Троянските младежи ГЕРБ също почетоха апостола

Троянските младежи ГЕРБ също почетоха апостолаВчера от 10,30 пред паметната плоча над Малкото пазарче, където е бил ханът на дякона бяха поднесени венци и цветя. Представителите на единствената младежка организация в града – Младежи ГЕРБ – Йоан Димитров и Ангел Русев също поднесоха венец от името на партията и се преклониха пред светлата му памет. Организаторите на програмата разказаха за апостола в стихове, а клубът на Левски раздаде две награди. Хората в малкия ни град показаха за поредна година, че сякаш Васил Иванов Кунчев си остава най-важният Българин в историята ни, тъй като на събитието присъстваха много ученици, общинари и граждани.

След края на интересната програма, младежите се запътиха към клуба си, където се събраха и дискутираха настоящи проблеми и бъдещи планове и идеи. За да покажат подкрепата си към младите хора в Троян, г-жа Станка Лалева и зам-областният управител Сашо Данков присъстваха на събранието, като обещаха съдействие за идеите в развитие. Следващото подобно събрание ще бъде след по-малко от месец, когато ще се поставят по-конкретни цели пред организацията.

27 thoughts on “Троянските младежи ГЕРБ също почетоха апостола”

 1. Разходи по отчет бюджети при управлението на ГЕРБ-мъже
  /разходите са групирани в четири основни групи – заплати, издръжка, излишък, за населението/
  – за заплати, хонорари, осигуровки на чиновническо-административния апарат
  2007 – 5 800 000/32,6%
  2008 – 6 830 000/34,8%
  2009 – 7 020 000/37,9%
  2010 – 7 250 000/39,0%
  – за издръжка на ч-а апарат
  2007 – 5 140 000/29,0%
  2008 – 6 000 000/30,5%
  2009 – 5 670 000/30,6%
  2010 – 5 200 000/28,0%
  – за излишък /неусвоени, несвършена работа/
  2007 – 1 930 000/10,8%
  2008 – 2 180 000/11,1%
  2009 – 3 060 000/16,5%
  2010 – 3 550 000/19,0%
  – за населението
  2007 – 4 910 000/27,6%
  2008 – 4 640 000/23,6%
  2009 – 2 790 000/15,0%
  2010 – 2 600 000/14,0%

  1. Увеличаване разходите за чиновническо-административния апарат;
  2. Увеличаване излишъците и всяка година все по-голям процент на неизпълнение на бюджета
  3. Драстично намаление на средствата за населението /благоустрояване и качество на живот/
  *
  Ако комсомолците от Герб-младежи не успеят да разчетат горното, дори и с помощта на др.С.Данков, бивш партиен работник в ГК на БКП Троян, а днес много голям и много десен демократ – ще ви дам справка за още един „голям успех“ от управлението на Герб-мъже:

  Местни приходи по отчет на бюджетите за 2007-2010
  2007 – 5 738 958 лв
  2008 – 5 673 703 лв
  2009 – 5 031 907 лв
  2010 – 4 837 835 лв
  План за 2011 – 4283530 лв
  *
  Надявам се комсомолците от Герб-младежи да забележат драстичният спад от постъпленията в бюджета от приходите от местен характер /местни данъчни и неданъчни приходи/.
  *
  п.п. „лирично отклонение“ – надявам се не възразявате, че ви наричам „комсомолци“. Все пак Лидера на Герб Троян, Кмета от Герб Троян и общински съветници от Герб Троян са видни представители на ВИСШАТА ТРОЯНСКА КОМУНИСТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА преди 1989-та година. /дори в БСП има по-малко представители от номенклатурата на БКП/

 2. Слово на лидера на АТАКА по случай 138-годишнината от обесването на Васил Левски, София, 19 февруари 20 г.

