Борисов: Призован съм на разпит в прокуратурата

Това поставя под риск цялата система на еврофондовете, заяви на брифинг ексминистърът на финансите Владислав Горанов.

„Тук сме, за да коментираме разпространените манипулации след задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова, от страна на ръководителите на правителството. Чу се, че има доклад на Държавната финансова инспекция, съставен през лятото на 2021 г. и той е основание за незаконните действия предприети спрямо нас. Чу се и за друг доклад, който вероятно не съществува, но ще бъде любопитно да се види, и внушава нередности в контролните системи, свързани с европейските фондове. Това поставя под риск цялата система на еврофондовете“. Това заяви на брифинг на ГЕРБ ексминистърът на финансите Владислав Горанов.

През декември 2019 година в МФ е постъпил сигнал от съдружници на г-н Божков, че определени хазартни оператори не прилагат коректно закона. В резултат на това в Държавната комисия по хазарта не постъпват неполагащият се размер такси, свързани с организирането на хазартни игри. „Аз като министър на финансите насочих този доклад към Държавната финансова инспекция. Тя установява, че действително за период от време има декларирани и отчели по-малко  от дължимите такси”, заяви Горанов.

„Технологията тук е важна. Арест на лидера на опозицията, разпореден след показания на министър.-председателя, издава тотална институционална неграмотност. Част от твърденията, които чухме от г-н Петков, изразявам се възпитано – не отговарят на истината. Аз не бих се учудил ако Европейската комисия спре финансирането към България заради твърденията на министър-председателя, че българската контролна система не работи“, посочи от своя страна Томислав Дончев. 

„За правото като част от правата на човека – говорихме вече много. Аз очаквах след седмия ден на този незаконен арест по софийските улици да има тълпи от правозащитни организации. Очевидно не живеем в правова държава“, заяви от своя страна Десислава Атанасова. 

Очаквайте подробности!

Публикувано в Акценти, Политика. Постоянна връзка.