Община Троян с престижна награда ●Администрацията бе отличена за особени постижения в областта на географските информационни системи

Община Троян с престижна наградаНа 19 ноември за 16-та поредна година България отбеляза Световния ден на географските информационни системи (ГИС). На тържествена церемония в София, бяха връчени годишните награди за специални постижения в областта на ГИС. Раздадени бяха отличия в три категории – „Централна администрация“, „Регионална и местна администрация“ и „Частен бизнес“.

За съвременен подход в прилагане на ГИС за популяризиране и развитие на туризма в категория „Регионална и местна администрация“ тази година бе отличена Община Троян. Изпълнителният директор на Фондация за реформа в местното самоуправление Здравко Сечков връчи приза на кмета Донка Михайлова.

Официален организатор на това престижно събитие у нас е компанията „ЕСРИ България“. Близо 400 представители на централната и местната власт, бизнеса, неправителствените организации и академичната общност в страната се включиха в официалното откриване и тържествената церемония по награждаването.

Всяка година през ноември светът отбелязва Световния ден на географските информационни системи, които са модерни, многофункционални, компютърно базирани технологии, явяващи се мощен инструмент при планиране, проектиране и вземане на управленски решения във всички обществени сфери и бизнес с различен характер и мащаб. ГИС-технологиите намират и все по-голямо приложение в работата на администрацията при разработване на електронни административни услуги и за повишаване ефективността и прозрачността в нейната работа.

„Наградите са признание за изключителните постижения на всички отличени. С всяка изминала година ГИС-проектите в България са на все по-високо световно технологично ниво, което от една страна ни радва, но от друга, е и голяма отговорност и ангажимент за работата ни занапред“, каза Евгения Караджова, управител на „ЕСРИ България“ по време на церемонията.

Маргарита ГЕНКОВА

1 thought on “Община Троян с престижна награда ●Администрацията бе отличена за особени постижения в областта на географските информационни системи

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | Община Троян с престижна награда ●Администрацията бе отличена за особени постижения в областта на географските информацио

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.