  Уважаеми съратници,
  Тук сме активисти на партия АТАКА – подчертавам това, защото знам как утре спекуланти ще кажат, че политизираме деня на гибелта на Левски. Не. Ние сме тук, защото сме български националисти и се разграничаваме от всички други политически партии. Ние сме последователи на всички тези, които умираха за свободата на България. Те наричаха себе си националисти. Точно затова нашето честване е различно от другото, казионното, което се организира винаги всяка година от държавата, от поредното правителство, от поредното управление.
  Досега България не е била управлявана от националисти и това е големият порок на прехода. Защото досегашните, предишните – всички тези, които претендират, че са десни или леви, сини или червени – доказаха само едно: могат да потъпкват заветите на нашите национални герои и могат единствено да ограбват страната си, след което да идват тук и да полагат венци. Полагат венците на гузната съвест пред паметника на Васил Левски, на който още до ден днешен не знаем къде е гробът. Къде са великите учени, академици, които неотдавна опищяха небето, къде е БАН? Защо не изровиха земята тези учени, защо не изровиха света, за да установят къде е гробът на Левски?!
  Ние продължаваме да полагаме венци на един паметник, без да знаем къде са костите на този, когото наричаме българския Апостол на Свободата. Срам и позор за тези, които идват тук и държат речи! Преди малко ректорът на Софийския университет е изнесъл тук реч, в която не е изрекъл нито една дума, която да има връзка с турското робство. Той, уважаеми съратници, е историк, води се за такъв. Той обучава млади хора като вас, които сте събрани тук сега. На какво ги учи? Че може би не е имало турско робство? Кой обеси Левски – марсианците ли? Не, обесиха го турските гаджали, изконните врагове на българската нация, на християните. Турските изроди убиха Левски! Но ние не трябва да забравяме също, че в съда, който осъди Апостола на смърт, имаше и български предатели. Не трябва да го забравяме, защото националното предателство днес продължава да бъде практика в политическия живот. Ние ще идваме на това място с факли и с остри, но правдиви думи, докато в България управляват държавници, президенти, общественици, ректори на държавния, на най-стария университет, които, говорейки за Левски или за Освобождението на 3 март, не споменават израза „турско робство“. Защо го правят? За да не ядосат държавата Турция може би? Или за да не ядосат турската партия ДПС? Това е унизително за българското общество, което трябва веднъж завинаги да зачеркне всички национални нихилисти, които принизяват българското национално достойнство, които премълчават, че България е била под турско робство и че Апостола на свободата е загинал от турска ръка. И след като е увиснал на бесилото, ей-тук, зад мен, неговият труп е бил замерян с камъни от местните цигани, които са живеели тогава в покрайнините на София. Това е описано ясно и конкретно от съвременниците. Подигравали са се с трупа на Апостола!
  Тези неща трябва да си ги казваме, да ги припомняме вместо елейните, общовойскови, общо пожелателни, абстрактни слова, които се леят тук. От тези, които предпочитат да говорят за „европейските ценности“, за ала-бала, но не и за истинската българска история. Не и за тези, които унищожаваха българската нация и осъществиха геноцид над българския народ. От турските изроди, които унищожиха българския генофонд, искаме извинение и поставяме въпроса в парламента – да се приеме Ден на българския геноцид – 17 май, Денят на Баташкото клане! Защото има долни нихилисти и предатели, които отрекоха, че има Баташко клане. Държавното ръководство не реагира, президентът – също, срещу тези, които писаха книги за това, че Баташко клане нямало, че то било легенда. Президентът, тогавашното правителство, посланиците, изпратени в чуждите държави, където се пишеха тези антибългарски книги, не реагираха на гаврата с българската история.
  Ето защо ние казваме: докато България не започне да се управлява от националисти, нещата няма да тръгнат. Ще продължава този период на нихилизъм, на услужливите поклони в посока на Анкара, на Русия, на Америка, на Брюксел – във всички посоки, но не и към България, към корена, от който произхождаме всички, към българския народ, който ни праща да правим политика, който дава доверието си на нас. Точно затова, аз и вие, мои съратници, идваме тук след другите политически партии, идваме след официалното казионно честване, защото ние се разграничаваме от политиката, която принизява българското достойнство. Ние възразяваме срещу това, че когато се произнасят тук речи в памет на Васил Левски, не се казва кой го е обесил, не се казва в каква битка той е загинал. Не в абстрактна или космическа неговата битка, нито пък се е самоубил. Нито е паднал от стълбите, нито е станал жертва на пътнотранспортно произшествие. Убит е по един подъл начин от турските поробители.
  Ние, от АТАКА, казваме тази истина. Затова трябва да дойдем тук, а аз да застана пред паметника и да го кажа. Явно няма друг български политик, който да събере кураж и да заяви: турските изроди убиха Левски, искаме извинение за геноцида, на който сме били подложени! Искаме обезщетение за земите на тракийските бежанци, които са ни били отнети през 1913 г.! Искаме, когато дойде тук турският премиер, да се извини за геноцида и тогава да го приемаме като държавник на съседна държава! Това иска АТАКА! Защо никой друг политик, нито един лидер на политическа сила не смее да изговори тези думи? Защото не е дорасъл да бъде български политик и не заслужава доверието на народа!
  Докато в парламента нямаме мнозинство като вас, мои съратници от АТАКА, мнозинство от народни представители, убедени, че България трябва да се управлява от български националисти, нещата в нашата родина няма да вървят. В това се убедих от години. Минах през много неща, гледах ги, участвах в тях и колкото годините минават, съм все по-убеден, че докато България не се управлява от националисти – повтарям го и ще го повтарям, докато мога да говоря – няма да вървят нещата. Не от либерали, не от социалдемократи, не от християндемократи, не от ЕНП-та и други възможни чуждестранни алианси, а от български националисти, които казват: „За мен българският интерес е над всичко и след това, далеч назад остават всички останали фактори – чуждестранни инвеститори, чуждестранни колонизатори и всякакви други лапачи на печалба, които биват наричани „инвеститори“, а идват да колонизират нашата България. Докато това не се изговори ясно в парламента, в президентството, в Министерския съвет, България няма да тръгне напред. Не можем да вървим напред, ако разчитаме да бъдем теглени от еврофондове, от Брюксел, от някой еврочиновник, на когото изобщо не му пука ние живеем ли, мрем ли, какво правим, какво ядем… На никой друг не му пука, освен на нас, българите.
  Когато обаче политиците станат нихилисти, тогава следва страшният период, който ние вече преживяхме – 20-годишен преход към нищото, преход към нулата, към бездната. Преход, в който нито един политик не се осмели да каже: „Аз съм националист, аз съм за България и след нея всичко останало!“ Тези, които го казаха, бяха подлагани на удари, бяха осмивани, бяха сатанизирани като мен. Но ние знаем, че нашият път е верният път! Знаем, че българите обичат много да поставят цветя пред умрелите герои. Ние с вас обаче сме живи хора, в нашите гърди бият български сърца. Знаем много добре, че героизмът трябва да се проявява, когато си жив. Героизмът, който Левски проявяваше, не беше показен, патетичен, той беше всекидневен героизъм, една черна работа ден след ден, месец след месец, година след година. Без да чака медали или благодарност, работа в името на българския народ. Живите герои, това сме ние днес, българските националисти, аз, ти, ти, ти… Всички, които сме тук, които движим нещата напред.
  Направихме ли така, че ДПС да падне от власт? Направихме го. С нашите усилия, с нашата борба, с нашата битка, с нашия мощен вик „АТАКА“ и „България“. Няма ги сега, не е на власт турската партия, която управляваше години наред. Чия е заслугата? На АТАКА и само на АТАКА.
