21 години навършва днес Съюзът на Демократичните Сили

 21 години навършва днес Съюзът на Демократичните СилиДекларация
21 години Съюз на Демократичните Сили

България вече е свободна страна и това е най-значимият успех на СДС досега. Днес обаче свободата все по-малко присъства в живота ни и все по-малко е ценност за управляващите.
СДС не може да се примири с това, защото всяко действие, насочено срещу свободата, е действие, насочено срещу всеки един от нас поотделно. 21 години Съюзът на демократичните сили се бори за създаването на равни възможности пред българите да участват, да реализират своята предприемчивост, да имат повече свобода и повече контрол над своя живот.
21 години СДС се бори за това всеки един българин да може да изразява свободно своето мнение и да преследва своите цели без страх от репресии и заплаха пред своето съществуване.
21 години по-късно ние не разбираме как е възможно в България, която благодарение на усилията на СДС вече е страна-членка на Европейския съюз, хора, потърсили публична информация от общинския съвет във Варна, да бъдат подлагани на репресии и да бъдат привиквани в местния полицейски участък.
21 години по-късно ние  сме обезпокоени от това, че принципът за невинност до доказване на противното се замества от показни акции, от предварителни и недоказани обвинения,  от публично унижаване на хора, чиято вина не е доказана.
Подобни практики са не просто недопустими, те застрашават самата основа на демокрацията и свободното съществуване на всеки един български гражданин.  Застрашават всичко, за което СДС и българските граждани се бориха през тези 21 години.
За своята 21 годишнина ние категорично се противопоставяме на нарастващата полицейщина и самоуправство на това управление.
За 21 години СДС ние заявяваме, че няма да позволим България да бъде извадена от пътя на свободата и демокрацията.
За своята 21 годишнина ние пожелаваме на всички български граждани  едно по -демократично управление на страната.
Да направим България страна на свободните хора!

2 thoughts on “21 години навършва днес Съюзът на Демократичните Сили”

 1. 21 години съюзът на ДС /сДС// обслужваше комунистическата нoменклатура и стана пряк съучастник в погрома над България. Днес хиляди предприятия, приватизирани от костовото правителство, затвориха врати /изтекоха им приватизационните договори/. Днес същите тези предприятия се режат на скрап и никой не търси отговорност от приватизаторите и от управниците от кабинета Костов, които 10 години водеха тези хиляди предприятия към умишлен фалит. 21 години сДС мамеше българите и заедно с другарчетата си от БКП/БСП спуснаха синьо-червена мъгла над България и заедно с тях крадоха, крадоха, крадоха и до ден днешен не се накрадоха. Днес България е без икономика в не малка степен благодарение антибългарската политика на сДС&ДСб.
  21 години – лъжи, измами, кражби, престъпност и държавен погром. Това празнуват днес сДС&ДСб

