Нещото на централния площад – паметник или чешма ?

Нещото на централния площад – паметник или чешма ?Зимата мина. Природата започна да се събужда и все по-намаляващите троянци се разщъкаха по улиците. Ако минавате често през централният площад  няма начин да не сте забелязали как малки деца, пенсионери, влюбени двойки и случайни минувачи са накацали по пейките и се наслаждават на красотата на малкото ни балканско градче.
Там обаче, насред центъра, стои самотен един неясен обект. До скоро той се използваше за чешма, но от известно време насам – представлява само никому ненужна купчина камъни. „Чакаме се на чешмата” , продължават да казват все още доста млади хора. Екипът ни няколко пъти стана свидетел как забързани минувачи минават край чешмата с желанието да отпият глътка студена балканска вода, но уви – не успяват.
Чучурите на чешмата липсват и в момента тя е обрисувана с неясни надписи.
Ние смятаме това за жалка картинка и за това бихме желали да привлечем вниманието на отговорните за това безумие хора и да ги попитаме дали и кога ще ни бъде дадено отново обикновеното човешко право да пием вода от централната чешма?

5 thoughts on “Нещото на централния площад – паметник или чешма ?”

 1. Тази статия да не е някой кандидат студентски бисер?
  Като започнем от „разщъкалите“ се по площада и „накацалите“ по пейките троянци и свършим с “ кога ще ни бъде дадено отново обикновеното човешко право да пием вода от централната чешма“ – бисер след бисер.

 2. Това също „кърти миФката“: „Екипът ни няколко пъти стана свидетел как забързани минувачи минават край чешмата с желанието да отпият глъдка студена балканска вода, но уви – не успяват.“
  Ами то дори да течеше вода от чешмата – „забързания минувач“ пак нямаше да успее по простата причина, че „МИНАВА КРАЙ чешмата“. Ако ОТИВАШЕ ДО чешмата – това е съвсем друго. Тогава може и да отпие глъТка /а не глъДка/ студена вода.
  Интересно на кого задава въпрос авторът със следното: „Ние смятаме това за жалка картинка и за това бихме желали да привлечем вниманието на отговорните за това безумие хора и да ги попитаме….“
  Към общинската администрация ли е въпросът или към дивака, изкъртил чучурите и примата, нашарил със спрей каменната композиция?

 3. Ото Кац, дали не си „умен“, а? Коментарите ти са банални и безсмислени!

 4. От друга страна като се замисля, вина за това имат и пунктовете за изкупуване на метали. Едва ли не биха познали чучурите при опит да бъдат предадени от нашите църни братя. Може би обаче лакомият българин предпочита да напълни собствения си джоб пред това да защити общото благо. Както наскоро каза един познат, България в близките 50 години едва ли ще излезе от кризата. Не за друго – кризата просто е душевна, а не икономическа.

 5. Защо бре адаш, прав е човека.
  Имах правописна грешка, която коригирах. Хора сме и бъркаме, нали?
  Мрънкалниците никога няма да млъкнат, така или иначе.
  И Кант да цитирам, пак ще ми намерят кусури. Това не е важно.
  Сигурен съм, че въпросният господин поне веднъж е ходил до чешмата, минавайки по центъра с намерението да пие вода, но след като е видял че вода от там НЕ ТЕЧЕ, просто е напсувал управата на ум и си е продължил по пътя.
  Сигурен съм, че така са направили и стотици други хора.
  Е, аз пък имам голяма уста и „псувам“ на глас.
  Нали за това сме „граждани“?
  Белким някой пък вземе да ме чуе и да се замисли 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.