  И ако сега управлява друга партия, а не АТАКА – подчертавам го, не АТАКА управлява сега, а друга партия!- това е, защото много дълго време българският народ беше манипулиран от продажни, антибългарски медии, общественици, коментатори. Мозъкът му беше промиван. Но това вече се променя с нашите усилия. Вие виждате, че усилията ни дават плод – свалихме ДПС от власт. Следващата стъпка ще бъде АТАКА да има властта, мнозинството в парламента, в Министерския съвет, за да може да приложи своите идеи. Какви са нашите идеи? България, управлявана от българите, от български закон в името и интереса на всички българи. Това е нашата политика. Ясна, проста и точна. Можем да я съберем в едно изречение. Хайде, питайте някоя друга политическа сила, нека да формулира в едно изречение своята политика. Ще ви говорят алабализми за либерално пазарно стопанство, за дефицит и растеж, за европейски ценности и други глупости, но няма да кажат това, което всъщност трябва да прави един политик в България – да работи за България, под българските закони, в името на всички българи. Българи, а не някакви други.
  Ето това е веруюто, което ние следваме. Аз съм единственият сред политическите лидери, който може да го каже ясно, да следва това обещание и да не се отмята от него. Продължавам да го говоря и така ще бъде през цялата 2011-а, която е изборна година, защото съм давал клетва, и вие всички също сте давали клетва, че ще работим за българския народ, че ще браним българския етнос и вяра от чужди ръце, че няма да допуснем разцепването на България. И ще търсим докрай отговорност от всички национални предатели, това е клетвата, която даваме всяка година. Тази клетва нито е отпаднала, нито е загубила сила, нито е престанала да действа!
  Да, вчера, миналата година, по-миналата ние бяхме опозиция. Днес не сме опозиция на политическото управление на България, но това не означава, че сме се слели с някоя друга партия. Ние имаме изключително сериозни различия с ГЕРБ, когото сега подкрепяме и е на власт. И аз не се колебая да го казвам и пред нашите съратници, и пред широка аудитория. Ние имаме различия, защото ние сме стъпили на твърдата база на българския национализъм. И не се притесняваме да бъдем наричани български националисти. За нас няма значение дали американският, турският, руският, френският или азербайджанският посланик ще изрази някакво недоволство от това, че България има националисти. Да, има и ще има, и ще стават все повече. И един ден те ще вземат властта, нека това го знаят чуждите посланици, които сега не искат да ме приемат, а тогава ще се редят на опашка аз да ги приема. Нека отсега да знаят това. Защото в България се надига и става все по-силен духът на националния суверенитет. Вие виждате, че започват опити за дублиране и изместване на АТАКА, само че с непочтени средства и непочтени намерения. Аз се обръщам с добре дошъл към всеки патриот, който иска да се включи в редиците на националното движение, наречено АТАКА. Защото политическата партия е само инструмент за участие в политиката. Каузата на АТАКА обаче е кауза на всеки почтен българин.
  Всеки един, който не е ограбвал страната си, който не е спомагал за нейното циганизиране, не е правил така, че да губим национален суверенитет, да губим икономическа мощ, не е допринасял за срива в България, не се е свързал с мафията и не е участва в ограбването на българския народ, е честен, почтен български патриот! Той е добре дошъл в нашите редици, добре дошъл в името на каузата „Да си върнем България!“, която стои изписана на нашето знаме. Какво значи да си върнем България? Това означава всичко, което ограбиха, всичко, което колонизираха наши и чужди гости, както казва великият Ботев, да се върне в български ръце. За това пледира и се бори АТАКА, това е нашата кауза и ние я следваме и няма да спрем да я следваме.
  Цялата ни икономика, всички услуги, всички печеливши сектори, банки, които бяха заграбени и сега печалбата им изтича навън, ще се върнат в български ръце. Това аз гарантирам и обещавам, когато бъда избран от българския народ.
  Българският народ трябва да се събуди от сън. Това присъства в заветите на Левски. Той с голяма мъка и болка е гледал „спящото“ население, което е ходел да буди, от село в село, от град в град, не жалейки себе си, не знаейки какво има за ядене и какво няма. Ходел е да му каже: „Българино, ти трябва да се събудиш и да извоюваш собствената си свобода!“ Не я чакай нито от Русия, нито от Брюксел в днешно време. Защото в днешно време надеждите да получим свободата си са свързани с Брюксел. Не, няма да дойде оттам. От изток, от запад и от юг, отвсякъде ще идват само зейнали уста, готови да изпомпват печалба от България. И затова ние казваме, че само и единствено националистическата доктрина може да възстанови държавата. Нито еврофондовете, които не стигат до България, които още с тръгването от Брюксел попадат в техните консултантски, посреднически фирми, компании и брокери – до 80-90% включително. Затова, хайде да престанем да пеем приспивната песен за фондовете, които щели да ни оправят. Вие виждате, че лицемерието и двойните стандарти на брюкселските чиновници са в състояние да напълнят касите на гръцките тарикати със 100 милиарда, но не и да дадат това, което се полага на изстрадалия, измъчен, изтормозен български народ. На нас казват само „стягайте коланите“! Стегнахме ги докрай и повече не можем да дишаме, отговаряме ние. „Не, стягайте ги докрай, докато престанете да дишате, защото имате много хубави полета, курорти, планини, и чудесни места, най-хубавата земя, най-добрия чернозем в Европа, и ще дойдат други да се заселят, а вие да поизмрете през това време. Да ви изтормозят цигански банди, да ви ограбват и обират, да ви ислямизират радикални ислямисти и да строят джамии, където им падне. И в един момент, тук да се каже: „В България няма българи, това е територия, която ще засели този, който дойде и иска да я засели.“
  Няма да стане! Аз виждам поколение, което расте с твърда убеденост в национализма. Днес проведохме форум на Националната младежка организация на АТАКА и аз видях млади хора, които поемат щафетата от нашето поколение. И в утрешния ден, дори нас да ни няма, аз съм убеден, че идеите на българския национализъм, идеите на АТАКА, които поставих на политическата сцена през 2005 г., ще живеят, ще намират не само отзвук, а и хора със сърце и душа, които ще ги продължават. Ще има хора, които ще казват: “ България за мен е най-висшата ценност, след това всичко останало.“ Защото българският корен, българският дух е неунищожим. Ето, това е заветът на Левски, който ние следваме. И аз нямам нужда от елейни слова, нямам нужда да се позовавам на измислени евроатлантически ценности, каквито не съществуват, а се позовавам на българските ценности. Българската вяра, българското православие, българската традиция, култура и писменост, която сме дали на всички народи, използващи днес кирилица и изповядващи източното православие! Всички те са наши дъщерни образования. И крайно време е да им го казваме и те да го признават – руси, сърби, всякакви православни народи. Те трябва да признават, че са получили писменост от нас.
  Затова, скъпи съратници, когато изляза да се състезавам за президент, ще говоря същите неща. Защото аз зная в какво вярвам, аз знам за какво се боря и то се казва БЪЛ-ГА-РИЯ!
  Нека всички национални предатели да бъдат изметени от политиката! Това е нашата мисия, нашата кауза! Ще дойде денят, в който български националисти ще управляват нашата родина България. Да живее България! БЪЛ-ГА-РИЯ!
  България свободна от всякакви посегателства, България свободна от чужди колонизатори, които я ограбват. От всички чужди фактори, които искат да ни заличат. България – управлявана от българи, от българския закон в името на всички българи, това е нашият идеал! Затова – да живее БЪЛ-ГА-РИЯ!
  На всички чакали от чуждите медии, които утре ще кажат, че сме викали „АТАКА!“ и „ПОБЕДА!“, искам предварително да обясня, че „АТАКА!“ означава атака на българизма, „Победа!“ означава победа над националното предателство, победа за България. Това е живо изпълнение на завета на Левски!
  Нека сега, скъпи съратници, да помълчим една минута в памет на най-великия българин Васил Иванов Кунчев. Благодаря на всички. Нека си тръгнем още по-силни, още по-убедени, още по-готови за битката за България. Да живее България!

