Добра данъчна събираемост, откриват несъответствия при МПС

Добра данъчна събираемост86% е изпълнението на приходите за местни дейности в община Троян към 30 септември т.г. При уточнен план 5 228 264 лв. за деветмесечието изпълнението е 4 501 470 лв. Спрямо 2012 година в абсолютен размер са събрани с 276 хил. лв. повече приходи.
При данъчните приходи е налице изпреварваща събираемост – постъпили са 1 739 хил.лв. от заложените по план 1 950 хил.Данъчните приходи са изпълнени 89%. В сравнение със същия период на м. г. се отбелязва ръст от 79 хил.лв. При данъка върху недвижимите имоти е отчетено изпълнение 82%, а при данък върху превозните средства – 87%.
Общото изпълнение на неданъчните приходи е в размер на 2, 76 млн. лв. или 84% от заложените по бюджет 3, 27 млн. лв.
От такса битови отпадъци са събрани 1, 24млн.лв. Изпълнението на приходите от дивиденти е 136% , а от глоби, санкции и наказателни лихви е 124% спрямо плануваните за годината.
Пред журналисти троянският кмет Донка Михайлова съобщи, че много сериозен проблем е открит след поискана справка от Областната дирекция на МВР за всички регистрирани МПС от общината. Сега тече процес на „засичането” им с това, което гражданите са декларирали. Установени са големи несъответствия както в броя на регистрираните и декларираните, така и в декларираната мощност на двигателя. До края на годината администрацията ще направи щателно засичане на всички МПС и некоректните собственици ще бъдат призовани да се издължат към бюджета.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.