 2. Поради сълзливо-непреходната стойност на тази декларация, ще ви върна само 10-на години назад с една публикация на г-н Иван Ценов.
  /Днес преподавателят в ТУ в София Иван Ценов чете лекции на студентите си в областта на Математическата теория на системите и управлението, а в периода 1990-а – 1993-а е дишал изпарения в самата кухня на политиката. През това време на два пъти се разминава с кандидат-депутатските листи по доста странен начин, но става член на НКС на СДС и експерт в първото синьо правителство на Филип Димитров. Иван Ценов в типичния си безпардонен стил разкрива някои тайни рецепти от политическия миш-маш сега и преди/
  **
  ДЕВЕТ ГОДИНИ СЛЕД НАЧАЛОТО, ТУЗЕМНАТА КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ САМОИДЕНТИФИЦИРА
  NOV-10-4 CH N 16 986
  /със съкращения/
  Девет години от 10 ноември 1989 г. Мнозина проговориха пред медиите. Повечето оценки си приличат – вместо категоричност, добре позната йезуитщина. Така е по-удобно. А в 10 ноември няма нищо загадъчно. Особено забавни са лидерите на Съюза на ДС (СДС). Костов първоначално заяви, че СДС не може да направи оценка, защото е участник в събитията, пък и дистанцията във времето била много малка. Както винаги Костов бе „убеден“ в това което казва. Но възникна един естествен въпрос. Защо две-три седмици по-рано Костов обяви 10 януари 1997 г. за най-значимото за България събитие през 20-и век? Нима СДС не е участник в „януарското въстание“? Нима дистанцията във времето е по-голяма? Не. Но Костов така е свикнал с медийния уют, че не си прави труда да помни какво е казал преди. Верен на себе си, дни по-късно Костов заяви, че „сегашното СДС“ няма нищо общо с „предишното СДС“, сиреч „сегашното СДС“ не е участвало в събитията около 10 ноември. Женя Бакърджиев уточни позицията на СДС. На 10 ноември БКП е направила неуспешен опит да се раздели на две – БСП и СДС. Постепенно СДС се очистил от внедрените „ченгета и комунисти“.
  Човек чете и се чуди. В тия хора има ли капка срам!? Кому ги приказват? Всеки, който следи политическите процеси, знае, а какво остава за такива като мен, че Костов дойде в СДС няколко месеци след 10 ноември по „поръчение на Партията“. Дойде направо от идеологическата полиция – гл. асистент по Политикономия в Центъра по идеологически дисциплини към ВМЕИ „В. И. Ленин“. Ами Женя Бакърджиев. Нима му изневерява паметта? През май 1990 г. Женя ми бе представен от земеделците в КС на СДС в община „Червена звезда“. Бях председател. Трябваше да дадем предложения на НКС на СДС за изборните листи за Великото народно събрание. Идва Женя, а баща му обяснява колко добро е момчето. Добро, ама член на някакъв висш ръководен орган на казионния БЗНС – нещо като член на земеделския „ЦК“, а може би дори на земеделското „Политбюро“. Опитвам да обясня на сините земеделци, че не можем да предложим това добро момче за листите на СДС, а те заплашват, че ще напуснат СДС. Нейсе, стигнахме до компромисно решение. Ще предложим тяхното момче, а то обещава, че ще изпрати телеграма, с която да уведоми съпартийците си, че ги напуска. НКС на СДС не се съобрази с нашите предложения, Женя не бе включен в листите на СДС, но не бе изпратил и телеграма. По-късно Георги Петров прие Женя в синьото БЗНС. Женя бе назначен за кметски наместник в община „Червена звезда“. Мина и през ГКС на СДС, а днес всички го припознават, като „валяка“ Бакърджиев и един от първенците на „сегашното СДС“. Позволявам си да занимавам читателя с тези подробности, защото медиите „подозрително“ мълчат за партийното минало на Женя. А какво да кажем за „безпартийния“ бракоразводен адвокат Соколов? Какво е правил по време на комунизма? Как така „потенциално големият антикомунист“ е останал на работа в червената съдебна система? Прикривал се е? Като се е оженил за партийната секретарка по идеологическите въпроси в ХТИ-София Ева, станала Соколова?! О, не! По комунистическо време днешният „голям антикомунист“ Йордан Соколов е правил списъци. Какви списъци? За „лустрация“ на червената адвокатура.
  Ако трябва да изброя, кой кой е в „сегашното СДС“, ще стане доста отегчително. Ще се въртим в затворен кръг. Комунисти, деца на комунисти – вкл. деца на АБПФК, офицери от ДС, агенти на ДС, доносници, червени следователи и адвокати, агенти на чужди специални служби, обикновени некадърници и пр. Пък и някой ще каже: „Какво от това? Хората се променят!“
