ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПП АТАКА ТРОЯН

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПП АТАКА ТРОЯНОт няколко дни в района на централна градска част между двете музейни сгради се извършва едно криминално деяние. Демонтажът на антифашисткия паметник, който се извършва в момента, по най-безпардонен начин нарушава българското и европейското законодателство, както и всякакви човешки норми и морал на поведение.

ПП Атака Троян сме потресени и с дълбоко възмущение изразяваме своя протест срещу проявите на неофашизъм и подражаване на нецивилизовани талибански практики в община Троян от началото на третото хилядолетие.

Самият демонтаж се извършва в условията на самоуправство от няколко самозабравили се лица, по-голямата част от които овластени и при следната фактология:

1. Няма Решение на ОбС за демонтаж на каменния постамент на Паметника;

2. Няма Решение на ОбС за преместване на костницата и препогребване на починалите;

3. Няма Решение на ОбС за финансиране преместването на костницата;

4. Няма проучване и разрешения от близките на починалите, чийто тленни останки са в костницата под паметника.

5. Няма и не е провеждано широко обществено обсъждане за паметник-символ на Троян

6. Няма решение за съдбата на паметните плочи на загиналите троянци в Испания, които са част от европейската антифашистка съпротива.

7. Няма и никога не е избирана идея или творба за паметник-символ на Троян.

8. Няма проучване на българското и европейското законодателство по решаването на подобен казус.

9. Няма изготвено частично изменение на застроителния план на централна градска част Троян.

10. Няма съгласувателно писмо от дирекция Паметници на културата.

11. Няма съгласувателни документи свързани с Авторски права.

От 2007-ма година България е пълноправен член на Европейския съюз. Това задължава местните власти и местните общности да се съобразяват с европейските закони, норми и правила.

ПП Атака Троян няма да търпи подобни прояви на неофашизъм, на незачитане на човешкото достойнство и човешките права, както и бруталното погазване и незачитане на законите в европейска България.

ПП Атака Троян:

1. Ще сезира Районна прокуратура Троян за незабавно прекратяване на това криминално деяние и самоуправство;

2. Ще заведе съдебен иск към община Троян за материални и морални щети;

3. Ще информира всички български политически и административни институции за това вандалско и незаконно деяние;

4. Ще информира за тази антиевропейска вандалщина всички европейски политически и административни институции;

5. Ще информира за тази вандалщина и проява на неофашизъм български и европейски неправителствени организации, свързани с правата на човека и третиране и съхраняване на историческите паметници;

 

22.03.2012

Гр.Троян …….…………………………..

/инж.И.Пеевски – общински и

областен лидер на ПП Атака/

 

17 thoughts on “ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПП АТАКА ТРОЯН”

 1. И какво предлагаш илияне да ти дигнем паметник на постамента ли ?

 2. ХАРЧЕТЕ НАРОДНИ ПАРИ РОДОЛЮБЦИ!!! ХАРЧЕТЕ ГИ ЗА СВЕЩИ, ЗА НАЙ-МИЛОТО ВИ!!!!!

 3. родолюбеца ти наистина ли не разбираш за кво става дума ако не си с увреждания

 4. Браво на г-н Пеевски! Това е единственият човек, който защитава Троян и троянците и може да даде решение на всеки проблем. Неофашистите от СДС и пребоядисалите се комунисти , преминали после в ГЕРБ продължават със своята некомпетентност да се излагат. Пак ние ще плащаме за това!

 5. Двама, трима от ПП „Атака“ и десет от фейса, не са представителна извадка от Троян. Голяма пара за два мандата. Политката е култура, убеждения, разговори и не е война в медиите. Сега, без да съм в политиката и без да громя паметника, ще ви кажа, че ако бях кмет, ще освежа пещеходните пътеки, ще измия улиците на Троян, след като са пометени, ще попитам собствениците на киното и рила, елма и другите, защо съсипаха града ни.

 6. Е че това ли да е символа на Троян.Не знаех че от Атака сте такива защитници на паметниците на един режим избил стотици хиляди българи без съд и присъда.На всички е ясно че това строително недоразумение наричано – “паметник“ не му е мястото нито там нито където и да било,а костите трябва да бъдат погребани.В Троян и във всички градове в България има нужда от паметници на личности с неоспоримо и заслужено място в историята на България,които да бъдат пример и идеал за подръжание.Тежко ни ако такъв пример са личностите от този режим,просто пълна трагедия..

