Младежи организират във фейсбук акция край Дебнево

Младежи организират във фейсбук акция край ДебневоАдриана Михайлова и Галин Карлов чрез страница във фейсбук канят съмишленици на купон край Дебнево. За място на събитието е определена местността Сини вир край троянското село, тези почивни дни – от 13 ч. в събота до 16 ч. в неделя. Тъй като е написано искрено и с чувство, ето обръщението на младите хора, както са го отправили в нета:
Мили приятели,
Отдавна се каним да иницираме един приятен за нас и полезен за природата в любимия ни край весел уикенд на палатки, барбекю и река.
Идеята се роди последния път, когато отидохме на реката до Дебнево /в близост до Априлци/ да пием бири и да се къпем на най-хубавите вирове в региона и установихме, че за да продължим да обичаме това място, трябва някой да се погрижи поне малко за него, или поне да покаже, че го цени.

Каним всички да си вземете палатките, чувалите, музика на собствено захранване, бански, кърпа и хапване и пийване и да изкараме последния уикенд на юли в смях и закачки край реката. А докато ни се изстудяват бирите в рекичката, можем да поприберем някой друг боклук от красивите полянки наоколо – за целта носете и чували. Ще сложим табели, с които ще се опитаме да подбудим отговорно поведение у местното население.
Насреща сме и за всякакви други идеи, предложения и организационни въпроси на телефоните по-долу:
Адрияна: 0878 398 489
Галин: 0898 549 720.

Ето – това е. Убедени сме, че купонът ще е як, а боклуците наоколо ще изчезнат. Който няма по-добра идея за тези почивници – да се присъедини. На добър час! И дано инициативата има следовници.

One thought on “Младежи организират във фейсбук акция край Дебнево”

  1. Това е една чудесна инициатива.Поздравявам младежите и нека бъдат винаги така съпричастни към красивата ни природа.Но тук искам да се обърна към местната власт на с.Дебнево:Била съм там и съм оставала очарована от самото място.Да съм по откровена ще си призная ,че и като дете съм била там преди да се установя тук.След като толкова много години мястото е посещавано не само от местни граждани а и от туристи дошли да изкарат няколко чудесни дни на палатка,мигар никой не се сети,че на това място му е необходимо поне един контейнер за боклук?Мръсотия голяма не съм виждала,но хората струпват отпадъци на купчини,защото няма къде да ги хвърлят.Няма да споменавам химическата тоалетна.Тя е за хора живеещи по белия свят.Тук може и в храстите или зад голямото дърво 🙂 И тези мили младежи ще се постараят да изчистят,но и те ще се сблъскат със същия проблем.Питам се толкова ли е трудно да се постави един контейнер?Иначе хубавата инициатива на децата ще иде пак на вятъра.Преди няколко седмици имаше подобна инициатива.4-5 души запретнаха ръкави събраха всички отпадъци в чувал.След няколко дена боклука беше пак навън а някой беше отнесъл чувала…че му е нужен?!!?!?Младите ви дават пример а вие ги последвайте и им помогнете с нужния контейнер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.