  Добре! Ще забравим миналото. Ще забравим какви ги вършеше напр. Костов като финансов министър в „червеното“ правителство на Попов и в провалилото се правителство на Димитров. Ще видим какво направи „сегашното СДС“, откакто е „на власт“.
  По делата им ще ги познаем!
  Много приказки чуваме за „ангажиментите“ на СДС пред синия електорат. Чуваме и някои лъжи – този електорат бил повече от половината избиратели!? Сякаш негласувалите – по официални данни около 40%, не са български избиратели. Но да оставим това на съвестта на тези, които лъжат.
  Какво обеща „сегашното СДС“? Обеща да „извади досиетата“, за да се разбере защо България е на такъв хал. Обеща да съди тези, които докараха България до катастрофа. Обеща да покаже и накаже тези, които доведоха до фиаско банковата система, в която потънаха влоговете на милиони дребни вложители, тоест да покаже и накаже кредитните милионери и тези, които са им давали кредити. Обеща да пречупи гръбнака на икономическата мафия, тоест да извади „на светло“ огромната икономика в сянка. Обеща да се справи с корупцията. Какво ли не обеща!?
  Какви са делата?
  Досиетата. Фарс! Червеният ДС-офицер Бонев призна, че около 70 „агенти на бившата ДС“, щъкащи и в „сегашната власт“, ще останат „на тъмно“. Такъв бил законът! Сякаш са го правили „комунистите“?! А защо „сегашните седесари“ не повдигнаха завесата пред предишните политици, пред „предишните седесари“? Какво каза Филип Димитров като се върна от Вашингтон. Обясни провала на „неговото СДС“ с „огромния брой ченгета“, от които, слава Богу, „сегашното СДС“ се очистило. Филип също се прави на човек със слаба памет. Но през 1991 г. Филип Димитров патетично защити Христо Иванов: „Или двамата, или никой!“ За какво ставаше дума? Тогава, като член на НКС на СДС, поставих ребром въпроса – Христо Иванов да бъде отстранен от СДС. Със същото искане излезе и ГКС на СДС. Христо Иванов имаше широки пълномощия и направи няколко гафа, които ощетяваха СДС. Действията на Христо Иванов бяха толкова прозрачни, че пряко го обвиних за агент на ДС. Но Димитров го защити. През 1992 г. медиите съобщиха, че Христо Иванов е агент „Александър“. Пред парламентарната група на СДС Иванов си призна. И вместо да го изгонят, „колегите“ му простиха. Дори замина в САЩ. Агентурното битие на Христо Иванов бе официално потвърдено при „отварянето на досиетата“. И днес Димитров има наглостта да приказва за ченгета! Пак питам. Защо „сегашното СДС“ не отвори досиетата на „предишното СДС“? Ами, защото са си“братовчеди“. Нещо повече. В „предишното СДС“ тук-там можеше да се намери „случаен“ лидер. След „пречистването“, „случайни“ в СДС няма. И за украшение – червената партийна секретарка Елена Костова. Да прескочим обещанията за „съд над виновниците за катастрофата“. Да проявим разбиране. После тях трябва да съдят.
  Кредитните милионери. Тук „сегашното СДС“ направо си свали гащите. Свали ги, ама медиите се правят, че стриптийз няма. За какво става на въпрос? Щом излезе „Списъка Каракачанов“, направих някои сметки. После ги публикувах. Според „официалната“ версия размерът на невърнатите кредити за периода 1987-1996-а е 2 трилиона и 700 милиарда лева. По днешния курс марка/лев – 2 миларда и 700 милиона марки. Как е получена тази сума? Като са събирани задълженията в левове в деня на отпускане на кредитите. Твърди се, че са включени и лихвите. Твърди се, но няма информация за условията на отпускане на кредитите – какви са лихвите, какви са гаранциите, гратисен период, срок за погасяване, наказателни клаузи и т. н. Какъв е трикът? Елементарен. Общата стойност на „лошите кредити“ е получена като са събирани неравностойни числа. В икономиката има специална математическа операция, за да се извърши коректно такъв сбор. Тази операция се нарича осъвременяване на стойностите към определена дата. Така се получава реалната стойност на величините. А каква бе инфлацията у нас в периода 1987-1996-а? Покупателната сила на българския лев намаля с число, което се представя с 4 цифри! Каква реална представа ще получим за общата стойност на „лошите кредити“, ако съберем напр. 1 милион лева, взети през 1987 г. с 1 милион лева, взети през 1996 г.? Колко „струваха“ 1 милион лева през 1987 г. и колко „струваха“ през 1996 г.? Но това не е всичко. Следва „тортата“. Какво скандираха седесарите-революционери през януари 1997 г.? „Който не скача е червен!