Височайш гост от Австрия в Априлци

На 16 септември община Априлци по повод откриването на учебната година посрещна временно изпълняващия длъжността посланник на Република Австрия в България Негово Превъзходителство Волфганг Кучера.
В 09:00 часа беше открита учебната година в ОУ „Васил Левски“-Априлци.На церемонията присъстваха Райко Райков – началник на Регионален инспекторат по образованието – Ловеч, Бенко Вълев – кмет на община Априлци, Пепа Колева – председател на Общински съвет – Априлци, и Красимира Димова – дългогодишна дарителка по различни социални и образователни проекти в планинската община.

В 11:00 часа беше издигнат училищният флаг и в Професионална гимназия по туризъм „Иван Марангозов” в Априлци. За ремонт и обзавеждане благодетелката Красимира Димова е дарила в профилираното школо сериозна сума пари. Изцяло са обновени жилищните условия, направени са нова всекидневна с интернет връзка, занимални за учениците, напълно са преобразени стаите, където са настанени бъдещите специалисти по ресторантьорство и готварство.
Пресцентър на Областната управа

Публикувано в ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.