За необлагаем минимум и против военна помощ за Украйна се обяви новоучредената партия „Развитие“

За необлагаем минимален доход, нова методика за преизчисляване на пенсиите, гарантиране на енергийната сигурност на икономиката, ще работи новоучредената Политическа партия „Развитие“ (ПП „Развитие“). 

Целите на политическата сила, създадена на 16 април тази година, представи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА председателят й Десислава Димитрова.

Формацията се позиционира в център-ляво, а учредителите ѝ я определят като организация на свободните граждани, професионалисти и експерти. Те са въвели мандатност на ръководните позиции и заявяват, че не са функция на чужди интереси както и, че няма да работят с партиите на статуквото, за каквито смятат ГЕРБ, БСП и ДПС, но са отворени за диалог с други политически сили за търсене на пресечни точки.
Логото на ПП „Развитие“ е лист на растение на зелен фон и е символ на пътя към светлината и прогреса, обясни Десислава Димитрова.
Живеем в дни на война, газова и енергийна криза, на икономически регрес, на посредствено управление през годините на прехода, на прогресивното обезлюдяване на регионите в страната, обясни тя какви са част от причините да бъде създадена „Развитие“. В същото време, по думите на председателя, настоящото правителство се огъва под външно политически и икономически натиск, което поставя в риск икономическото благосъстояние на българина, няма и адекватни мерки за смекчаване на кризата.
Затова е създадена ПП „Развитие“ – защото ще се борим за растеж на икономиката, за индивидуалния просперитет на българина, за превръщането на България в реален икономически фактор на Балканите, посочи Димитрова. В дневния ред на партията е също същинска здравна реформа с акцент върху доболничната помощ, решаване на проблема с кадрите в системата. Приоритети са още адекватно и ефективно работещи държавни институции, инвестиции и реинвестиции, условия за развитие на малкия и среден бизнес, повече пазари за земеделските производители, както и единна и адекватна външна политика, модерно образование, запазване и развитие на българската култура.
От ПП „Развитие“ са против предоставяне на военна техника за Украйна, защото по този начин щяла да се удължи агонията.
Закриването на спецправосъдието е първата стъпка към реформата, която разруши създадената от ГЕРБ алтернативна съдебна система, използвана като инструмент за уреждане на сметки, каза в отговор на въпрос генерал-майор Валери Григоров. Той уточни, че от партията са „за“  оставката на главния прокурор Иван Гешев.

източник: БТА

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.