“ И какво стана след подскоците? Червените предадоха караула на сините, а обезценяването на лева нарастна, без да се престараваме в сметките, поне десет пъти. А как се отрази това на задълженията на кредитните милионери? Реално намаляха още десет пъти. А какво стана с влоговете на милиони дребни вложители? На практика изчезнаха! Но и това не е всичко! Кои са кредитни милионери според „сегашното СДС“? Хайде, Ваньо! Хайде, Женя! Ко-му-нис-ти-те! Браво! Същите тези „комунисти“, които овреме, по сигнал преминаха на доларови позиции. Същите тези „комунисти“, които спечелиха от хиперинфлацията. Същите тези „комунисти“, които изнесоха доларите навън.
  [Гатанка. Коя е излишната думичка в призива: „Който не скача е червен?“ (Правилният отговор – „не“)]
  Следва „глазурата на тортата“. Каква е стойността на „лошите кредити“ след осъвременяване? 100 милиарда германски марки!
  И една информация: „Лошите кредити“ са в размер на около 40 % от всички отпуснати кредити.
  Изводи: Размерът на отпуснатите кредити доказва, че фалитът на финансовата система е планиран! Раздавани са кредити, с презумпция, че няма да се връщат! Раздавани са кредити с презумпция, че високата инфлация ще доведе до отрицателна лихва и държавата ще загуби дори при връщане на кредити. Раздавани са кредити на „наши хора“, за да забогатеят от мизерията на останалите българи.
  Корупцията. Защо СДС не може да се пребори с корупцията? Защото трудно се разкривала! Да, бе! Много трудно! В цял свят се знае, че ако някой демонстрира стандарт на живот по-висок от обявените доходи, има нещо незаконно. Има незаконни доходи – шпионаж в полза на друга държава, връзка с наркотрафик, не плащане на данъци, бандитизъм, хазарт, проситуция и естествено – корупция, ако е държавен служител.
  Забравих! Нали откриха някакво село на митничари! Ама там май нямало митничари? Още нещо. Проглушиха ни ушите с някаква ревизия в митниците. Ревизорът стана медийна звезда. Покрай него и Виза отново блесна. И какво? Всяко чудо, за три дни!
  Още нещо забравих! За всичко била виновна съдебната система. Нито Татарчев е читав, нито законите. Та как ще е читав Татарчев, като не може да мине през психотеста за притежаване на ловно оръжие!? Тази блестяща мисъл е на министър Бонев. Пък и пие с бандитите. То и евентуалният му приемник Бойко Рашков май правел същото. Кой знае? Така пишат вестниците.
  Номерът с „недъзите“ на съдебната система е елементарен. Та с какво да се оправдава „сегашното СДС“? На Филип Димитров му беше лесно. Желю, Доган, Пушкаров, Луджев, сини мравки, провокатори, ченгета … „Сегашното СДС“ „няма“ такива проблеми. Президентът – син. От Доган нищо не зависи. Парламентарната група е железна. Ченгета няма. Провокатори – също. Ами, да! Татарчев е сменил цвета си. Той вече не е син! А и съдебната система е пълна с кадри от времето на комунизма! А това, че Соколов е правил списъци за чистка в червената адвокатура, че в СДС винаги е било пълно с червени адвокати и юристи – много от тях следователи в „бившата ДС“, това просто го няма! Картината става още по ясна, ако си представим как Васко-омлета търчи по плажа с тиган в ръка, за да обслужи колегата Ярослав Радев – лидер на комунистическото законодателство.
  Едва ли има непредубеден човек, който да не вижда какви „антикомунисти“ и „демократи“ са се събрали в „сегашното СДС“.
  Обикновено магьосничество! А магьосници у нас бол – елита на туземната колониална администрация. Омагьосани още повече – „твърдият електорат“. След девет години неуморен труд колонизаторите са доволни. Една стъпка и ще завърши изграждането на новата туземна колониална администрация. Конкуренцията бе жестока, но продължават най-талантливите. Продължават тези, за които майка, баща, род, родина са празни понятия. Продължават тези, които девет години след Началото признаха магията за съвършената форма на управление, а магьосничеството за своя професия.
  Истински шамани! Блато, публичен дом, разврат, магии, магьосници, омагьосани! Всичко е на мястото си.

  14 ноември 1998 г., София Иван Ценов – не вярва на магии

  Специално за Стефан!
  Иван Ценов ТУ-София
  2 октомври 1999 г. 14:55

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.