Канят чиновници и ученици да чистят на 23-и

Инициативата „Нашият град – по-зелен, чист и красив“
отново е на дневен ред в община Троян, научаваме от Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Общината. Инициативата е в пряка връзка с 22.април – Световния ден на Земята. За общинските училища петък ще бъде неучебен ден, като се очаква учениците да почистят районите около школските сгради, да засадят дръвчета и цветя, за да стане околната среда по-приветлива. Растенията са подсигурени от общинската фирма „Комунални услуги“ и от горските стопанства в Троян, Черни Осъм и Борима.
На 23.април от 9.00ч. служителите на общинската администрация ще почистят замърсени участъци по бреговете на река Бели Осъм. Кметът Минко Акимов е отправил покана към служителите на Районното управление Пожарна безопасност,  към Районното полицейско управление, Военно- географския център, НЧ „Наука“, Дирекциите „Социално подпомагане“ и „Бюро по труда“, МБАЛ-Троян и СБАЛББ, общинските фирми „Стоково тържище“, ВиК „Стенето“, „Общински пазари“ и БКС  също да се включат в инициативата. Миналата година на същия призив имаше отклик, но основната работа по почистването на речното корито свършиха общинските служители, които лично се увериха какви огромни и несметни като количество отпадъци е наблъскало населението в реката.
Извозването на събраните в полиетиленови чували отпадъци от околоблоковите пространства, районите на фирмите и по бреговете на реките, поставени до контейнерите, ще се извърши от фирма „Комунални услуги“  ЕООД  по определен график. Фирмата е подготвила награда за  гражданите, които най- съвестно и добре са почистили своите околоблокови пространства. Те ще получат като бонус от фирмата градински пейки.
„Нека всички направим Троян по-зелен, чист и красив. Нека помним, че Земята е единствена. Нека не я превръщаме в кофа за боклук, защото ние живеем на нея!“, подчертават от Общината в своя апел към гражданството.
Малък коментар от нас – инициативата е похвална и належаща, ако се огледаме с непредубено око около себе си, защото боклуци се хвърлят къде ли не. Но малко ни озадачава наградата, обявена от „Комунални услуги“ – дали няма да излезе, че ще я получат тези, които най-много са мърсили и съответно са струпали най-много боклук. А онези, културните – защото има и такива – нищо няма да получат…
Публикувано в ОБЩЕСТВО, ОБЩИНА с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.