 3. Koga da chakame pionerskata GERB organizacia? Gubim vreme izbori idvat!

  КОМУНИСТИ, КОМСОМОЛЦИ, ПИОНЕРИ

  Текст: Г. Авгарски
  Музика: П. Ступел

  Комунистите родината изграждат,
  комсомолците със тях строят.
  Пионери,
  пионери!
  Славен път ни чака – трудов път.

  Припев:
  Комунисти, комсомолци, пионери
  сме в един и същи строй.
  Комунисти, комсомолци, пиониери!
  заедно във труд и бой.
  ( винаги във труд и бой)

  Комунистите щурмуват небесата,
  комсомолците след тях летят.
  Пионери,
  пионери!
  Славен път ни чака –
  звезден път!

  Припев:
  Комунисти, комсомолци, пионери
  сме в един и същи строй.
  Комунисти, комсомолци, пиониери!
  заедно във труд и бой.
  ( винаги във труд и бой)

  Комунистите воюват със войната,
  комсомолците на стража бдят.
  Пионери,
  пионери!
  Славен път ни чака – трудов път!

  Припев:
  Комунисти, комсомолци, пионери
  сме в един и същи строй.
  Комунисти, комсомолци, пиониери!
  заедно във труд и бой.
  ( винаги във труд и бой)

 4. Радвам се, че адаша изказва безпристрастно мнението си 🙂

  Относно младежката организация – най-после някой даде възможност на младите хора в тоя град да се съберат и да се опитат да застанат заедно пред проблемите си. Повечето от нас си личи колко са гладни за промени и че искат да останат тук и да променят настоящето.
  Факт е, че единствено партия ГЕРБ се сети, че в тоя град има и млади хора и успя да ги привлече и събере.

 5. „Честно казано не сте в ред и трите коментара преди мен!“
  П.П. По-точно ДВАТА коментара преди мен!!!!

 6. Уважаеми г-н Цочев, добре ще е когато квалифицирате мнения на участници в този форум да оборвате написаното от тях, доказвайки твърденията си, а по възможност да напишете и ваш коментар. Лепенето на безпочвени етикети при всички положения не ви отива.
  Първите три коментара /два от които мои/, твърдя, че са напълно логични и обосновани.
  1. В статията пише, че Герб-младежи цитирам: „…се запътиха към клуба си, където се събраха и дискутираха настоящи проблеми и бъдещи планове и идеи. За да покажат подкрепата си към младите хора в Троян, г-жа Станка Лалева и зам-областният управител Сашо Данков присъстваха на събранието, като обещаха съдействие за идеите в развитие.“.
  В този първи коментар давам информация за финансовото състояние на Троян, което е повече от трагично, става все по-трагично и е „продукт“ от управлението на Герб-мъже. Този коментар е повод за бъдещи идеи от Герб-младежи как да не бъде досъсипан Троян от неадекватното, посредственото и доказано некадърното управление на Троян от собствената им партия на тези … Герб-младежи.
  2. Вторият „коментар“ /препечатана реч/ е свързан с първата част от статията, касаеща Великия българин Васил Левски. В самата реч всичко е казано и там е отговора защо я помествам тук. По-простичко казано – освен разни „цветарки“, които ползват тази дата да мият гузни съвести и с малко общи приказки, покрай Дякона да търсят собствени оправдание за погрома и националните предателства които нанесоха на България – има и друг начин, има и друг смисъл при отбелязването на тази черна дата в българската история.
  3. Третия коментар е косвен намек какво представлява една „комсомолска организация“, кому е нужна в този си вид и като цяло – една добра пародия, касаеща новите „комсомолци“.
  Нали не искате да ми кажете, че младежите на Троян са овце, които самостоятелно за нищо не стават и добре се появила Герб, че да поведе тези… овце. Лично аз имам много по-високо мнение за младите жители на общината.

 7. Боже, какви са селяни, как са си нарязали саламчето на големи парцали, а къде им е виличката и салфетката?