 7. Марто, бихте ли посочили КОГА, КЪДЕ и КАК Атака е защитавала този паметник? Позицията на Атака многократно беше заявявана от трибуната на ОбС Троян. Всичко е протоколирано и на видеозапис. Направете си справка и не хвърляйте подобни лъжи и внушения.
  Правите ли разлика между ЗАКОННОСТ и БЕЗЗАКОНОСТ? В момента се извършва едно недопустимо беззаконие и е съвсем нормално, че ЕДИНСТВЕНО Атака Троян реагира. Няма кой друг в тази община да го направи. Факт!!!
  Опитите ви да подменяте същността на случващото се, както и пълната ви неспособност да оборите поне един от аргументите на Атака в това изявление означава преднамереност и съгласие с това беззаконие.
  Уважаеми Марто, ако някой ден се сетите, че от 2007-ма година България е пълноправен член на ЕС, ако решите и положите малко усилия да научите историята на Троян и в частност съдбата на хората, чийто имена стоят на паметните плочи върху този паметник /а те не са само на убитите партизани/, ако някой ден научите българските и европейските закони и най вече да се научите да ги спазвате – тогава ще има шанс да разберете КАК и при какви условия може да бъде унищожен един исторически паметник, както и смисълът на това Изявление на Атака Троян.
  *
  ТР, както пишете, наистина „политиката е култура, убеждения и разговори“. Кое е „културата“ на случващото се в момента? Нарушаването на българското и европейското законодателство ли? Талибанщината култура ли е? Безхаберието и мълчаливото съгласие с беззаконието /дори да не си в политиката/, това също ли е култура?
  Прав сте и за друго, Атака и „десет от фейса“ не сме представителна извадка. Ако бяхме такава, подобни прояви на неофашизъм, талибанщина и антиевропейско поведение нямаше да са факт към днешна дата в /уж/ европейски Троян.
  ИП

 8. В крайна сметка ето какъв ще е резултатът от неофашистките и талибански действия на днешните троянски властимащи.
  1. В Троян цари беззаконие и пълно незачитане на българското и европейското законодателство.
  2. Създава се един безименен гроб в нарушение на Четвъртата Женевска конвенция.
  3. Районът между двете музейни сгради от паметник с костница се превръща в едно обикновенно гробище в центъра на града.
  4. Драстично поругаване и опит за „изтриване от историята“ на достойни жители на Троян, които са загубили живота си в Испания срещу фашисткия режим на Франко и като част от общата европейска антифашистка съпротива.
  5. След повече от 4 години членството на България в ЕС – Троян няма нищо общо с европейските норми на поведение, с Демокрацията и със зачитане на Човешките права.
  6. Пълна неспособност и отчайваща политическа немощ на днешните /поредни/ властимащи по един законен и цивилизован начин да решат този /и не само този/ обществен и политически казус.
  *
  Атака Троян не желае да има нищо общо с подобни практики и последствията от тях. Атака няма намерението да се крие и да си завира главата в пясъка докато „отмине бурята“ подобно на всички останали и безмълвни 350 партии. Атака ще продължава да се противопоставя на подобни беззакония, неофашизъм и талибанщина, а обществото да преценява и да реагира, както намери за добре.
  Всеки народ си заслужава управниците и е пряко отговорен за съдбата си.
  ИП

 9. Ами то по същата логика всички паметници на партизани трябва да са национални светини понеже партизаните са се борили против фашизма изобщо.И голяма част от ръководството на БКП са били партизани.Те ли да са ни идеал за подръжание.Не благодаря.Другите ви аргументи са че чисто бюрократично не е решен въпроса.Това е работа на общинските чиновници.Относно това че всичко трябва да се прави законно съм напълно съгласен.Организирайте го вие това обществено обсъждане,след като никой друг не го прави.Нека се направи и допитване и хората сами да определят дали го искат това недоразумение,нямащо нищо естетическо и художествено в себе или не.

