НДСВ – Троян с инициатива за почистване на града

НДСВ – Троян кани призовава всички любители на чистата и зелена природа да се включат в инициативата „Да почистим Троян за един ден”. Тя е вдъхновена от проекта на bTV „Да изчистим България за един ден” и от желанието на НДСВ актива в Троян да направи нещо полезно за своя град.
Акцията ще се проведе на 9 април от 10 часа в градинката до СХУПИ (Средно Художествено Училище за Приложни Изкуства „Проф. Венко Колев”) и включва почистване на тротоарите по главния път до края на индустриалната зона и залесяване. От НДСВ – Троян своя принос на почистването на града ще дадат представители на МНДСВ, членове и симпатизанти на НДСВ, общинският председател Пламен Панайотов и областният управител на НДСВ – Ловеч д-р Красимир Гунешки.

 

27 thoughts on “НДСВ – Троян с инициатива за почистване на града”

 1. Натали, а кой трябва още да я поеме тая инициатива?
  Явно не разбираш, че в 2011 ,изборна година, най-голям прироритет на кандидат политиците е правенето на PR…

 2. Не са само НДСВ.
  Младежи ГЕРБ например, също заставаме зад хубавата идея за почистването и в съобта ще засадим дръвчета от разсадника в село Борима. Ще бъдете информирани 🙂

 3. ГЕРБ Младежи?WTF?
  Значи ще садите фиданки в Борима, а лидера Ви Акимов ще съсипе единственият парк в центъра на Троян за да направи паркинг?!??!
  Има някъде грешка по трасето…

 4. Г-н Акимов не ни е лидер.
  Ние лидери нямаме 🙂
  Ние сме група младежи, които искат да направят нещо за града, за да спрат младите хора да избягат от Троян. Имаме шанса да общуваме с управляващите и да им споделяме идеи и проблеми.
  Вместо да плюеш само по форумите, уважаеми анонимен троянецо, ела и ти сподели проблемите си с нас, за да опитаме да им намерим разрешение.
  Или викаш, по-лесно е да хленчите, криеики се под всякакви имена по форумите 🙂
  Избора в крайна сметка е Ваш 🙂
  Доста неща свършиха Младежи ГЕРБ в Троян, и още доста са планувани да се свършат 🙂

 5. Тимур и неговата команда!
  Доста по детски говориш, явно си и вярваш, че като сложите табелка на СВ. Никола, че е ремонтиран от ГЕРБ Младежи, младите ще спрат да бягат от Троян?
  Явно си вярваш, че с показната акция с тениски на ГЕРБ, и нещо като почистване на парка Къпинчо, младите хора ще започнат дори да се завръщат в Троян!
  Впрочем тези „велики“ според теб действия,аз ги правя редовно, без да се крия под абривиатури и да се самоизтъквам….
  Правят ги и много други хора, без да са партийно обвързани или прочие…Но наистина PR-a, без значение за какви цели, е много популярен в Троян в 2011- та…

 6. Потребител,става вече мания всяко начинание да се свързва с предстоящи избори.Ами защото е предизборна година да тъне Троян в мизерия ли?И защо партии ли?Обяснено е,че инициативата е взаимствана от БТВ,те какво,за избори ли се готвят?Ами да си видял някоя гражданска организация или самите граждани да се обединяват всяка година да чистят…????То като минавам и оглеждам в много дворчета цари мръсотия не изчистена,а града ще изчистят.Оставете изборите сега,ами запретвайте ръкави и излезте да може града ни да блесне а не само от форумската трибуна да обвиняваме кмета,че е мръсно.Докато не променим собствената си култура,Троян никога няма да изглежда чист и спретнат….

 7. Съгласен съм с Вас, с едно малко уточнение…
  Защо подбни „вдъхновени“ инициативи нямаше миналата пролет, нито по-миналата?
  Какво им пречи на този младеж и тайфата му да правят каквото и да е без абривиатури?
  Нищо нали!
  Просто не вярвам на нито една показна „инициатива“ , всичко е целево с цел бъдещи блага…
  А да се опитва да пропагандира врели некипели как правели нещо за да се задържат младите в Торян, просто е смешно, а и вече цинично….

 8. Няма лошо една партия да си прав пиар, щом щес върши нещо полезно за обществото. Но вместо все да търсим кому и за какво е полезно нещо, не е ли по-добре наистина да се хванем и да почистим. Огледайте се и вижте на какво приличат Троян и селата! На мен лично ми е много тъжно, че тези, дето печелят от туризъм и проглушават на всички ушите с претенциите си към общината за техния бранш, нито един път не са спретнали подобна акция. Защото като им дойдат гостите, от които си пълнят джобовете, те минават покрай цялата мръсотия…А тя се вижда и с най-голямото кривогледстов, далекогледство, късогледство или пък тотална душевна слепота. За почистване не са само тротоарите обаче, най-голям проблем според мен има край пътищата и в реката – нейните брегове плачат за ръчички!!!