 8. За съжаление, 20-годишното медийно затъмнение в Троян след вътрешнокомунистическия преврат на 10.11.1989 г. не дава възможност и младите хора хабер си нямат кой и какви неща е вършил преди този червен преврат. Ще ви посоча само няколко „безобидни“ примера:
  1. Представете си, вървите си по улицата, спира ви милиционер и той преценява, че косата ви е дълга. Хваща ви за ръката, води ви в бръснарницата и като някаква овца ви стрижат, докато на милиционера му хареса.
  2. Вървите си по улицата облечен с „тесни“ панталони. Спира ви милиционер, вади ножица или нож и ви разпорва панталоните. Тесните панталони бяха символ на западния упадък и подражателство на битълсите / Beatles/. След години същото „упражнение“ се повтаряше с широките панталони /чарлстонките/. Пак били западен упадък и пак милиционерите ги режеха.
  3. Върви си по улицата младо хубаво девойче с хубави крака и …. минижуп. Спира я милиционер, вади печат и я дамгосва по краката като някаква крава. Минижупа също е западно влиние и е забранен от Партията и Комсомола.
  4. Великден. Решавате да отидете на църква. Ей така от любопитство някакво. Църквата е заобиколена от доносници на народната милиция и от комсомолци. Веднага ви записват. Намалят ви поведението, а семейството ви влиза в параграф „неблагонадеждни“. Може и да ви изключат от комсомола, където всички съвсем доброволно….задължително членуват. А ако не сте член на комсомола или с намалено поведение – не можете да кандидатствате в университет.
  *
  Мога да ви дам много примери, които звучат вече комично от дистанцията на времето, но от които никак не бе забавно тогава.
  Всичко това бе дикктувано и нареждано от БКП, а изпълнителите бяха народната милиция и ДС.
  Приведено към днешна дата – всичко това бе диктувано от др. С.Данков, висш партиен работник в ГК на БКП, а изпълнявано от др.М.Акимов, бивш началник на народната милиция.
  Днес те са вече „големи“ демократи, не се борят със „западния упадък“, даже вече са първи западняци. Има разбира се много двукраки същества, чиято амнезия ни им позволява да си спомнят кой кой е бил и какво е правил преди 20 години. Младите хора и те незнаят поради информационното затъмнение и манипулиране на историята в този град. Строителите на „недоноШчета“ /справка Т.Живков/ от преди 1989-та се оказаха днес първи строители на капитализма в Троян. Какво построиха за тези 20 години – всички сами виждате. Разбира се, те и днес отново държат обществените пари, институциите, манипулират и контролират безмозъчните двукраки и си купуват безпроблемно властта.
  Честито на по-бедителите!
  Честита по-беда!

 9. Знаете ли, защото младите няма как да помнят, а възрастните са с амнезия и не помнят – каква епична битка водеха дугарите Сашо Данков и Минко Акимов като висши предстваители на БКП и Народната милиция с чуждите радиостанции. Знаете ли какъв апарат се поддържаше за заглушаване на европейските и световни радиостанции? Дойчевеле, Гласът на Америка, Свободна Европа и т.н. Другарите Данков и Акимов зорко следяха европейските държави да не ни „развратят“ и с всички сили пазеха социалистическите завоевания /оказали се по-късно недоноШчета/. Днес другарите Данков и Акимов вече са господа и първи европейци. Като Пурко от „Господин за един ден“.
  Знаете ли, че програмата на единствената телевизия свършваше в 22 часа?
  Знаете ли, че за да си купиш свястна книга /книгите бяха един от малкото източници от които черпехме информация за белия свят/, трябваше да се предаде определено количество стара хартия. С бележката от вторични суровини отивате в книжарницата и там получавате желаната от вас книга, но в комплект с партийна литература, в която партийна литература четете за и от хора като другарите Данков и Акимов, както за и от техните организации – БКП и народната милиция.
  Днес другарите Данков и Акимов са пример за демократично управление, пример за подражание от Герб-младежи и нямат нищо, ама абсолютно нищо общо с това, което са били или правели преди 20 години. Ако не вярвате – покажете ми някой троянски вестник, където да пише обратното.
  Не само в медиите, вижте другарите и другарките от СДС, ДСБ, ВМРО и т.н. как са се метнали на врата на Герб-мъже… и жени? Тези много десни и демократични партии също легитимираха Герб Троян като демократична партия, а нейните лидери и представители на бившата комунистическа номенклатура като големи демократи и дори антикмунисти. Сигурно трябва да е така, защото няма как да разберем тази любов необяснима между Герб и всички останали партии без АТАКА!!!!!!!!!
  Сигурно е така, а един мармот свива едни шоколадчета на Къпинчо.

 10. Точно пък Данковия не мисля, че е пример за подражание, ама изобщо!

 11. Господин, другарят Данков е лидера и лицето на партия Герб Троян. Ако лидера и лицето на една партия не е пример за подражание за младите комсомолци в тази партия – то тогава този лидер не би бил лицето, а някоя друга част от тялото на тази партия.
  Не сте прав, дори на снимката се вижда др.Данков /ваше дясно спрямо саламчето/ как стои /седи/ пред комсомолския актив на Герб и сигурно дава ценни указания. Така се раждат идеите, за които пише в статията. Гледаш другаря Данков, гледаш нарязаното саламче и те, идеите, потичат една след друга.
  Възможно е др. Данков да е споделял спомени пред неокомсомолците, какви епични битки е водил преди 10-ти ноември 1989-та година със силите на мракобесието и за утвърждаване на европейските и демократични ценности в нашия мил китен и все по-благоустроен и проспериращ малък градец.
  Възможно е др.Данков да е чел пасажи от мемоарите на др.Акимов за неговата още по-епична дисидентска и антикомунистическа дейност.

 12. Едва ли някой от Герб-младежи е в състояние да обясни политическия характер на тази партия. Какво представлява, каква политическа философия и доктрина има и защитава. Не питам др.Данков, защото той в едно интервю не можа да обясни дори, какво представлява абривеатурата ГЕРБ.
  *
  поради тази причина, ще подпомогна Герб-младежи и дори ще дам, перифразирайки едно разумно обяснение, защо Герб Троян спечели изборите с такова мнозинство
  *
  ”ГЕРБ” Троян е всичкото това, което сме.
  Което сме ние – с нашето подличко желание да прецакаме другарчето, да излъжем майка си, да съблазним доброто момиче, да не си платим сметките, да не си върнем дълга, да не ни пука за нищо!
  ”ГЕРБ” Троян е това, в което ние вярваме.
  А ние вярваме, че нещата са прости, важното е да знаеш как да му намериш цаката.
  Ние гледаме да ударим в кантара, да надпишем сметката, да откършим няколко големшки царевици от чуждата нива и 5-6 килограма едри гроздове от чуждото лозе.
  Ние искаме да живеем в града, но да си останем селяндури.
  Ние учим, за да имаме дипломи, а не знания и можене.
  Ние лягаме хоризонтално с големия чичко или богатата лелка, за да тръгнем успешно вертикално.
  Ние не искаме да развиваме това, което имаме, а си тъпчем силикон в биографията, амбициите, слабините и бюста.
  Ние сме неистово убедени, че лъжецът, който не е уличен в лъжа е говорител на истини от последна инстанция.
  Ние сме фанатично убедени, че крадецът, който не е хванат на местопрестъплението е продавач на надежда и вяра.
  Ние смятаме събирането на опърпани левчета за кампании от типа „Българската коледа” като висша форма на милосърдие, а в същото време се самоубеждаваме, че да премълчим, когато ни казват, че един милион лева са изчезнали от общинския бюджет за 2011 г, и бог знае къде ще отидат, заради безумното управление на Герб Троян, е висша общинска управленска мъдрост.
  *
  Е, драги мои троянски съселяни – за това, за което сме, дойде време да си платим… с лихвите!

