БСП връща в четвъртък мандата неизпълнен! Избори през октомври! 

Това обяви председателят на ПГ на партията Георги Свиленски

БСП връща третия мандат на президента неизпълнен в четвъртък. Решението на партията идва, след като депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” извадиха от дневния ред на парламента законодателната програма, предложена от БСП.  

„Опасността, която предстои пред държавата, от днес нататък е отговорност на тези, които не подкрепиха България да има работещ парламент и правителство”, коментира председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Той посочи, че под указанията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев, заедно парламентарните групи на ИТН и ДПС и „Възраждане” са саботирали и извадили от дневния ред предложената програма. И обясни: „Ясно стана, че „Възраждане” са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС”.

По думите на Свиленски от първия ден, в който от ИТН са заявили желание за разговори, „всичко е било едно лицемерно поведение” и никога не са имали намерение България да има правителство и работещо мнозинство.

„Отговорността за хвърлянето на държавата в безвремие, без председател на КЕВР, без приети цени на топло и електроенергията и без лицензиране на операторите, остава в ръцете на тези, които днес саботираха България да има правителство”, добави той.

И добави: „Това са ГЕРБ, ДПС, „Има такъв народ” и „Възраждане”. Никой не трябва да има съмнение относно зависимостите между тези четири партии. Никой не трябва да се съмнява – най-добре вижте гласуванията. ГЕРБ с „Възраждане”, „Има такъв народ” с ДПС”, обясни председателят на ПГ на БСП.

По думите му е станало ясно, че в настоящия парламент няма антикорупционно мнозинство, а „представители, които искат да защитават тези, които да се възползват от корупцията”.

Очаква се извънредните парламентарни избори да бъдат през октомври, това се очаква да бъде обявено съвсем скоро от президента Румен Радев.

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.