 10. Уважаеми Марто, не ми предлагайте, моля, да правя това, което отдавна съм направил, предложил и дори внесъл като проект за Решение в ОбС Троян. Аз не съм виновен, че 4 години по времето на болшевишкото управление на полк.Акимов бяхте държани в пълно невидение и тортално информационно затъмнение.
  Въпросът не е бюрократичен, а законов и морален.
  Бюрокрацията няма нищо общо с въпроса за ЗАКОННОСТ. Една от най-тежките бюрокрации в Европа е в Германия, но там едва ли някой ще си позволи беззаконие.
  За какво обществено обсъждане да говорим вече, при положение, че едно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ се консумира в момента?
  Единственото което може да се направи е да се сезира прокуратурата за да спре това криминално деяние.
  Това и направих – в петък сезирах троянската Районна прокуратура. Какво ще последва – това е извън възможностите и правомощията на Атака и мен самия.
  Уважаеми Марто, ако светът се ръководеше от твоята гледна точка и третираше историческите паметници с твоите аргументи – примерно Рим днес трябваше да бъде разрушен. Не само Рим – в цял свят щеше да настане истинска талибанска касапница и нямаше да остане нито един исторически паметник като свидетелство за отминали времена. Само защото в един определен период от време се появява някой, който се изживява като Съдник на определени хора и събития, както и с патологичното си желание да пренаписва историята по свой образ и подобие.
  Слава Богу, Европа винаги е доказвала своята цивилизованост и не е рушала белезите на историческата памет, независимо дали са се харесвали или не са се харесвали определени личности и събития от тази същата и ЕДИНСТВЕНА История.
  Един талибанин не се замисля. Той пали фитила и взривява. И се радва на стореното. Днешният троянски талибанин също не се замисля. Целта е същата и само методите са по-други. Дори се намериха мародери, които прибират и каменните блокове от демонтажа на паметника. Каменни блокове, които са обществена собственост и изключително ценни и скъпи като материал.
  *
  Въпрос към Марто: Като бутнете паметника /който нито е комунистически, нито партизански/ – това ще промени ли факта, че България 45 години е била под тоталитарно управление? Че др.полковник Минко Акимов не е бил най-висша комунистическа номенклатура и забележете – не е стоял пред този същия паметник по време манифестациите на 9-ти септември или други подобни комунистически шествия? Че талибаните и неофашистите, които извършват днешната вандалщина, не са манифестирали пред този паметник и не са махали с ръчички на комуниста Акимов и подобните му днешни „демократи“ и видни „антикомунисти“?
  Втори въпрос към Марто: Понеже се изживявате като Съдник на партизаните /явно много сте запознат с действията им/- бите ли обяснили, защо са били открити в тях позиви от френско-английско-американската съпротива по онова време срещу тройната ос Рим-Берлин-Токио? Подвъпрос – защо по-голямата част от убитите партизани са били или с висше образование или студенти по това време, за разлика от полуграмотните и ниско образовани днешни „антикомунисти“?
  Трети въпрос /последен/: Вие, Марто, понеже се изживявате като Съдник с претенциите да определяте кои не са обектите на подражание – ще посочите ли в коя държава бихте отишли да дадете живота си срещу неправдата и силите на злото? В Северна Корея? В Етиопия? В Афганистан? Къде?
  ИП

 11. По първия въпрос – Не мисля че бутането или построяването на паметник може дългосрочно да подмени историята.Истината рано или късно излиза на яве.
  По втория въпрос – Изразявам мнение,а не се изживявам като съдник.Има кой да съди.Нормално е да са открити такива позиви понеже по това време и Франция и Англия и Съединените Щати и СССР са в един военен блок срещу силите на Оста.Има обаче един съществен проблем и той е че след войната това партизанско движение в България се изроди в един тираничен диктат.Говорите за избитите партизани които били с висше образование,ами говорете и за избитите между 9-ти септември и 20-ти декември 1944г. интелигенти без съд и присъда,говорете и за присъдите на т.н. “Народен съд“ нима тогава теляците не съдиха лекари и учители.Нима след това същите тези не избиха хиляди по лагерите.Далеч съм от мисълта че в съпротивителните движения не е имало интелигентни хора,хора със свободен дух.Те обаче са разчистени именно от тези за които говоря по-горе,просто защото са им неудобни.И сега как да се направи разликата между едните партизани и другите партизани?Как като едните в количество и в действията си са покрили с помия борбата и идеала на малцината?Как?
  На третия въпрос – Това да дадеш живота си е дълбоко личен въпрос и зависи от обстоятелствата пред които е изложен всеки човек.Иначе тук във форума всеки може да се бие в гърдите колко е мъж,не това е важно.
  Последно ще отбележа че паметниците на жертвите на комунистическия диктат са едва няколко в България,а тези на същия този режим са хиляди.

