Доста мераклии за кметски наместници

Доста мераклии за кметски наместници12 кандидати има за поста кметски наместник в троянското село Балабанско, каза пред журналисти кметът Донка Михайлова наскоро. В другите села, където ще има такива назначения, също имало поне по 5-6 кандидатури. Както е известно, от този мандат броят на кметските наместници значително се увеличава, тъй като новите законови изисквания са с пряко гласуване да става избор за селски кмет при население над 350 жители, под това число да се назначава кметски наместник. Очевидно кризата и общинската служба, което означава сигурен доход от заплата, вдъхновяват доста хора да се почувстват годни за такова поприще.
В“Държавен вестник“ трябва да излезе решението на Троянския общински съвет за преобразуването на кметствата в селата Балканец, Добродан, Дълбок дол, Гумощник, Ломец, Старо село, Терзийско, Чифлик в кметски наместничества. След това Михайлова ще направи своите назначения. Тя не е променила намерението си, обявено още в предизборната кампания – да се допита до населението и да предпочете личности, които то посочи.

One thought on “Доста мераклии за кметски наместници”

  1. Какво означава да се допита? Нима не беше достатъчно красноречив въпроса, зададен и в с.Терзийско – „нали се разбрахме с Вас за г-жа Д. С…… „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.