Отстъпка за предплатилите местните данъци и такси

Отстъпка за предплатилите местните данъци и таксиОт 01 март 2012 г. стартира кампания по събиране на местните данъци и такси.
Сроковете за внасяне на задълженията  за 2012 г. са следните:
Данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци се плаща на две равни вноски: от 1 март до 30 юни и до 30 октомври на 2012 г. На предплатилите от 1 март до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.
Данък върху превозните средства се плаща на две равни вноски от 1 март до 30 юни и до 30 октомври на годината, за която е дължим. На предплатилите от 1 март до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.
Патентен данък: плащане на четири вноски: за първо тримесечие  – до 31 януари, за второ тримесечие – до 30 април, за трето тримесечие – до 31 юли, за четвърто тримесечие  – до 31 октомври.
Туристически данък:
Дължимият данък се внася от задължените лица до 15-о число на месеца, следващ  месеца, през който са предоставени нощувките. Когато внесеният данък през текущата година е по-малък от 30% от пълния леглови капацитет, разликата се заплаща в срок до 1 март на следващата календарна година, независимо дали обектът е работил.
Заплащането може да се извърши в брой на касите на отдел „Местни приходи“, ул. „Раковски“ 55 /бившето Данъчно подразделение/, в кметствата по селата, чрез пощенски запис или в Общинска банка АД кл. Ловеч, офис Троян.
Заплащането на дължимите данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци, може да се извърши и преди получаване на съобщение.
Отдел „Местни приходи“ е с работно време от 8,00 до 17,30 часа, без прекъсване.
Напомняме на граждани и фирми, които не са платили старите си задължения, че могат да го направят по посочените начини, за да не се преминава към принудително събиране по съдебен ред.
От отдел „Местни приходи“ – Община Троян

One thought on “Отстъпка за предплатилите местните данъци и такси”

 1. Драги ми Троянци,
  Задължение да събират местни данъци и такси имат служителите на общината, упълномощени от самата нея.
  Питане:
  – Задължение ли е на общината да поддържа пътната инфраструктура в самия град, с част от така събраните данъци и такси ?
  – Има ли отговорен орган / служители назначени от и в самата община/ за състоянието на пътната инфраструктура в общината?
  – Да чакаме ли да стане пътно-транспортно произшествие на ул.“Македония“, отнело човешки живот за да се обърне внимание на огромните ями появили се по цялата улица?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.