Христо Ганков награден за филм

Христо ГанковТроянецът Христо Ганков бе награден за документален филм, посветен на 125-ата годишнина от Сръбско-българската война. За лентата „По стъпките на Сухопътните войски“, показваща историята, настоящето и бъдещето на най-големия вид въоръжени сили на Българската армия, той получи специален военен подарък лично от шефа на пехотата генерал-майор Стефан Василев. Наградата бе връчена на мястото на най-решителните сражения в съдбоносната война. Армията на младите капитани по един категоричен начин защитава тогава Съединението и легитимира България пред света. Сега на върха, близо до Сливница и Гургулят, от 1985 г. се издига величествен „Пантеон на безсмъртието“, сътворен от архитект Георги Стоилов.
Филмът „По стъпките на Сухопътните войски“ на младия троянец е бил показан на тържественото събрание-концерт за  празника на Сухопътните войски в театър „Българска армия“.  Скоро филмът ще бъде излъчен и по Българската национална телевизия и Военния телевизионен канал.
Ще припомним, че Христо Ганков е завършил СОУ“Св.Климент Охридски“ и че е син на напусналия ни твърде рано троянски общественик, журналист и режисьор Николай Ганков. Христо учреди награда в памет на своя баща и ежегодно тя бива давана на троянски общественици с голям принос в областта на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.