Йордан Цонев загатна – ДПС подава ръка на ГЕРБ и БСП: Ще имаме 121 депутати, да блъскаме страната ли?

Имаше разговори с дуото Кирил Петков-Асен Василев. Те бяха само в парламента в качеството ми на председател на комисията по икономическата политика. С Асен Василев разговарях за бюджета. Това обясни по Нова телевизия заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев дали е имало среща между него и дуото от Харвард.

„Фактът е, че ДПС в мое лице и на колегата Чобанов направихме възможна актуализацията на бюджета. Ние просто видяхме, че в бюджета ще има повече средства. Не е вярно, че той е приет така, както е внесен от служебния кабинет“, посочи още Цонев.

„Кирил Петков започна работата си с внушението си от Би Ти Ви, че Пеевски имал големи кредити от ББР. Нашето разследване показа, че такива няма. Ако аз не мога да докажа нещо редно ли е да го говоря по медиите? Да си държи съмненията за него си. И аз имам съмнения за него и Асен Василев, но ги държа за себе си“, атакува Цонев бившия служебен икономически министър.

“Двамата си представят партията онзи ден и Асен Василев казва: “Пеевски източил държавата и нарушавал законите““, възмути се депесарят.

“Тези обвиненения са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев“, отсече Йордан Цонев.

“Изпокараха за власт, за пари, даже никой вече не знае за какво се изпокараха“, описа той неуспешния 46-и парламент. Според Цонев, той бил започнал с ограничителни линии, поставени от т.нар. партии на промяната. 

“Аз отсега казвам, че те няма да имат 121 депутати. ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат 121“, прогнозира той. 

“А какво да правим? Да блъскаме страната така, както иска новият медиен проект и президентът Радев?“, отговори веднага Цонев дали ДПС би водило преговори с ГЕРБ и БСП за съставянето на нов кабинет след изборите на 14 ноември. 

“Представя ни се един медиен продукт. Иван Кръстев е идеологът, Прокопиев е по логистиката, започнаха още през 2004 г. с ДСБ. Хората трябва да знаят, че зад тези двамата, които послъгват, стои същото задкулисие. Хората трябва да го разберат това“, завърши Йордан Цонев телевизионната си изява.

източник: Pik.bg

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.