 13. Нямам думи и тук.. ГЕРБ-чавдарчета предвиждат ли де?
  Бог нема да опази България..

 14. Г-н Станев, първо да стигнат до изграждане на пионерските организации, па тогава чавдарчетата, много бързате струва ми се!
  А, Бог ще опази България, не се страхувайте.
  Нужно е да преживеем кармата си, която сме сътворили през вековете, колкото и да ни е трудно, мъчно и тежко.
  Те ГЕРБ, без да имам политически пристрастия към която и да било политическа партия, тук и по света, май я обърбальоцаха, като че ли???!!!! Ще поживеем, ще видим, ако е рекъл Бог, дано се вземат в ръце и намерят верния път, но?!?!?!?! едва ли, като гледам какво става и какви „мъдри“ решения вземат??? Пак само приказки, сложни словосъчетания, подбор на красиви думи, този път обозрими във времето перманентно продънващи се обещания, но не и перфектни кадри, поне там където имам пряк досег с тях. Дано да греша?!?!?
  Със здраве! Не отписвайте България и Троян. Бъдеще има!

 15. ARVi, отписал съм България през 94-та. От тогава живея в Холандия. Бил съм и чавдарче, и пионерче, и комсомолец. Благодаря!
  За Нова година бях в Троян за последно. Беше хем весело, хем тъжно. Не видях обаче никъде бъдещето за Троян, дори и на Нова година.

 16. Г-н Станев, моите почитания, но съм убеден във бъдещето на града ни и държавата ни. Ще възкръснем, ще видите. Кармата ще я преживеем, като изстрадаме всичко достойно и ще просперираме в най скоро време, убеден съм. Вярно, че на пръв, а и на по-следващ поглед нещата тук са безнадеждни. Ще намерим изход. Трудно ще ни е, но ще успеем. Трудно е сега защото голямата част от населението ни е с предишната соц. нагласа, че някой друг е отговорен, че някой, като месия ще дойде и ще ни избави. И избавлението ще се случи, но след като всеки един от нас направи необходимото за себе си и когато се получи всенароден консенсус за това какво всеки един от нас следва да промени в себе си, да направи за себе си, как да се съобразява със законите н , макар, че те сега не са в най удобен и добър вид.
  Иначе уважавам мнението ви, въпреки че е песимистично. Вярно тук е трудно, но е преодолимо.
  Със здраве.

 17. Радвам се, че има и оптимисти.
  Като си идвах, успях да надникна зад бариерите на Елпром, а там не видях нищо оптимистично.
  Вчера гледах клипчето от Общинската сесия, а там видях нещо различно – един човек говори през цялото време, а никой не искаше да го слуша. Преди 20 години беше различно, ако някой вземеше думата всички го слушаха с охота, и в лека дрямка успяваха да задържат дясната си ръка в хоризонтално положение за да бъде отчетен техния положителен глас..
  ARVi, вие изгледахте ли тази последна сесия?

 18. Г-н Станев,моите уважения към Вас и мнението Ви,но не преглеждайте само последната сесия.Вижте всички сесии.Така ще се убедите,защо има хора,които не са съгласни с ИП.Години наред едно и също,едно и също.Думите са абсолютно еднакви както на тази сесия,така и на първата в която е присъствал.Много уважававах мнението му,но както сега всички критикуват местния Общ.съвет барабар с Кмета,че нищо не правят,така критикувам и ИП,че всичко му е само думи а действия никакви.В Троян има живот,проблема е,че има дефицит на кадри.Ако се справим с това,светлината в тунела ще се види много ясно.Положението на града е същия както на всички по-малки градчета в България.Но вярвам,че има надежда.

