Предновогодишен конкурс за ракия в Априлци

 Предновогодишен конкурс за ракия в АприлциJMB Active в Априлци организира новогодишен конкурс за най-хубава сливова ракия. Конкурсът е на 31 декември от 15 часа в Центъра – читалище „Светлина“. Любопитното е, че всеки може да стане съдия и да опита най-добрата домашна ракия в района, съобщи Мария ван Домелен, представител на организаторите. Превръщането от обикновен зяпач в съдия с правото да се дегустират кандидатките за премията от 100 лв. става със закупуване на билети от по 12 лв. Цената е нищожна за възможността радостното настроение и предвкусваната наслада от новия живот да започнат доста часове, преди стрелките да се слеят в полунощното 12.  Очакванията са да бъдат представени не само „млади“ ракии, но и такива, правени преди 25-30 години и оцелели, въпреки големите апетити към този еликсир в балканския район, така че участието съ сигурност ще прогони скуката, ако ви е налегнала. Глътките скоросмъртница са и много подходящи за студеното време, каквото се очертава в навечерието на Новата 2011 да мъчи по-зиморничавите.
Оценяването на най-хубавата ракия ще бъде придружено с дегустация на местни специалитети и печено месо от диво прасе, каза още Мария ван Домелен. Ще се съберат под един покрив местни хора и гости на Априлци, за да се позабавляват от сърце.
Присъстващите ще имат възможността да разгледат и Новогодишния базар на занаятите и изкуствата, където ще намерят творбите на най-добрите грънчари, иконописци, дърворезбари, живописци, плетачи и тъкачи в региона. Има подаръци за всяка възраст и бюджет.

Записването за съдийство става с предварителна резервация поради ограничените места. За записвания – телефон: 088 49 79 682 – Мария

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.