 9. Много съм съгласна с коментара на Гражданка.Сега ще ви копна едно нещо,което е изключително полезно четиво 🙂
  „Пред Великден от памтивека чистим домовете си. Не защото къщите ни са мръсни, а защото с този домашен ритуал изхвърляме лошото, грозното, болестите, нечистото, мрачното, мъчнотията за цяла година напред. Слагаме ново начало, както Воскресението е начало и надежда. Започваме на чисто.

  Ние, българите, сме чисти и чистоплътни хора. И домовете ни са чисти.
  Защо тогава градовете ни са мръсни?
  Чистотата е първото нещо, което всеки гост на града – българин или чужденец, забелязва.
  Чистотата е първото нещо, което ни впечатлява в европейските градове.
  То е като визитна картичка – обща и лична, какви сме. Въпрос на престиж, но и на вътрешна потребност и самоуважение.
  Нашите малки градове са по-чисти. Нашите големи градове са сюрреалистичен пейзаж с найлонови торбички дори и по дърветата.
  Ние се шокираме от мръсотията и се възмущаваме, че някой не се е погрижил да изчисти.

  Дали само общината и „чистотата” са ни виновни за мръсните градове?
  Дали разликата между чистия малък град и мръсния голям град не е и в това, че в малкия град всички се познават, а в големия град анонимността позволява всичко? Като да си изхвърлим боклука от балкона.
  Дали, докато чистим пред Великден домовете си, можем да отделим и малко време да помислим какво ние сами можем да направим за мястото, в което живеем, от другата страна на вратата на дома си?

  А какво би станало, ако всеки от нас съвсем лично и всекидневно сам опитва да промени малко по малко своя собствен пейзаж под прозореца? Ако всеки от нас, повече от 7 милиона българи, се наведе веднъж и вземе един боклук от улицата, за да го изхвърли където му е мястото – в кошчето? Не защото е „модерно”, „екологично” или „щадящо околната среда”, а за да му е по-драго на очите. За колко време ще си изчистим градовете?

  Отпадъците не са само наш проблем, те са световен гигантски проблем. Полиетиленовите боклуци се разграждат за период от 20 до няколкостотин години и най-често ни надживяват. Те са биологично неразградими, но се разграждат от слънчевите лъчи на малки токсични частици, които попадат във водата и почвата. И така влизат в храната ни. Вредят на здравето ни сега и на поколенията в бъдеще. Всички тези факти са публично известни. Какво ни пречи да събираме отделно пластмасовите пликове и бутилки, батериите, хартията, както правят в много други градове по света? Не защото така трябва, а защото ни засяга лично.

  Тази събота мнозина ще излезем да почистим улиците и кварталите си благодарение на добрата идея на една медия. На много места ще се включат и общините. Значи и го можем, и го искаме.

  Великденското чистене не е просто чистене. Великденският пост не е диета. Чрез тях пречистваме домовете и душите си. И го правим за себе си и с надежда за добро.

  Но домът ни не започва от прага на вратата.“

 10. Дива ти трябва да си свикнала вече, че каквото и добро да се подеме в Троян, анонимните критици няма как да не се изакат отгоре с някоя къде основателна, къде не до там забележка.
  Относно господин Потребител:
  Лично на мен, а и предполагам на почти всички останали „младежи“ от тайфата съм сигурен, че хич не им пука за абривиатурата.
  ГЕРБ Младежи сме, защото ГЕРБ бе партията, която даде гласност на нашите проблеми и предложи решения за тях.
  Ако Атака или НДСВ го бяха направили, може би щяхме да се наричаме по различен начин. Важното тук според мен е, че сме се събрали и организирали.
  Не за пи ар. Не за показно. Не за отбиване на номер.
  Събрали сме се, за да променим това дето не ни харесва.
  Било то порутеният и окраден от българските празноглави скотове скит Св. Никола, било опиканата и пълна с лайна беседка на Къпинчо. Било градският парк или каквото и да е друго.
  Все от някъде трябва да се започне, нали?
  Днес скита, утре заводи, след година и целият град ще тръгне нагоре.
  Но за това хората трябва да повярват в себе си и да спрат да си мислят, че Троян е село и в него няма и капка надежда за нормален живот.
  Уви, ако искате ми се сърдете, хорското мислене до голяма част е по вина и на Вас – смелите анонимни форумски критици, дето като се случи нещо в града, каквото и да било то, гледате да го оплюете.
  А всъщност сте безработни и мързеливи, и проклинате съдбата си всеки ден, защото Ви е отредила да сте троянци.
  Уви, с мислене като Вашето Троян никога не ще стигне Севлиево, Ловеч, Свищов дори.

  Важното все пак е, че ние ще се вдигнем и ще подкрепим идеята.
  Без значение дали нейното име е БТВ, НДСВ, ГЕРБ или Дружество на анонимните алкохолици, ние ще посадим дърво. Може всеки по едно дърво да посади. Пак ще е в пъти повече отколкото да седим във форума и да хленчим колко ни е зле града. Ще го направим защото смятаме, че така е редно.

