Гръцката община Драма е потърсила сътрудничество с Община Троян

Íàöèîíàëåí ïðåñêëóá íà ÁÒÀ - ïðåñêîíôåðåíöèÿТроян, 3 юни /Даниела Балабанова, БТА/
Гръцката община Драма, представлявана от кмета Кристодулос Мамсакос, е потърсила сътрудничество за реализиране на общи проекти с Община Троян, съобщават от администрацията на планинския град.
Делегация от Троян, водена от кмета Донка Михайлова, по покана на Мамсакос е била на двудневно посещение в Драма. Целта е била обмяна на опит в сферата на културните събития и обсъждане на възможностите за взаимна работа. Българските гости са посетили гръцкия град по време на традиционния Фестивал на виното и културата.
При срещите си представителите на двете общини са обсъдили бъдещо реализиране на съвместни проекти с европейско финансиране, сътрудничество за фестивалите, организирани от двата града, осъществяване на културни и младежки обмени, работа с бизнеса.
Кметът на Драма е изразил готовност да потърси сред бизнес представителите такива, които биха проявили инвеститорски интерес към Троян. Планинската община от своя страна ще покани танцов състав от Драма, който да участва в някой от предстоящите фестивали в града. Кметът на Драма е поел ангажимент да предостави на Община Троян щанд по време на известния Коледен базар, на който хора от туристическия бранш да промотират възможностите на общината за туризъм и да предлагат няколко конкретни пакета за отдих и почивка в Троянския Балкан.

Източник: БТА

Публикувано в ОБЩИНА с етикети , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.