 12. Уважаеми Марто, вие наистина ли не разбирате за какво става въпрос?
  Как не сте Съдник като произнасяте „присъди“ и лично определяте кой е лош и кой добър. Кой и кое трябва да го има и кой и кое – не? Слагате всичко и всички под един знаменател и изобщо не ви интересува историческата фактология. Смесвате нещата както ви е удобно за да се нагодите към някаква причинно-следствена връзка.
  В какво се е изродило „партизанското движение“ след 1944-та няма нищо общо с жертвата на троянците, които загиват в Испания като част от европейската антифашистка съпротива, чийто имена стоят на този паметник, а паметта на тези троянски европейци се ПОРУГАВА днес. Кой, защо и как е пращал хора в концлагери след 1944-та няма нищо общо с тези загиналите партизани, също част от общата европейска антифашиства съпротива и чиито тленни останки са в основата на паметника.
  Дали ще го има паметника или няма да го има – това трябва да се реши от жителите на община Троян. Аз предложих Референдум. Мнозинството на „победителите“ в ОбС го отхвърли.
  По ирония на съдбата, точно тези талибани, които се изживяват като „антикомунисти“ отхвърлиха друго мое и на Атака Троян предложение – да обявим този паметник за „Паметник на жертвите на тоталитаризма“ и на него да добавим още една плоча с жертвите на комунизма, за които и вие говорите.
  Виждали ли сте говедо ударено от електрически ток как гледа? Така гледаха и смелите троянски „антикомунисти“.
  Така гледаха и когато Атака излезе с Декларация във връзка 65 години от произнасяне и изпълнението на първите смъртни присъди от т.н. Народен съд.
  Вие къде бяхте тогава?
  В следващ постинг ще ви пусна тази Декларация за информация, защото още по-смелите троянски медии също се изпокриха, макар една от тези медии да се изживява като много „антикомунистическа“.
  *
  В крайна сметка няма и с нищо не можете да оправдаете днешните прояви на неофашизъм и откровенна талибанщина. Както да го усуквате, днес Троян удари дъното с антиевропейското си поведение и пълно незачитане на закони и морални норми. Факт!
  Нито един аргумент от изложеното в Изявлението на Атака не може да бъде оборено.
  Атака Троян доказа за сетен път, че е единствената европейска и цивилизована партия на територията на община Троян. Факт!
  ИП