 11. Както е отбелязал още Айнщан – да пази Господ от човек прост и работлив…

 12. Темплар,аз си мисля,че съм свикнала,но често се случва все пак да ме изумява хорското черногледство,късогледство,дребнавщина…..Явно и да ми се иска,няма съвсем да свикна 🙂 Изключително точен коментар направи и те аплодирам за това.“Но за това хората трябва да повярват в себе си и да спрат да си мислят, че Троян е село и в него няма и капка надежда за нормален живот“-Ей това е което всеки трябва осъзнае…и нещата ще тръгнат в друга посока.За мен не е най-важна партийната принадлежност.Независимо коя партия предлага нещо,щом е за хубавото на града ни,аз го подкрепям на 100%.

 13. Ото, то най-добре умен и мързелив, ама умните се изпариха яко дим от Троян. Спора ви е добър, съгласен съм с по нещо от всички написали нещо до тук, за което благодаря. Не се вживявам като коректив, но едно нещо недоумявам, защо аджеба пак „дайте да дадете“. Нищо против по принцип, но виждам, че властимащите в нашата родна страна, вместо да предприемат необходимата законодателна инициатива и да възродят България, тръгват пак по утъпкания коловоз, бедния народ да плаща всичко. Превърнали сме се в бананова република и се движим по странна тангента като избираме винаги от зло, по-зло. Убеден съм, че следва да почистим, но по-дълбоко съм убеден, че не това ни е основният проблем, а най дълбоко съм убеден, че за пореден път ни водят в грешна посока. Разберете, че в родината ни нищо не е направено със света да работи, дори да не е изцяло в интерес на хората, просот да работи. Това тв България го няма, какво работи? Законодателсво ли? Администрации ли? Данъчна система ли? Здравеопазване ли? Какво дяволда го вземе? Всичко е толкова усложнено, че самите управляващи се чудят какво да правят и как да избегнот клопките заложени в тъпото ни законодателство. Ние сме сведетели когато някой дойде на власт, почва промени в законите,! Кипър се лутаха на времето и взеха мъдро решение. Приеха английското законодателство АМ БЛК иси решиха проблемите.

 14. Извинете ме за правописните грешки в предишния мой постинг. Написаното от мен не е коригирано, защото както пишех получих някакво съобщение и коментара се качи на сайта, без да го редактирам. МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ! Имах да добавя и още неща, но вече е късно! Ако има допълнение ще ги направя после!

 15. Чудя се какво има за почистване, Комуналните се справят перфектно със задачите си. „Боклуците“ в Троян са ситуирани в една сграда на центъра, от там трябва са започне чистенето.

 16. Щом като не искате да се присъедините към нечия инициатива – о.к. това е ваше право. но поне почистете нещо, някъде, някой…. не сте длъжни да го прокламирате тук, но поне създайте нещо добро..

 17. Лазаре, боклуците в Троян са ситуирани из целия град…
  Не обвинявайте управляващите за нашата глупост.
  Не е луд Асан, че яде баница, да знаеш..!

 18. „Уви, с мислене като Вашето Троян никога не ще стигне Севлиево, Ловеч, Свищов дори.“
  Е те тука моеме да поспорим! По е редно да сменим „мислене“ с „управници“… Мигар севлиевци са по-работни…??, еле па ловчалии!

 19. Ми не са, ама поне има къде да работят хората 🙂
  Кеф ти Бони, кеф ти Кауфланд, кеф ти Видима.
  Тука си бачкаме на черно часпрома и се чудим защо аджаба общината не е добре финансово…

 20. Преди няколко години ловчалии идваха с автобус да работят в „Рико стил“. А в „Калинел’ малко ли работни места има? А за Кауфланд, Лукойл и Била – т’ва е вече друга бира. Просто на троянци им се налага да избират м/у това, което им се предлага (става дума за кметове и общинари). От комунист- на милиционер… Май наистина „Атака“ е наред.

 21. Ловчалии, наистина не са по-работни, но не са такива“индувидуалисти“(ЕСНАФИ), като нас троянци. На социализмът, „най лошото“ беше, че средното ниво на образованост беше голямо. Сега виждате какво става с образованието. По принцип, умен и образован човек, трудно се командва и убеждава с глупави доводи. Сега ще ни приспят умствено, и след като голям процент от нацията ни „заспи“ ще ни оправят бързо бързо. Всеизвесно е кой плаща – бедните и неуките разбира се. Но тук, у нас, поне не се и стремят да изградят и поддържат някякъв приемлив стандарт на плащащия народ, наречен данъкоплатци. Няма светлина в тунела, който и да дойде на влас, все тая. Вие чакайте светлината в тунела, аз лично не чакам и не вярвам на никого. Каквото сам сторя за себе си това е! Няма глямо значение кой е кмета, когато при избори, а и изобщо, всички се държим като овце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.