14 thoughts on “Без коментар – Шахти 2011”

 1. Въпросната яма се намира на кръстовището на Каравелов и улицата за болницата. Моля властимащите да вземат мерки по проблема !

 2. Като попадне колело на автомобил и водача загуби управление и утрепе човек на тротоара, кой ще е виновен? Ремонта(повдигането) на ревизионната шахта е задължение на общината. И сега е момента преди да е готов общинският бюджет за 2011г. да се предвидят средства за подобни ремонти(щото освен РШ има за повдигане и ДШ). Снимката пак ми напомни за шахтата пред имота ми на ул. “ Хр. Ботев“. Тя не е в този вид(ремонта на канализационната мрежа се направи пред 2010г) но когато премине МПС по капака и , издава силен шум(клопане) с което трудно се свиква особенно през ноща. Тя е нова, но за сметка на това некачествена(капака не приляга на пръстена).

 3. ЕM/SI , Вас ли да уча какво да сторите в случая или си купете тампони за уши или урлътнете шахтата с гума. Ако я уплътните ще свършите работа на общината и те ще икономисат пари от ремонта. Ще остане преходен остатък в общинския бюджет в края на годината, а и може някой общински служител да Ви почерпи една бирка на…… Лебеда например. Супер нали ? Така всеки троянец ако реши сам проблемите по инфраструктурата, които са се появили в полезрението му, ще е най добре за бюджета и за общината, но само че ще станат излишни, май.

 4. АРВи без общината неможе. Вариантите са два: или общината ти решава проблема при подадена от теб жалба или научно ти обяснява че в рамките на този бюджет това не може да стане. И това е при положение, че си ги сигнализирал, а аз не съм. Няма да споменавам че има гаранционен срок, който общината може да потърси от строителя и уплътняването на капака да е за сметка на строителя. Има и вариант 3 дето го предлагаш-аз да се заема и със стара вътрашна автомобилна гума да уплътня(вече има граждани които го направиха на места по ул. “ Христо Ботев“), но карат бързо и може да ме отнесе някой фитипалди, докато се гъзурча около РШ-то, та да отворя работа на доктори и РПУ Троян.

 5. ЕM/SI, риска при гъзуренето около РШ-то е още по голям, като се има в предвид, че „Ботев“ е двупосочна и някой „джигит“, може да Ви изненада ОТЗАД. Най удобен май е четвъртият вариант да си запушваме очите и ушите и да не ни пука, като оня от Вица с доктора – пак се на_ирал, но не му пукало, след хапчето.
  Но е добре дори шегувайки се да се сигнализират компетентните органи за нередности и безобразия. Дори под формата на шеги, никой по никакъв начин не ги освобождава от отговорност.
  Със здраве!

 6. От снимката ясно се вижда антистроителството при монтажа на тази шахта. Тя не е единствена. Колко ли може да струва някой строителен инженер да направи проект за монтаж на шахти?

 7. Не е антистроителство Барон. Шахтата е там поне от 25-30г. Има технология за изграждане на РШ и не е от вчера. Проблема са тежките товарни машини на които тя не издържа, а и не е проектирана за 30 тонен камион. Счупена е стоманената гривна, оттам бетоновия конус и започва пропадане.Прави се рехабилитация периодично, което за нея(шахтата) не е правено най-вероятно никога. Без текуща поддръжка не може и това е резултата. По принцип мога да отговоря колко струва проектирането на подобни съоръжения. В строителството цената е гледна точка. Справочниците на Строй експерт консулт София/СЕК/ могат да се приемат за някаква база. (Поне аз ги ползвам.)Цените в проектирането са също гледна точка, но там ими поне минимални цени за проектиране. Зависи на възложителя колко му се дава и как е пазара. Сега както няма пари, проектантите така са изгладняли, че нямат много претенции. Мога да те светна драги ми Барон на прогнозна цена за ремонта на шахтата-тя е окоро 350 лв. и се използват специални материали(смес) които хем са здрави, хем са издръжливи на студ(мраз)сол и луга, хем са пластични. И тук може да падне прогнозната цена-въпрос на договаряне та може и за 200 лв. да ми я направят ако предложа примерно повдигане на 10 бр.Ползва се и кръгова фреза. Въпроса е дали в бюджета си за 2011г. общината ще предвиди подобни разходи. Демек опира до пари.

 8. ARVi,EM/SI,здравейте липсвахте ми :).Истински се наслаждавах на вашите коментари.Но това с газуренето,ако го бях направила аз,щях да предизвикам пътна катастрофа,а аз нямаше да пострадам 😉

 9. Вероятно имате здрава задница мадам? Моите почитания! 🙂

 10. Шегата не е типична за мен,ама виното е виновно 🙂 Пък и исках да ви разсмея,Д-р Путкаров…/странен ник/ 😉

 11. Здравей Дива. Къде изчезна напоследък? Изгуби се ей тъй, на! Дано не си имала проблеми.
  Инсталирах си нова антивирусна програма и много често игнорира този сайт. Просто иконата става черна и ми отказва достъп до сайта. Гъзуренето не го приемай в буквалния смисъл. В преносния почти всички сме се нагъзурчили в някаква неадекватна стойка и непостоянна посока, а пък ако намесим и времето ще стане една трудна за обяснение ситуация. Затова се въздържам от по – нататъшни коментари.
  Със здраве.

 12. Здрасти ARVi,добре съм,още рипам 🙂 .Загубих се не по мое желание.Като казах липсвахте ми не излъгах.За проблеми…то кой ги няма,но за мен,да кажем,че отгърнах следваща страница.Дано ме разбираш.Надявам се да съм тук по-често.Със здраве 🙂

 13. Аз пък се радвам, че за пореден път НАШ СИГНАЛ стана повод нещо в града ни да се промени към добро.
  Тази шахта, както и шахтата пред хлебопекарната до санаториума, вече са укрепени и няма и следа от дупките.
  Подобни случки ни показват, че това което правим ИМА СМИСЪЛ.
  Скоро ще опитам да предложа снимков материал в потвърждение на думите ми !

 14. Антистроителството при тази шахта е ВИДИМ факт и не е функция на времето. Стоманения пръстен за който говорите няма никаква носимоспособност, не се разчита на такава и има други функции. Какво означава, че камиона бил 30 т.? Ами да се изчисли натоварването за 30 т. плюс динамичното натоварване. Почти не съм виждал добре изпълнена шахта в частта, където бетонов пръстен трябва да предава товара към строителната почва плюс към подзида от самата шахта. Един път самия бетонов пръстен е подложен на огромна концентрация на напрежения изискващи специална армировка като вид и начин на монтаж. Второ – няма достатъчна фундаментна площ. Трето – самата строителна почва не се обработва и уплътнява предварително с цел поемане на високо и динамично натоварване. Четвърто – самите шахти /в дълбочина/пропускат влага към околната почва, овлажняват я и компрометират носимоспособността и. Плюс набъбване на почвата при определени моменти и състояния. Какви пластификатори ще сложите в бетоновата смес за по-добра мразоустойчивост, корозоустойчивост, водоплътност и т.н. – това е допълнителен въпрос. Във всеки случай за „пластичност“ дума да не става.
  Въпросът с проектантите беше риторичен, но е добре да знаете, че един качествен проект не е функция от „изгладнял“ или „охранен“ проектант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.