Засадено кедрово дърво в Националното изложение в Орешак символизира отношенията между Ливан и Троян

liwan troyanТроян, 18 април /Даниела Балабанова, БТА/
Сузан Музи – временно управляваща посолството на Ливан в България, е посетила Троян и Орешак, съобщават от общинската администрация. В Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата /НИХЗИ/ в Орешак Сузан Музи, заедно с кмета на община Троян Донка Михайлова и управителя на Изложението Иван Чакъров, е засадила свещеното за Ливан кедрово дърво. То е донесено от Ливан е и подарък от Музи като символ на отношенията с планинската община.
Повод за визитата на Сузан Музи е било желанието й да се запознае отблизо с даденостите на града, жителите, да се срещне с кмета на общината и да посети НИХЗИ, където се организира традиционният Фестивал на занаятите и изкуствата.
Михайлова е разказала накратко историята на града. Управителят на Изложението Иван Чакъров е запознал гостите с възможностите, които изложбените зали предлагат, както и с опита от състоялите се международни изложби през последните години. Сузан Музи и Михайлова са се договорили за бъдещо участие на Ливан във Фестивала на занаятите и изкуствата. Обсъдена била и възможността за самостоятелна изложба в НИХЗИ, представяща Ливан. По повод на предстоящия бизнесфорум на Ливан в България били разменени и идеи за сътрудничество с троянски предприемачи.
По време на визитата си Музи е посетила и Троянския манастир, където се е срещнала с игумена – Величкия епископ Сионий.
/НЗ/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.