И електронен адрес за сигнали за корупция

Областният обществен съвет за противодействие на престъпността и борба с корупцията /ООСППБК/ от днес, 12 април, има и електронна пощенска кутия за сигнали, съобщи Елка Баръмова, Връзки с обществеността на областния управител. Електронният адрес е [email protected] Кутията се проверява всеки ден и е удобен начин за подаване на сигнали. Важно е да се знае, че те не могат да бъдат анонимни, подчертава г-жа Баръмова. Анонимни сигнали, постъпили и в традиционната пощенска кутия на Обществения съвет, поставена на входа на пощата, няма да се разглеждат. Такова решение бе взето на първото за този мандат заседание, провело се на 22 март.
Освен писмени, сигнали могат да се подават и на горещия телефон в Областна администрация – 068/600 186.
Постъпилите в ООСППБК сигнали ще се разглеждат в най-кратки срокове на заседания на координационния екип, чийто обновен състав бе избран на 22 март. В него влизат представители на всичките 8 общини от областта, директорът на ОД на МВР Георги Иванов, главният секретар на Областна администрация Венцислав Гатев и редакторът на сайта „Ловеч днес“ Павлин Иванов, и ще бъдат изпращани на компетентните органи. Председателят на съвета зам.-областният управител Сашо Данков, както и областният управител на Ловеч Николай Нанков ще следят и изискват информация за хода на разследването по всеки отделен случай. Сигналите трябва да имат дата и адрес на подателя, както и достатъчно информация по проблема.

1 thought on “И електронен адрес за сигнали за корупция

  1. Като няма да разглеждат анонимни сигнали, другите следва ли да бъдат във вид, в който направо да ги вкарват в съда, мотивирани законосъобразни, изпипани от всякъде, с най подробни данни за вносителя до девето коляно, за да могат да му видят бързо сметката. Това за мен си е политическа намеса в работата на уторизираните органи, които законово се занимават с тази дейност. Нищо ново под слънцето. Това ми напомня за ръководната роля на партията. Тя корупцията си я има в цял свят, не сме я измислили ние, ние само сме по дебелооки, нищо повече, а тя обикновенно се прави не от Иванчо- стругаря а от властимащите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.