Пеевски разкритикува наредбата за почетните отличия

Пеевски разкритикува наредбата за почетните отличияЛидерът на Атака инж.Илиян Пеевски предложи на председателя на Общинския съвет Ангел Балев да свика председателски съвет, за да се обсъди направата на нова наредба за почетните отличия. Причината – сегашната е несъвършена, „порочна“ – както я определи атакистът.Според него трябва да спре смесването на живи и умрели, както се върши от две години насам при даването на отличия, а и да се постигне такава прецизност, че да не се стига до прецеденти. Според Илиян Пеевски прецедент сега е това, че Общинският съвет предлага за награда общински съветник, какъвто е случаят с Илиян Тодоров, съветник от ГЕРБ, както и факта, че за по-големи успехи спортист се предлага за по-ниската степен отличие, тъй като по-голямата вече му е присъдена. Оказва се също така, че треньорът ще има по-висока степен от спортиста олимпиец, а по цял свят да имаш представител на олимпийски игри е нещо изключително голямо. Пеевски хвърли и обвинение към свой колега – председателя на клуба по биатлон /Минчо Топалски/, че откраднал идеята на Атака за номинациите на олимпийците ни от зимната олимпиада.
А ние ще добавим, че наредбата е далеч от демократичните практики. Тя например лишава отделния гражданин от възможността обосновано да предлага заслужили според него личности за почетни отличия на Троян. Това той може да направи единствено чрез общински съветник или чрез инициативен комитет. Такава възможност би трябвало да съществува – иначе излишно и бюрократично се удължава пътят на дадено предложение, губи се време.

6 thoughts on “Пеевски разкритикува наредбата за почетните отличия”

  1. А вие двамата какво предлагате? Хайде, Левскарчето тъпо и залупено, ами вие, Архонте? Това ли успяхте да сътворите?

  2. Като Матросов пред амбразурата. Сакън да не падне косъм от главата на Пеевски. Тоя студент е по-твърдоглав и праволинеен и от червена бабичка… Огледай се, бре, момче…20 години минаха вече…

  3. Момчета, вие нещо не сте в час, айде марш в класната стая! Кандидатите за студенти, както и футболните фенове, първо да минат през психоложката, да споделят какво ги преследва.

  4. Даскалицата да мълчи и да внимава в час 😉 Да се обажда само когато види зелен кон 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.