Нова спортна зала край Троян

Едно от огромните халета, ползвани от бившето митническо бюро край Троян, вече е ремонтирано и оборудвано със съоръжения за футбол и тенис на маса. Използвана е изкуствена настилка тип „холандска трева“. Ремонтът е за 30 000 лв., като 12 000 са осигурени от Общината, а останалите са дарение.
На откриването, направено от кмета Акимов, присъстваха началникът на РУ „Полиция“ – гл.инспектор Марин Ичев, зам.- кметът Недка Топалова, малки и големи приятели на футбола и на спорта въобще.
Залата се стопанисва и управлява от „Общински пазари“, където ще се изготвя графикът и ще се плаща таксата за ползването й, определена на 2 лв./час на човек. Засега теренът ще се използва само за тренировки, тъй като няма места за публиката. Предстои да се решат проблемите със сервизните помещения и отоплението, каза Николай Стоименов – специалист по спорта в общинската администрация при официалното откриване на обекта. Ще припомним, че идеята за промяната дойде от група млади хора, които желаят да тренират футбол в зала, и бе внесена като предложение в Общинския съвет от най-младия съветник – Петко Петков от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.