ДСБ в Троян издига Бойко Пъдарски, „Никола Петков“ подкрепя

ДСБ-Троян официално издигна кандидатурата на младия Бойко Пъдарски за кмет на Троян. ПП“Никола Петков“ в Троян също е зад тази кандидатура, обяви на пресконференция лидерът Витлием Илиев. „ДСБ имат силни позиции в града, а ние – по селата“, каза Илиев. Председателят на ДСБ инж.Милко Станчев, общинската съветничка Мариела  Шошкова и останалите членове на партийното ръководство заявиха пред журналисти преди дни, че секретарят на Община Троян от последния мандат Пъдарски е спечелил тяхното доверие с качества като решителност, способност да се противопоставя, инициативност и осведоменост за технологиите. Ще припомним, че Бойко Пъдарски влезе в конфронтация с кмета Акимов и получи административно наказание в обвинение за нелоялност и нарушение на Закона за държавния служител. Припомняме и друго – първи хората на Красимир Каракачанов от ВМРО -БНД подкрепиха неговата кандидатура. Така тесните връзки, които се забелязваха между Даниел Сираков и Мариела Шошкова в работата им като общински съветници и едновременното им излизане от групи в местния ОбС, стават ясни с общата кандидатура.  Предстои да се състави екип от 4-5 човека, които ще участват както в предизборната кампания, така и след вероятната победа на Пъдарски – в общинската администрация. Обещана бе и по-подробна програма за действие през 4-годишния мандат.
„Ние сме автентичната дясна коалиция и виждаме в лицето на Пъдарски млад човек, който може добре да управлява общината, още повече, че неговият дядо е бил николапетковист. За нас той е истинският десен кандидат. Повечето от нашите активисти също са млади хора, затова ще им дадем път като кандидати за общински съветници“, заяви Витлием Илиев от „Никола Петков“.
Витлием Илиев даде оценка на управлението  на ГЕРБ и на кмета Минко Акимов, когото ПП“Никола Петков“ подкрепи на балотажа. Николапетковистите са недоволни от управлението, тъй като не са спазени някои предизборни обещания. Сред тях са стадионът, който не е оправен, липсата на маркировки на пешеходните пътеки, разбитият вход към Троян откъм Беклемето, липсата на хипермаркет в града. Още не е готов и паметникът на Иван Хаджийски, а градът е заприличал на строителна площадка – вероятно се отчита активност преди изборите, предположи лидерът на „Никола Петков“.
/заб. Двете партии ДСБ и ПП“Никола Петков“ имаха отделни пресконференции, материалът дава обобщена информация от тях/

2 thoughts on “ДСБ в Троян издига Бойко Пъдарски, „Никола Петков“ подкрепя”

  1. и кои са сега другите кандидати? Тук един, сегашният кмет две, този на атака три… други?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.