Кризисният щаб в община Троян работи в непрекъснат режим

Кризисният щаб в община Троян работи в непрекъснат режимОбщина Троян полага всички възможни усилия за отстраняване на последствията от тежката зимна обстановка. На места в общината снежната покривка достигна 70 см. Основните проблеми са създадени от тежкия сняг, причинил множество повалени дървета, паднали електрически стълбове и накъсани жици.
Кризисният щаб работи в непрекъснат режим. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия. Градът е почистен, с изключение на малък брой периферни улици.Проходими са пътищата за Патрешко и участака Старо село – Голяма Желязна, които останха затворени през изтеклата нощ. Общината се включи активно в осигуряването на помощ за почистване на критичните участъци от републиканската пътна мрежа – Борима – Голяма Желязна и разклона Балканец – Беклемето.
Тежко остава положението в селата Старо село и Голяма Желязна. Осигурява се доставката на хляб за населението. Провеждат се спасителни операции за осигуряване на проходимост към хижите „Коман“, „Хайдушка песен“ и „Васильов“.
Без електрически ток остават селата Голяма Желязна, Шипково, Патрешко, Терзийско, Черни Осъм, Добродан, Гумощник, част от Чифлик. В отделни квартали на града също няма ток. До осигуряването на нормално електроснабдяване без водоснабдяване ще бъдат селата Голяма Желязна, Врабево, Черни Осъм, Калейца, част от Белиш. По информация на „Енергоразпределение“ се работи за отстраняване на повредите, като е привлечена аварийна група от Левски.
Осигурени са условия в първия учебен ден за тази година, училищата и детските градини от общината да работят нормално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.