Кметът на Троян връчи купата на победителя в Обиколката на България

Реми ди Грегорио от Франция заслужи жълтата фланелка на победител от 63-ата Международна колоездачна обиколка на България. Преди малко той облече фланелката на победителя, получи купата от ръцете на кмета на Троян Донка Михайлова и щастлив отвори традиционната бутилка с шампанско. По БНТ в пряко излъчване бе показана цялата церемония по награждаването, състояла се на централния троянски площад. Връчването на наградите бе от 17,30 ч., защото трябваше да се изчака финиширането на Павлин Балински – първо получиха награди юношите старша възраст. Сред тях бе и голямата троянска надежда и гордост Минко Донковски.
В Троян пръв пристигна Стефан Христов, който се състезава за турски отбор. Той получи фланелка на „Изида” и купа, която му връчи зам.-кметът Кольо Кацаров. Отличието на най-добрия катерач пък връчи главният секретар на Община Троян Нели Стайкова.
Троян бе поздравен за отличната организация. На площада имаше доста хора, дошли да посрещнат колоездачите, макар че преобладаваха мъжете от третата възраст. Тук бе и Цонка Карадочева, чийто живот е свързан със спорта в града ни и особено с колоезденето. Тя получи специални поздравления за своя принос от водещия на събитието – журналиста Петър Василев. Преди да се появи колоната, Маргарита Генкова и Петър Василев припомниха някои факти около обиколката на България и развитието на този мъжки спорт в Троян. Петър Василев подчерта, че Троян е единственият град, който е излъчил 3 победители в Обиколката на България.

One thought on “Кметът на Троян връчи купата на победителя в Обиколката на България

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | Кметът на Троян връчи купата на победителя в Обиколката на България

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.