Отличие и за бившия шеф на „Машстрой”

Общинските съветници в Троян след тайно гласуване одобриха предложението с най-високото отличие тук да бъдат удостоени двама – дарителят Джон Бризби и Киро Данков. За Бризби бяха подадени 26 гласа, за Данков – 24. Званието е придружено и от парична премия от 1000 лв. 500 лв. е премията за следващата по ранг награда за Празника на Троян – „Златен Герб Троян”, с която тази година се удостояват главният библиотекар Ваня Давидова, д-р Велика Маринова, дългогодишният директор на „Машстрой” Иван Попов. Третият по ранг почетен знак – значка, ще получи Музикалната школа в Троян за своята 60-годишнина. След гласуването съветникът Илиян Пеевски предложи прегласуване, тъй като в света нямало гласуване с една кутийка, както бе направено тук. Навсякъде пишели „за”, „против”, „въздържал се”. Пеевски нарече съветниците „господа тоталитаристи”, като си позволи да заяви публично: „Осрахте се”. За това си държане получи забележка от председателя Ангел Балев, след което напусна залата. Съветниците отхвърлиха предложеното прегласуване.

3 thoughts on “Отличие и за бившия шеф на „Машстрой”

 1. Гласуването беше само последната брънка от целия цирк, който сътвори Балев около тези номинации, уважаема Galup.
  Не е добре така да се опростяват нещата.
  Защо не написахте, че НИКОЙ не разбра кой е предложил тези кандидати за награди? Да ви прилича това на казуса с Делян Пеевски, който също никой до ден днешен не разбра кой го е предложил? Защо не написахте, че за първи път виждаме председател на ОбС и Кмет да предлагат кандидатури?
  Защо не написахте, че няма наредба с критерии и няма легитимна комисия, избрана в ТОЗИ мандат? Защо не написахте, че дори нелегитимната комисия НЕ СЕ Е СЪБИРАЛА за тези номинации, а единствено Балев правеше тайни сбирки да се спазаряват и договарят в тесен кръг.
  Защо не написахте, че НЯМА доклад и Решение на тази, макар и нелегитимна комисия, а директно се гласуваха предложенията на Балев и Кметицата?
  Защо не написахте, че нямаше никакъв /почти/ дебат относно номинираните, защото всичко бе спазарено предварително?
  Защо не написахте, че имаше сериозни възражения срещу кандидатурата на И.Попов?
  Защо не написахте, че Балев наруши правилника и не подложи на гласуване предложението ми за допълнение на 1-ва точка с номинациите? Предложението ми НЕ Е НОВА точка за дн.ред, за да бъде отлагана за догодина? Защо не прочетете правилника и да видите лъжите и манипулациите на Балев?
  Защо не написахте, че за Балев прегласуването не представлявало процедура? Защо не написахте, че след като се усети, че лъже като дърта циганка, Балев все пак предложи прегласуване? /което означава ПРИЗНАНИЕ за нарушение в гласуването/
  Защо не написахте, че вместо директно да се премине към прегласуване за избор на номинираните, Балев предлага процедурата ми на гласуване, БЕЗ ДА ИМА ОБРАТНО процедурно предложение, което да оборва констатациите за закононарушения при самото гласуване?
  Защо не написахте, че на практика общинските съветници узакониха собственото си беззаконие? Какво отхвърлиха на практика? Да се гласува като в демократичните държави с трите възможни вота? Или да се узакони северно корейския модел на гласуване – само с една кутийка и всички гласували да са „ЗА“, защото други и друго няма!!!
  Защо не написахте, че на практика гражданите на общината ОТСЪСТВАХА относно тези номинации? Чии са тези награди и номинации – в името и за нуждите на ОбС и роднините на съветниците или в името на гражданите?
  И всичко това, ако не е „осиране“ – какво е?
  *
  Спомняте ли си, че бях „наказван“ за твърденията ми за изчезналите 1,7 милиона от общинския бюджет миналия мандат? Миналата седмица в-к Всеки ден не написа ли и не потвърди ли, че тези пари липсват, съобразно одит на Сметната палата?
  Защо си траете троянските журналисти? Кого прикривате и срещу какво?
  Не ви ли писна да живеете в лъжи, демагогия, далавери, подмяна на историята и ползване общината за лични и партийни нужди?

 2. Този номер с „всички вкупом съгрешиха“ го пробутвайте на дебилите.
  Отново „опростяване на нещата“ и обща „пепел“ за посипване върху глави.
  Само дето никой няма полза от това и няма никакъв смисъл!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.