АТИДЖЕ ВЕЛИ, ДПС: ОБЛАСТ ЛОВЕЧ ЗАСЛУЖАВА КОНКРЕТНА ПОДКРЕПА ЗА НОВАТА СИ ВИЗИЯ НА УСПЕШЕН РАЙОН

Област Ловеч заслужава конкретна подкрепа за новата си визия на успешен район. В ДПС имаме екип, визия и реална възможност да сложим край на изгубените възможности за стабилност и развитие в нашия район, заяви водачът на листата на ДПС-Ловеч д-р Атидже Вели. Тя подчерта, че Движението за права и свободи е национално отговорна и европейски призната българска партия, която се явява на тези избори с конкретни приоритетни политики. Тези политики имат за цел да донесат сигурност и перспективи за всеки един български гражданин.

Нашият първи приоритет е решението на демографската криза, която е особено остра в област Ловеч, подчерта д-р Вели. Според статистиката коефициентът на естествен прираст в областта през 2022 г. е –14,7‰ и остава значително под средната стойност за страната (–9,7‰).

Имаме стратегията за реализирането чрез национални и местни политики на икономическо развитие, достъпно здравеопазване, качествено образование със система за квалификация и преквалификация, нова инфраструктура и добра свързаност да извървим пътя към решаване на този проблем. Това не са невъзможни цели, а реални и изпълними в кратки срокове, подчерта кандидатът за народен представител и водач на листата на ДПС с бюлетина № 28.
Д-р Вели даде примери с много области, които са постигнали това с правилна политика и ясен ангажимент на своите лидери на национално ниво.

Специален фокус ще е подкрепата за местните земеделци, фермери и предприемачите в дърводобивната промишленост. Това е приоритет на ЕС и усилията на България в тази посока ще доведат до подкрепа от Брюксел, ще създадат работни места и ще укрепят сектора „Земеделие“ в българската икономика, подчерта позицията на ДПС д-р Вели.

В националната програма на ДПС е предвидено да се инициира изготвяне на Стратегия за селските райони, която да бъде направена заедно с фермерите, земеделците, академичните среди, потребителите и браншовите организации. Това ще са политики, които ще бъдат определени от хората и за първи път няма да им бъдат налагани, заяви д-р Вели, която е първият и единствен пълноправен член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони от България в ЕС.
Подкрепата ще се изразява в реални инвестиции за модернизиране на стопанствата, в предприятията за преработка, за дърводобив, в системите за напояването и в науката, иновациите и обучението за този сектор. Нашето разбиране е, че този подход ще позволи да се увеличат доходите на хората, да се спре обезлюдяването и да се опази околната среда.

Продоволствената сигурност е приоритет на ЕС и усилията на България в тази посока ще доведат до подкрепа от ЕС, ще създадат работни места и ще укрепят сектора „Земеделие“ в българската икономика, подчерта позицията на ДПС д-р Вели.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! The post АТИДЖЕ ВЕЛИ, ДПС: ОБЛАСТ ЛОВЕЧ ЗАСЛУЖАВА КОНКРЕТНА ПОДКРЕПА ЗА НОВАТА СИ ВИЗИЯ НА УСПЕШЕН РАЙОН first appeared on TroyanPress.com.
Публикувано в Горещо, Политика, Троян и региона с етикети . Постоянна връзка.