Повалени дървета и скъсани проводници след петъчния ураган

SAMSUNG DIGITAL CAMERAМакар че бурният вятър в петък срещу събота, 31 януари, не се превърна в бедствие, подобно снега, който ни затрупа на 25 октомври, ураганът отвори доста работа на троянските пожарникари, съобщиха от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. През цялата нощ и на следващия съботен ден два екипа огнеборци са се отзовавали на сигнали за помощ, подавани от различни места на територията на общината.

В повечето от случаите проблемите са били причинени от паднали на пътя дървета, възпрепятстващи нормалното движение на автомобилите. Такива инциденти са регистрирани в Дебнево, Драшкова поляна и в града на ул. „Ген. Карцов“ (до фирма „Витекс“), ул. „Кокиче“, в кв. „Попешка“ и кв. „Балкан“. Имало е нападали дървета в стария гробищен парк в града, в дворовете на Националното изложение в Орешак, на ОУ „Иван Хаджийски“ и на Белодробната болница, където са нанесени и материални щети.

На няколко места в общината (мах. Райковска в Троян, мах. Коевска в Орешак, Голяма Желязна, Бели Осъм и Терзийско) е било прекъснато електроподаването заради паднал електрически стълб, скъсани проводници и извадени от строя няколко трафопоста. Авариите обаче са били своевременно отстранявани.

Източник:  Троянски глас

1 thought on “Повалени дървета и скъсани проводници след петъчния ураган

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | Повалени дървета и скъсани проводници след петъчния ураган

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.