Поздрави от земята на кенгурата и крокодилите!

Илиян ПеевскиДо Общинските съвети и кметове

На общините в Област Ловеч

Отворено писмо-

Призив, Обръщение, Апел,…..

Общински съветници и кметове от Област Ловеч,

На 22.04.2016 г.  делегати на местната власт от различни държави членки на ЕС, включително от България, гласуваха в Барселона Декларация против Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции /ТПТИ/.  Представители на местната власт във Великобритания, Белгия, Холандия, Франция, България, Испания, Италия, Австрия, Ирландия, Гърция, Португалия и Германия ратифицираха обща позиция срещу споразумения като Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции с американците и СЕТА с Канада и обявиха, че са зони, освободени от опасното търговско споразумение ТПТИ, по което съюзът на 28-те и САЩ преговарят на „закрити врати”  и при пълна непрозрачност.

На 27.04.2016, Общинския съвет на Горна малина единодушно ратифицира Декларацията от Барселона. Така Горна малина стана първата община в България, която се присъедини към паневропейската инициатива за „Зони свободни от ТПТИ“.

Общински съветници и кметове от Област Ловеч,

Милиони жители на ЕС, /вкл. от България/ се присъединиха с подписка срещу това „трансатлантическо партньорство”, което до ден днешен е обвито в някаква тайнственост и секретност от ръководните органи на ЕС в Брюксел.

Очевидно доверието към това ръководство на ЕС вече е изчерпано, както и към зависимите или буквално безличните правителства на много от държавите в ЕС, което доведе до днешното състояние – МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ в Европа да вземат нещата в свои ръце по този жизненоважен за бъдещето на Европа и на европейските народи въпрос за решаване.

Общински съветници и кметове от Облас Ловеч,

Би било обидно, но не към вас, а към избирателите ви да започна да ви убеждавам, да привеждам и изтъквам отдавна известни факти и аргументи или да ви засипвам с публична информация, какво представлява ТПТИ и СЕТА, какви огромни рискове и откровени заплахи съдържа то за българският и европейските народи, а от тук и – защо вие трябва да ратифицирате тази Декларация от Барцелона за да направите нашите общини Зони свободни от този нов тип търговски споразумения, които застрашават демокрацията, общественото здраве, социалните права, природата, малкия и среден бизнес, за сметка на привилегии за големите транснационални корпорации.

Общинкси съветници и кметове в Ловешка област,

Позволявам си да ви припомня Клетвата, която сте положили като такива, а именно:

ЗМСМА; Чл. 32. (1) (Изм. – ДВ, бр. 69 от 2006 г.) Общинските съветници и кметовете полагат следната клетва:

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от… община и да работя за тяхното благоденствие.“

След текста на вашата Клетва като общински съветници и кметове, нищо друго не ми остава, освен да ви призова да последвате примера на Кмета и ОбС на община Горна Малина, както и на още над /вече/ 1600 общини и региони от държавите в ЕС като

РАТИФИЦИРАТЕ Декларацията от Барцелона, присъединявайки общините от Област Ловеч към паневропейската инициатива за „Зони свободни от ТПТИ“.

П.п. Искрено се надявам, че във всяка една от общините в Област Ловеч ще се намери поне по един общински съветник или буден гражданин, който да внесе горното предложение за сесиите на ОбС-ти в Област Ловеч през м.Май 2016г.

 

 

Инж.И.Пеевски
/Все още гражданин и данъкоплатец на
това, което е останало от България и община Троян/
02.05.2015

1 thought on “Поздрави от земята на кенгурата и крокодилите!

  1. Илиане! Трансатлантическото споразумение е нещо дълбоко антиевропейско, античовешко, решаващ удар върху европейските народи, който удар гарантира тотална колониална зависимост от САЩ.
    Илианка! Запомни обаче – паметникът на антифашистите в Троян беше съборен от Д Енкин по заповед на кмета К Фичев преди близо 25 години. Д Михаилова премахна само безсмисления каменен постамент, който стърчеше грозно като х….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.