Борисов с емоционален коментар от Ловеч за бруталната криза, до която ни докара кабинетът на Киро 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остава верен на навиците си – да се среща с активисти и симпатизанти на партията и в почивни дни. Днес той е в читалището на Ловеч, където от ранни зори се събраха местни хора, за да се срещнат с него и да разговарят.

Бойко Борисов е придружен от Томислав Дончев, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Николай Ненков, Росен Желязков. 

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова поздрави гостите с емоционално слово. 

А Николай Ненков поздрави рожденика Делян Добрев и му пожела на шега освен здраве, да не ходи отново в „Панорама“, когато там е гост Асен Василев. 

„Имаме един такъв герой Пинокио, който обаче е заел стола на „Дондуков“1. Тези романтично-сантиментални измамници превърнаха държавата в национален спорт. Те не са просто „подмяната“, която обещават на своите избиратели, са всъщност „измяна“. Защото изневериха и на своите избиратели, и на тези, които ги издигнаха“, заяви той и допълни: „Ние не бяхме свалени от тези аматьори. Напротив, те се появиха, за да крадат и лъжат. Направиха много сериозна кражба в енергетиката. А вие, скъпи приятели, говорете с близките си, защото ние, нашите деца и внуци ще плащаме с кървави сълзи това, което ще оставят тези безродници. Бог да пази Ловеч! Бог да пази България!“. А събралите се симпатизанти на ГЕРБ му отвърнаха с „Оставка!“.

Росен Желязков също произнесе кратко слово и също благодари за топлото посрещане: „ГЕРБ е конструктивна опозиция. А конструктивната опозиция е тази, която критикува, показва грешките и се бори за решения. Може би сега биха казали, че ние си лаем като кучетата, а керванът си върви. Но ние ставаме все повече, а керванът върви все по-бавно. И това чувство за самодостатъчност ще ги доведе до обричане и керванът ще спре. Кому беше нужно да се скарат с превозвачите в тези тежки времена? Кому беше нужно да се скарат с индустрията?!“.

Делян Добрев заяви на свой ред: „Вече една година им сърбаме попарата на „Промяната“. Като ги слушаме тях, излиза, че всичко в държавата е цветя и рози. Във Фейсбук написах, че цената на газа, на тока, на хляба и услугите стават все „по-евтини“, ако ги слушаме тях. Но всички знаем какво реално се случва. Шегувам се, че трябва да ги казват цените и стойностите като времето: 1200 лв. средна работна заплата днес, но се усеща като 330. Обещаха на изборите преди 6 месеца, че няма да има бедни. Вие чувствате ли се богати? Има три пъти повече бедни за тези 6 месеца, а инфлацията е с 30% нагоре. Хлябът от 1 лев стана 2,50. Обаче като ги слушаме… Чудят се какво да измислят, за да изкарат ГЕРБ виновни, даже за протестите. Тази седмица очаквам да кажат, че може ГЕРБ да не ги организира тези протести, но това ще е „първият протест, който е от щастие“.

Десислава Атанасова приветства събралите се и заяви: „Колегите говориха доста за „едната година щастие“, което ни донесе „Промяната“. Вчера едно момче, зам.-председател на парламента – Мирослав Иванов, близък на г-ца Лена Бориславова ме  прекъсна, за да не мога да кажа как преди една година партията, наричана от тях „статукво“, остави България. Тогава БВП беше 12 милиарда, бяхме в чакалнята на еврозоната. Тогава имаше работещи и разплатени инвестиционни програми, сега са нула. Построените магистрали само за 4 години бяха 375 км, а рехабилитираните пътища – над 3000. Сега един милиметър път не е асфалтиран, една мантинела не е сложена. Над 1600 български училища, над 800 детски градини и ясли ремонтирани от правителството на ГЕРБ само за 4 години. Цената на тока 117 лв/мгвтч. Колко е за днес – над 500 лв. за бизнеса. Газът – 370,9 лв. на 12 май, колко е днес? По 100 милиона лева ще лапат Киро и компания за всеки месец. Вие в тази „промяна“ ли искате да живеете?“. 

Публикувано в Акценти, Политика с етикети . Постоянна връзка.