 19. Дива /БП/, не ви ли омръзна да ходите по петите ми и да лъжете, да демагогствате и да омаловажавате всичко, което единствено 3-ма души, избрани с листата на Атака, се опитват нещо да правят и да променят нещата в този западащ град и община? Кои мои думи, действия и направените стотици предложения в ОбС критикувате и определяте като „никакви“. Конкретно, моля!!!
  Можете ли да обясните как 3-ма души са в състояние да съставят мнозинство в ОбС и да прокарат какво да е решение за изпълнение, след като срещу тях винаги има 26 други общински съветника от ВСИЧКИТЕ останали други партии общо 9 на брой и които 3 години буквално демонстрираха безрезервна подкрепа и патетична сплотеност около все „по-мъдрото“ управление на г-н Кмета и Герб?
  Мога да ви посоча десетки предупреждения чрез нашите критики през тези изминали 3,5 години, които вече са факти и от които факти днес има все повече недоволни.
  Нещо повече, наближиха изборите и определени общински съветници започнаха да се правят на „умрели лисици“ и да питат що това е така или не е така, забравяйки, че самите те са го гласували и нещо повече – репликирали са, противопоставяли са се, осмивали са и са се борили срещу опитите на мен и колегите от Атака да спрем това решение на мнозинството в ОбС Троян. Ето ви конкретен пресен пример от предишната сесия. Общинска съветничка и съветник питат и „протестират“ защо в Троян са най-високи данъците на автомобилите? Преди три години единствено аз и колегите от Атака се борихме срещу това увеличение от 50% на данък автомобили и 34% увеличение на данъка за сградния фонд, което е необосновано и държахме увеличението да е единствено на база процента на годишната инфлация. Точно тези двама общински съветници, които сега „протестират“, точно същите те скочиха тогава срещу нас, след което заедно с останалите други общо 26 общински съветника си гласуваха това увеличение. Днес реват и питат защо е така и изпращат Дива /БП/ да лъже и демагогства по адрес на Пеевски и колегите му от Атака.
  Друг пример. Точно преди година с колегите от Атака предложихме да се създаде общинска фирма, която да създава, обслужва и управлява проекти по европрограмите. Да подпомага чиновниците от администрацията и най-вече – да помага на малкия бизнес, на малката организация, на малкия човек за участието му в тези европрограми. Помните ли какъв вой се надигна срещу нас? А вие, Дива, помните ли какви гадости писахте по мой адрес? Бяхме дали пълна разработка, структура, рамка на дейностите и т.н. на тази необходима за Троян общинска фирма. Всичко беше отречено, заклеймено, обругано и осмяно в ОбС Троян и някои троянски медии. На последната сесия научаваме, че кмета щял да назначава някакви нови чиновници на заплата в администрацията, които щели да се занимават /какво откритие/ с част от предложените преди година от нас дейности. В кметската „идея“ гражданите и малките фирми отново са „извън борда“ и тези нови и платени с вашите данъци чиновници отново ще обслужват единствено проектите на администрацията. А нашата идея беше общинската фирма, която предложихме, да се самоиздържа и дори да носи печалба на общината. Питам – защо все пак загубихме една година? Защо плюхте по Пеевски и колегите му от Атака тогава, а днес някой с огромно закъснение ползва идеите и предложенията им, макар в порочен и осакатен вид?
  Примери мога да ви дам десетки. Това обаче е малкият проблем.
  Големият проблем е, че ОбС Троян, като политически орган на местното самоуправление не се занимава с политика. С местна политика. Не се занимава с политика, защото се оказа, че с изключение на Атака, нито една от политическите партии нямат политическа програма, нямат политическа визия за развитието на Троян, а мнозинството което са си образували тип „всички срещу Атака“ не е на програмна основа, а на някакъв механичен сбор от общински съветници. Единствено Атака има политическа програма, отстоява си идеите и политическата визия за развитието на Троян, но…сме само 3-ма срещу 26 об.съветника. Въпреки това продължаваме да се борим и да опитваме да променим нещата, да променим порочния политически модел /Модела БСП/ на общинско упраление, което е най-важното и от което идват всички беди. Всичко това е политика и като всяка друга наука, политиката също изисква подготвени хора и спазването на точни политически правила. Администрирането не е политика. Механичните, безмълвните и безкритичните гласувания от общ.съветници /като изключим Атака/ на точките внесени от кмета в ОбС – също не е политика.
  и т.н.
  Дива, с постоянното ви усърдие да обяснявате по форуми и сбирки колко съм „лош“ няма да изненадате никого. Троянските медии самостоятелно или след ценните указания на г-н Кмета и слугинажа около него, отдавна информираха целокупното население за този „неоспорим“ факт. Сега остава да обясните /ако ви стиска/ – как така вие, „добрите“ от останалите общ.съветници, партии и техни симпатизанти съсипахте Троян по време трите мандата на БСП и буквално го досъсипахте по време на днешния мандат с мнозинство около Герб.
  Обяснете как възнамерявате, образно казано, да вдигнете 200 км/час с един трабант, независимо, че на спидометъра му пише максимум 120 км/час? Като го пребоядисате в червено? Като го пребоядисате в герберово синьо? Или като правите заклинания, обругаване и заклеймяване на общ. съветници, избрани с листата на Атака?
  Как?
  Въпреки всичко, пожелавам успех в „благородните“ ви начинания. Ако се наложи и поискате – може да потвърдим и да си признаем колко сме „лоши“ и колко „лошо“ работи Атака в ОбС Троян. Все пак Атака държим 47% от общата работа на днешния ОбС и имаме богат избор от „лоша“ дейност, поради която причина нито едно от стотиците ни предложения не бе прието и на нито едно от стотиците ни предупреждения не бе обърнато внимание. Останалите 53% са работата на останалите 9 /девет/ партии в ОбС Троян. Една „прекрасна“ работа, от чийто последици днес се радваме на толкова големи „успехи“ и „благоденствие“.
  Ако позволите едно напомняне, уважаема Дива, на сесиите на ОбС Троян не се ходи с кирка, лопата или трион. На сесии се ходи с много предварителна подготовка, с много информация, с осмислени и обосновани предложения, с осмислени и обосновани критики към предложеното по точките от дневния ред. Очакванията са на тези сесии да се води дебат, а не да се копае и да се садят зеленчуци. За съжаление дебати в ОбС няма. За един дебат са необходими поне две подготвени групи от хора. Репликирането и най-често безмълвното отричане на всичко предложено от Атака – не е дебат, а сцена от тъпа махленска вечеринка на квартални алкохолици. Съжалявам, но вината не е наша!

 20. Благодаря за вниманието ИП,но се обърнах към г-н Станев.Вие наистина ми втръснахте,просто всичко е едно и също.
  Абе вие не работите ли?

 21. Дива, гледах и предната сесия тази вечер. Малко по-интересна беше. Но съвсем малко. Вие гледахте ли я? Замисляте ли се защо Троян се намира на това незавидно икономическо и социално положение днес? Защото няма кой да го води напред, нали? Някакви мълчеливи общински съветници, събрани от кол и въже решават бъдещето на този град … някакви които вие сте избрали за да ви оправят. На този общински съвет на всяка една партия и трябва по един човек, като Пеевски, ако искате някога Троян да прогресира. Чудя се, след като сте толкова будна, кого в този общински съвет или партия бихте подкрепили?

