Бойко Борисов показа СНИМКИ как товарят на летището бойни верижни машини в украински самолет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи унищожителен коментар за задкулисните далавери с износа на оръжие за Украйна. На специален брифинг на партията той заяви:

„А за украинския самолет… Вчера Петков така говори… А по същото време Йотова по Нова телевизия. Кирил Петко,в Александър Николов и Корнелия Нинова. Аз съм служил на такава машина. Виждате ли верижките тука – на бойни бронирани машини. Тя казва „Нито един патрон не изнасяме“, а той: „Уж изнасяме, ама що ме питате къде ги изнасяме?“. Ами питай като не знаеш, кажи две думи конкретни. Ама хем изнасяме, ама хем не изнасяме. Жито сега сме щели да изнасяме. Ами те си го пренесоха. Тировете вървят, влаковете вървят, а правителството, което се хвалеше, че ще осигури козунак на всяка трапеза, нито килограм жито не е внесло. Колкото по-говорят, толкова по-грешат“, коментира Борисов.  

„В схемите нямат равни!.. Сутринта като решихме тези лъжи да ги опровергаваме, колегите викат: „Ама много им даваш жега“. Казвам: „Толкова бързо падат, че ще започнат да ни търсят. А ние никак не искахме в тази опустошена държава – в която само за година трябват милиарди, за да възстановим пътищата… Кой ще се оправи с това? На третия месец премиера го преследват пред телевизията. Това ли е нашата държава? Нали ни гледат чужденците, с това ли ще привлечем инвеститори?! Така опустошават държавата, че няма оправяне!“

Борисов повдигна и въпроса за българските породи кучета, които преди години сме изнасяли в чужбина, а сега тази българска гордост вече е пред изчезване. Коментарът му бе по повод иронизиране от страна на ДеБъ относно снимките с тази българска порода.

„Хората обичат тези кучета, страхотна порода е българското овчарско куче. Какво ще ме иронизират Мирчев и Христо Иванов! Те мачка не са отгледали! С тези 4-5 процента, ню-ню… Кое е за подигравка? Че махнахме посредниците, че намалихме с 22 първия път, а после с 40 процента газа от Русия.. Така че да спрат да се лигавят. Не обичам такива работи. Всичко е било публично, прозрачно! Не сме се крили – подарявали сме такива кучета не само на Путин. Най-големите европейски лидери се гордеят със своите породи кучета – английски, немски дог. Има символи, които са свещени“, заяви той. 

На въпрос на Ива Николова, която го запита защо ще се гласува оръжието за Украйна, след като така и така го изнасяме, той отговори: „И аз не мога да го разбера. Хем го изнасяме, хем го гласуваме. Всичко, свързано с Украйна – украинците са ни приятели, Путин е агресор и каквито и политически последствия да носим, ние ще стоим зад това решение. А относно това кои са „шарлатаните“, госпожа Йотова си говореше и за оставка на Асен Василев. В момента шарлатанството не зависи от опозицията. Те с нас и без нас, ако го вкарат в дневния ред, ще гласуваме. А относно „МЕТ“ – ползваме публикации на Медиапул, на Клуб Z – дали е подсъдно, ти обикновено намираш Решков, попитай го него“.

„Аз само цитирам, ако има нещо за съдене, да отидат и да ги съдят. А за танковете аз само показвам“, заяви Борисов.

Ня въпрос кой е виновен, че България е зависима енергийно от Русия, той отговори: „Още от времето на хан Аспарух, хан Кубрат и хан Крум, са направили така, че ние да сме геостратегически най-близко до тях. Преди мене до 90-та година газопреносната система на България е развивана десетки години, 100% зависима от Русия и само с една входна точка – при Румъния. Всички други са изходни. България тогава е била единствената основна газопреносна система тогава. След това други правителства правиха Южен поток, много други неща. Ние през това време строяхме втори интерконектор с Румъния, два с Турция, старите интерконектори с Гърция. Паралелно с това сменихме 17 компресора за близо 800 милиона и направихме 7 изходни точки. Сиреч – единственото правителство, което е работило за истинска диверсификация и го е постигнало“. 

„Затова казвам – по никакъв начин не искам да им влизам в положението. Те взимат заем милиони, а казват, че през юни ще вдигат пенсиите. Див популизъм! Докъде ще я докараме“, допълни той.

Борисов се пошегува, обръщайки се към журналист: „Казваш да, защото фактите са така. Когато фактите говорят, и боговете от „Евроком“ мълчат. Сядаме в една джипка – тя сегашната се ползва от премиера, ама ще намерим друга. И ще ти покажа всичко. България сама си спира кранчето. Гледах Кирил Петков как гушна Зеленски. Той ме имитира, няма лошо. Показа българо-канадската мощ, казвам го с добро чувство, те трябва да усетят, че България е мощна“. 

Бойко Борисов бе категоричен, че „след тази агресия на Путин Европа ще реши въпроса с руския газ“.

Борисов продължи да се шегува: „Гледам – един психолог ми прави анализ какво мисля. Как разбира той какво мисля като по тази тема не бях мислил. То аз не знам, ама той знае… Дават ми знак, че досаждам. Имате обяд, по-важни работи“.

В края на брифинга той отговори на въпрос за новата партия на служебния премиер Стефан Янев: „Мисля, че президентът Радев взе всички оскари и грамита за политическо инженерство. По време на неговото президенстване се създадоха партии с много странни имена: „Ние идваме“, „Мутри вън“, „Възход“, „Падение“, „Песнопойка“… Пожелавам успех на всички. Та тоя психолог казваше: „Борисов никога не може да го хванат в лъжа, защото не лъже. Ако иска да каже неистина, той просто не я казва“. Само това му беше вярно от цялата работа“.

„До няколко дена си мислех, че ще намерят здрав разум – като гледам руското ръководство особено, планираните военни учения… И сега това струпване на толкова много войски на един изстрел разстояние буквално ме плаши. Най-точната дума. Ей о това се плаша. Благодаря ви“, заяви в заключение Бойко Борисов.

източник: pik.bg

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.