Ще повишават квалификацията на общинарите в Троян по проект

общинска администрацияПроектът “Повишаване на квалификацията на служителите от общинска администрация – Троян ” стартира миналата седмица. Той е финансово подкрепен от ОП “Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Срокът му е една година, бюджетът – 83 000 лв.
Зам.-кметът Ангел Ангелов припомни, че досега по тази оперативна програма в Троян има два проекта: “Ефективност и качество за добро управление” в партньорство с немската община Елванген , и друг съвместен проект – “Функционален анализ на общинските администрации Троян и Севлиево”, който е в процес на реализиране.
Зам.-кметът Ангелов съобщи още, че по новия проект ще бъдат осъществени поредица обучения за 117-те общински служители. Темите са от каталога на Института за публична администрация и включват работа с електронно подписани документи, делова етика, делова комуникация и етикет, изграждане на среда за практическо прилагане на Закона за електронно управление. По темата работа с електронно подписани документи ще бъдат обхванати най-много /47/ служители, включително кметове и наместници. Деловата етика пък е адресирана към 15 служители на експертни и ръководни позиции.

Извън обученията, предлагани от ИПА ,ще има: компютърно обучение MS WORD, EXCEL, Internet – базисно ниво – 14 служители, кметове, които имат ограничени познания и умения в компютърната сфера; обучение за работа с Auto CAD – за специалисти, чиито функции включват проектиране, чертане и проверка на чертежи; Ще бъдат проведени обучения от външен изпълнител за подобряване на ключови компетентности на служителите /екипна ефективност, личностна ефективност и ефективно лидерство/., съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян.

One thought on “Ще повишават квалификацията на общинарите в Троян по проект”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.