 22. Ха, трябвало на всяка партия по един Пеевски?
  Вие нормален ли сте, господине?
  На кой му трябва такъв ноулайфър, дето се мисли за политик, а единственото което прави е да драска по форумчета по цял ден?
  Какво реално е направил Пеевски за Троян за толкова време?
  Освен, че повтаря едни и същи изречения всеки ден, само че по различен начин.
  Реве против ГЕРБ, че имат младежи.
  Ми вместо да дреме в интернет, да ги беше привлякъл в Атака !!
  Че е „буден“ – ок, ама че е деен…не мисля. Писането по форуми 24/7 за мен не е дейност на политик.

 23. Г-н Булшит, наистина не знам какво е направил Пеевски за Троян, говоря по принцип, като акцентирах върху неговата активност. Предполагам, че при положението в което се намира сам срещу един общински съвет няма никакъв шанс да направи каквото и да е.
  Какво обаче направиха останалите общински съветници за Троян?
  В днешно време, един от най-често използваните начини за комуникация между хората е интернет, ако политиците ни се интересуваха какво мислим за тях, щяха да са в мрежата и 25/7, обаче те са недосегаеми за масите и не ги е еня хич за това което мислим ние.

 24. Като иска диалог с хората, да излезе на улицата бе!
  От къде имаш гаранция че коментиращите тук са в Троян и ОТ Троян?
  Може да са само анонимни дразнители…
  По улиците е пълно с троянци, като иска да помага и комуникира, да излезе на улицата и да прави диалози с народа..

 25. Уважаеми Булшит, бихте ли споделили кое и какво според вас е „политика“ и на какви критерии трябва да отговаря някой, че да бъде удостоен по тези ваши критерии за политик?
  Няма как да ви се разсърдя заради квалификациите и обидните реплики. Знам за новите „решения“ и „разпоредби“, с които чевръсти поклонници на днешната неокомунистическа власт са натоварени с отговорната задача да „обнародват“ поредните разкрития и обвинения срещу мен и организацията, която представлявам. Конкретно:
  1. „Пеевски не е политик“ – естествено, че не съм. Пеевски и Атака единствени от 10-те партии, представени в ОбС има ПОЛИТИЧЕСКА програма. Единствени те говорят и изискват от останалите партии да се прави местна политика в ОбС, да се приеме местна управленска политическа програма да се спазват елементарни политически правила.
  Извод: според Булшит и господарите му, политик е онзи, който вместо политическа програма раздава кебапчета, пържоли и книжни шапки. Политик е онзи, който си закупи /или му закупят/ власт с предварително заграбени и окрадени от народа пари и успее да сплаши или купи троянските медии, които с телешки възторг да му припяват, че е политик.
  2. „Пеевски нищо не е свършил“ – естествено, че нищо не съм свършил. Какво са някакви 47% от работата на ОбС Троян. Тази „идея“ е малко по-старичка и се роди, когато преди около две години извадих първата статистика кой какво работи в ОбС Троян. Признавам – добро попадение. Върви доказвай, че с трима общински съветника можеш практически нещо да прекараш в ОбС и то да бъде реализирано на практика. Разбира се, след като са изпълнявани решенията на ОбС само от и на мнозинството от „добрите“ и след като резултата е повече от плачевен – има ли значение, след като пак Пеевски ще бъде изкаран виновен от слугинажа на неокомунистическата троянска власт и подопечните и медии.
  Извод: Работа в ОбС върши онзи, който през целия мандат мълчи като пукал, нищо не предлага, гледа с умиление в посока кмета и приближените му фаворити и гласува винаги със „За“ предложенията на кмета. Е, в предизборната година може и да не гласува винаги „За“, за да го посочат някои медии като голям герой и борец.
  3. „Пеевски драска по форумчетата. Това не е дейност на политик. Вместо да работи, стои пред компютъра 24/7“ – тук имаме дублиране с цел укрепване на тезата „Пеевски не е политик“. Така е, нали още в т.1 се разбрахме, че не съм политик. Съжаляам, ама наистина стоя по толкова време пред компютъра. Даже пред два компютъра. Професията ми е такава, не е заради политиката. По интересното е кое и защо роди тази теза от „достойните“ ми „анонимни“ опоненти. Наистина през последните месеци доста често пиша в този сайт, защото единствено в този сайт имам достъп да контактувам с жителите на общината. В останалите троянски медии достъпа ми е ЗАБРАНЕН още от началото на 2008-ма година. Само че и това дразни апологетите на днешна неокомунистическа върхушка и техните сателити. Това също трябва да се осмее и неглижира. Опасно е! Тук се изнасят от Пеевски данни и събития, които никак не кореспондират със становищата на официалната власт и удобното тиражиране в послушните и опитомени троянски медии и журналисти.
  Извод: За да бъде уважаван кой да е „политик“ или „не политик“ като Пеевски, писането по форуми е противопоказно. „Политикът“ трябва да се крие като плъх в дупката си, да не общува пряко с гражданите, да пише и говори само това, което е спуснато и разрешено от официалната власт. Властта на „добрите“. „Добрият политик“ трябва да говори НА гражданите, само чрез медиите, от някаква трибуна или чрез PR-а и слугинажа си. „Добрият гражданин“ не говори с „политика“, а само слуша.
  Това иска да ни каже уважаемият Булшит в „справедливите“ си гняв и оценки.
  Елементарното възпитание изисква, когато някой пише с инициалите си и не е анонимен, още повече публична личност – да не бъде нападан и обругаван безпардонно и неаргументирано от някой анонимен. Но, това е все пак някакво си възпитание, норми и правила на общуване…. на кой ли му пука!
  Защо да се задават въпроси, макар и на един „не политик“, и да се търсят отговори и информация? Къде по-удобно и приятно е да оплюеш и заклеймиш някого с общи приказки, с недоказани обвинения, без аргументи и факти, като си се скрил като торен червей зад някаква измамна анонимност? Няма лошо, средностатистическият простак също има нужда от забавления. Какво ли друго му остава в тоя пропадащ и умиращ град, за което той и подобните му носят не малка вина и която собствена вина се опитват да пробутат по сметката на някой … „не политик“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.