ГЕРБ – Троян си избра за водач Иван Миховски

Иван Миховски Корнелия МариноваВ Ловеч преизбраха Корнелия Маринова * За да влязат в сила, номинациите трябва да получат благословия
от партийната централа

ОЧАКВАНОТО от доста време изборно събрание, което да реши проблема с лидерството в общинската структура на ГЕРБ в Троян, се проведе миналия вторник (11 ноември), без никаква публична разгласа преди и след това. Припомняме – председателският пост в троянската организация бе освободен през м. август 2013 г., когато неизменният лидер от основаването й Сашо Данков подаде оставка, а след това напусна и партията.

ОФИЦИАЛНА информация за резултатите от общинския партиен форум няма, но по наши канали научихме, че изборът е направен; и от двамата претенденти за поста – диригента маестро Илиян Тодоров и бизнесмена инж. Иван Миховски, и двамата общински съветници и бивши кандидат-депутати (съответно на парламентарните избори през 2013 г. и 2014 г.), е надделял вторият. С други думи, троянските гербери са предпочели за свой водач 34-годишния г-н Миховски.

НО СТАНА ЯСНО, че резултатите от местното изборно събрание не са окончателни и кандидатурата на инж. Иван Миховски трябва да бъде одобрена от партийната централа. Във връзка с въпросната процедура попитахме активист на ГЕРБ – Троян, пожелал анонимност, не е ли това прекалена централизация и изземване на правомощията на общинските партийни организации. „Проверката е задължителна, така се блокира възможността на хора с петна в биографията си да се появяват начело на местните структури, от което могат да произтекат сериозни проблеми”, бе отговорът му.

НАСКОРО свое изборно събрание имаше и общинската организация на ГЕРБ в Ловеч. Официалната информация от областния пресцентър на партията е, че досегашният председател и настоящ депутат Корнелия Маринова убедително е спечелила надпреварата за поста срещу общинския съветник Ирина Митева, която бе основен претендент и на предишното изборно събрание. Но и тук ситуацията е сходна с троянската – г-жа Маринова трябва да получи благословия от централата и едва след това ще стане легитимен лидер на ГЕРБ – Ловеч. За отбелязване е, че на скорошните парламентарни избори Корнелия Маринова успя да измести от челното място в кандидатската листа на ГЕРБ в 11-ти Ловешки избирателен район считания за фаворит областен партиен лидер и бивш областен управител и зам.-министър Николай Нанков.

Източник: Т21

1 thought on “ГЕРБ – Троян си избра за водач Иван Миховски

  1. А къде е записа след катастрофата където псува жената. Зашо го скриха от vbox?
    Защо само имунитета, да си дава и оставката и без това никой не го иска.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.