Съев гласуваха 9, 1 бюлетина се оказа недействителна.
Остра критика на ставащото направи Илиян Пеевски, който заяви, че е цинизъм, че 4 пъти е искал оставката на Балев в предишния мандат, когато той оглавяваше пак Общинския съвет. Илиян Пеевски заяви, че на следващото заседание ще поиска оставката на целия Общински съвет.

7 thoughts on “15 избраха Балев за председател”

 1. Г-н Пеевски още ли е от партия АТАКА или не е? Ако не е представител на тази партия, какви са законите и какво става с избраните общински съветници, които партиите не припознават в тях, или са изключени, или са напуснали, питам по принцип как е уредено това в закона? Това е казус, който би трябвало да важи за всички общински съветници, които са загубили доверие от централното ръководство, друг е въпросът дали това е добро за обществото или не е. За това трябва в новия Изборен закон да се помисли1 как общинските съветници да не са толкова зависими от партиите и как да се отзовават от гражданите, когато не са полезни.

 2. Чашата преля!
  Троянската политическа мафия се изгаври с жителите на общината, избирайки др.Ангел Балев /троянският Делян Пеевски и персонална слуга на др.полковник от Народната Милиция Акимов/ за председател на ОбС Троян!!??
  Инициативен комитет и ИП ви канят на граждански политически протести, които ще стартират утре, 10.07.2013 г от 18,00 часа на площада пред сградата на община Троян.
  „Не на мафиотско-олигархичния модел на управление на България“!
  „Не на мафиотско-олигархичния модел на управление на община Троян“!
  „Оставка на Ангел Балев /троянският Делян Пеевски/ и целият ОбС Троян“!
  „Оставка на кабинета Орешарски“!
  „Свикване на Велико Народно Събрание и смяна на порочният политически модел на управление на България и нейните общини“!
  „Нов избирателен кодекс за централната и местната власти“!
  „Вън партиите от общинските съвети и драстично намаляване броят на общинските съветници“!
  „Гражданско самоуправление и граждански контрол“!
  „Предсрочни избори за ОбС в община Троян и търсене на съдебна отговорност от всички виновници за днешния упадък и финансов крах на община Троян“!

 3. Уважаеми BG, прочетете ЗМСМА и сам ще си отговорите на въпросите. Ако нещо не ви е ясно, можете да ме питате лично като ме намерите на протестите срещу троянската политическа мафия всеки ден от 18 часа пред сградата на общината.

 4. Г-н Пеевски искал. Той три пъти е искал ръката на една мома, ама то едно е да искаш, друго е да можеш….

 5. Нито от Балев очакваме да промени нещо, нито от Пеевски. Направете заедно поне едно полезно нещо- Не искаме общински съветници от партии! Искаме Кмет, който единствен и само той да взима решения. Искаме само той да носи отговорност за това! Тогава ще съдим него.

 6. Кои сте вие дето само искате бе, сульовци? Що не си размърдаш миризливия задник нещо ти да свършиш ами търсиш кусури на другите? Някой да ти е длъжен за нещо? Аман от скимтящи, неграмотни и нагли графомани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.