 13. До: Жителите на община Троян
  Копие: Общински съвет Троян

  ДЕКЛАРАЦИЯ
  От група Атака в ОбС Троян

  Уважаеми жители на община Троян,
  На 01.02.2010 г. се навършват 65 години от произнасянеи изпълнението на първите смъртни присъди от т.н. Народен съд.
  На 20 декември 1944 г. в София се откриват заседанията на Първи и Втори върховен състав на т. нар. Народен съд. Преди това подсъдимите са отведени в Москва, където месеци наред са инквизирани. Целият процес се диктува от Москва, лично от Г. Димитров. Погазени са всички принципи на правосъдието.
  На 1 февруари 1945 г. са произнесени смъртни присъди над тримата регенти, 8 царски съветници, 22-ма министри от правителствата след 1941г., 67 депутати от 24-тото НС, 47 генерали и висши офицери. Присъдите са изпълнени същата нощ.
  До завършването на процесите на Народния съд до април 1945 г. на смърт са осъдени 2730 души, а хиляди други на десетки години или доживотен затвор. За по-малко от година българските комунисти избиват повече български генерали и висши офицери, отколкото са загинали във всички войни, които България е водила от Освобождението си насам!
  Месеци по-късно, на 20 ноември 1945 година в Нюрнберг започва съдът срещу главатарите на Третия райх, обвинени във военни престъпления и в престъпления срещу човечеството, извършени в годините на Втората световна война. За сравнение, там осъдените са:
  12 човека – осъдени на смърт чрез обесване,
  трима човека – на доживотен затвор,
  двама – на 20 години затвор, един – на 15, един – на 10.
  Сравнявайки мащабите и последствията при двата съдебни трибунала, съвсем нормално е да се запитаме – какво е било това в България?
  Съд? Клане?
  За всичко това, както и преди няколко месеца, когато цяла България и целия свят отбелязваше 20-годишнината от падането на Берлинската стена – троянските посткомунистически медии не счетоха за нужно да ви осведомят, заети единствено в слугуването и лазенето в краката на новите си господари.
  През 1996 г. Върховният съд на Република България отменя част от присъдите на Народния съд с мотив липса на доказателства.
  Присъдите са отменени, но хиляди човешки живота и съдби са безвъзвратно изгубени или почернени.
  За пореден път бе избита и изклана българската интелигенция!
  Последиците от това не закъсняват. „Назначената” и остатъчната, но вече опитомена интелигенция, начело с партийните секретари за 45 години създадоха и построиха една неконкурентноспособна икономика и тоталитарна държава, която не друг, а главатарят на БКП в края на 1989-та година нарече „Социалистическо недоноШче”, а самото недоноШче рухна.
  Рухна, но вместо да бъде използван създадения от българския народ икономически потенциал за едно ново начало, почти целият национален икономически ресурс през следващите 20 години бе прехвърлен по личните сметки на строителите на недоноШчета, техните деца, внуци и приближени.
  След 1989-та г. същите строители на социализъм и комунизъм се захванаха да строят капитализъм и демокрация.
  Видимите последствия, а най-вече извода от последните 20 години е: „Какъвто ви беше комунизма, такъв ви е и капитализма.”
  Наглостта и патологичното желание на представителите на бившата /бивша ли/ комунистическа номенклатура постоянно да са на власт е същата и неизчерпаема. Днес те пак сочат с пръст, пак ни натрапват „големият си управленски опит”, пак обясняват кой управлявал обувките си. Умствени пигмеи мерят интелект на килограм живо тегло и ръст. Провалени икономисти броят мандати в опит да корегират нивото си на некомпетентност. Още какво ли не. Те всичко знаят. Всичко могат. Само едно нещо не знаят – защо са толкова некадърни и защо за пореден път провалят една изстрадала държава и нейния народ!
  А всичко започва и се корени в поредното избиване на българската интелигенция, създавана с години и много поколения. Интелигенция, която бе заменена от индивиди, които за броени дни смениха цървулите с лачени обувки, шаяка с габардин и овчарската гега с писалка.
  Някой дава ли си сметка защо след 1944 г. в Троян не се родиха личности от калибъра на Хаджийски, Гимиджийски, Ангел Балевски, Шейтанов, Шипковенски, Николов, и т.н. поети, артисти, писатели, художници, хора на науката? А ако са се родили – защо през тези 45+20 години те не достигнаха нивото на тези наши известни предшественици?
  Някой дава ли си сметка за обезличаването и изчезването на известни троянски родове и фамилии, особенно последните години и какви ще бъдат последиците от това? Може би очаквате трънак да роди и да падне райска ябълка? Или се разчита на генното инженерство?
  Тоталитаризмът и интелектуалният възход в една държава или община са несъвместими и в непродуктивно съжителство. Каквито метаморфози да претърпи сменилия цървулите новичък интелигент, поне 2-3 поколения още ще му стърчи дръжката на фамилната мотика.
  Съдба и участ, с тежки последици за населението!

  Троян 11.02.2010
  …………………………
  /инж.И.Пеевски/

 14. Подкрепям декларацията,относно т.н.паметник заявих мнението си.Приемам и вашето и мисля,че ако трябва ние двамата с вас да го решим този казус ще стигнем до единно решение.Демокрацията изисква широк консенсус по един такъв въпрос.Това че вашето предложение за референдум не е било прието,показва нежелание да бъде чут гласа на гражданите на Троян,а незаинтересоваността и нямането на мнение по този въпрос на същите тези граждани показва нивото на развитие на гражданското общество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.