Ще закриват 8 кметства в нашата община

Ще закриват 8 кметства в нашата община В 8 села на община Троян, които досега функционираха като кметства, вече ще има кметски наместничества. Става дума за Балканец, Гумощник, Добродан, Дълбок дол, Ломец, Старо село, Терзийско и Чифлик, които не отговарят на условието за население над 350 души към датата за насрочване на изборите за общински съветници и кметове. Предложението да има наместничества в тези села ще се гласува на предстоящата общинска сесия, насрочена вече за 1 декември. На условието за избиране на местен управник  с пряко гласуване отговарят 9 троянски села: Бели Осъм, Борима, Врабево, Голяма Желязна, Дебнево, Калейца, Орешак, Черни Осъм и Шипково.
Законовите разпоредби са, че Кметството /чл. 14, вр. чл. 30 от с.з./ на Закона за административно-териториалното устройство на РБ/ се закрива с решение на общинския съвет, което се обнародва в Държавен вестник след произнасяне на областния управител относно законосъобразността му.
Процедурата е:
1. Общинският съвет взема решение за закриване на кметствата /8 на брой/.
2. Решението на Общинския съвет се изпраща за обнародване в „Държавен вестник“ чрез Областния управител, който се произнася по законосъобразността му в 14-дневен срок от датата на получаването му.
3. Решението за закриване на кметствата влиза в сила от датата на обнародването му в „Държавен вестник“.

2 thoughts on “Ще закриват 8 кметства в нашата община”

  1. Защо не виждам Балабанското? 😉 Или то вече се брои за махала? Както едно време.. 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.